Nils

| Sanne's Life

Nog even een kort berichtje over Nils.
We hebben hem gister begraven. Erg moeilijk om alles goed te beslissen.
We wisten niet eens of hij begraven of gecremeerd wilde worden.
We hebben hem begraven omdat dat ons een plekje geeft om naar toe te gaan en een stuk mooier afscheid.

Muziek uitzoeken was ook moeilijk maar eenmaal gekozen voelde het goed en echt Nils.
We hebben spullen met hem mee gegeven.
Hij had allerlei poppen van Freddy Krueger, Jason, Pokemon, Family Guy, Disney.
Mijn moeder vroeg of ik wat wou uitkiezen wat mee zou gaan in de kist.
Dus ik moest in zijn huis tussen al zijn spullen iets uitzoeken.
Ik heb gekozen voor Jason en Freddy en de hond van Family guy.
Ook zijn er ontzettend veel foto’ van ons met hem samen mee gegaan.
Hij was gek op foto’s en ook tijdens de muziek op de begravenis werden er foto’s geprojecteerd op de muur.
Wat absoluut mee moest was cola.

Toen ik er gister heen reed zag ik er ontiegelijk tegen op, ik had zoveel pijn in mijn lichaam en ik wilde geen afscheid nemen.
Ik had nog nooit een begravenis mee gemaakt.
Maar toen ik eenmaal zag hoeveel mensen er kwamen die Nils allemaal kende en hoeveel ze dat deed..

Mijn ouders en mijn vriend hebben samen de kist gesloten.
Ze zouden hem dan binnen rijden maar de vrouw die alles regelde stelde voor dat ze mij zou roepen zodra de kist gesloten was, zo konden we hem met ons vieren naar binnen rijden.

Tijdens de begravenis zijn er 3 nummer gedraaid.
Een nummer had een vriend van ons gemaakt. Hoe hij zich voelde toen hij hoorde dat Nils er niet meer was.
En dat nummer beschrijft ook wel een stuk van mijn verdriet.
Zonder tekst.

Toen sprak mijn vader.
Toen Wierd al Yankovic – Jurassic park.
Een nummer wat hij ontzettend vaak heeft geluisterd.

Toen sprak ik. Wat me trouwens een stuk beter af ging dan ik dacht.
En dat voelde ook ontiegelijk goed.
Toen ik het had geschreven voelde het maar niet af en niet goed.
Maar toen ik daar eenmaal stond voelde het goed.
Toen werd het nummer 2unlimited – no limit gedraaid.
Ja, echt iets voor een begravenis. Maar wel echt Nils.

Vervolgens droegen allerlei jongere vrienden van Nils de kist naar buiten.
Ze hebben hem ook op het graf gezet.
En we mochten als laatste weg lopen bij Nils.

We zijn vandaag nog even wezen kijken.
Ontiegelijk veel bloemen.

Ik ben van plan om nog een heel filmpje te maken over hem en misschien ook zijn laatste plekje te laten zien.
Het voelt niet goed om zomaar weer blij te gaan zitten doen over make up.
Al moet dat ook weer gebeuren.

Ik wil jullie bedanken voor alle lieve berichten!

37 Comments

37 Comments on Nils

 1. carmenkind
  12 februari 2010 at 18:32 (11 jaar ago)

  Heavy dit.. Maar Sanne, zoals hoe je er nu zo over praat doet me best goed want ik merk wel de manier hoe je eerst typte op twitter en hoe je nu typt dat je nu meer aan de leuke dingen met Nils begint te denken in plaats van alleen aan de gedachte dat hij er niet meer is.

  Het klinkt echt als een mooie begrafenis en ik wens jou en je familie nog heel veel sterkte toe.

  Beantwoorden
 2. patriiess
  12 februari 2010 at 18:48 (11 jaar ago)

  meid de updates komen wel weer eerst de boel maar beetje bij beetje verwerken

  Beantwoorden
  • Linda
   12 februari 2010 at 18:58 (11 jaar ago)

   Er zijn deze hele week gewoon updates hoor, komt goed :) Sanne neemt nog sowieso een weekje de tijd.

   Beantwoorden
 3. sIMONE
  12 februari 2010 at 18:55 (11 jaar ago)

  neem de tijd!

  Beantwoorden
 4. Myrna
  12 februari 2010 at 19:00 (11 jaar ago)

  Ik herken best wat dingen uit dit stukje, vooral het stukje waarin je schrijft dat je er tegen op zag en nog nooit zoiets had meegemaakt. Ik heb dit namelijk ook zo gevoelt. Mijn vader is bijna 3 jaar geleden heel plotseling overleden, daarvoor had ik ook nog nooit zoiets meegemaakt. Was nog nooit naar een begrafenis geweest en had ook nog nooit een overleden persoon gezien. Op de dag van de begrafenis dacht ik er zullen vast niet zoveel mensen komen omdat er al heel veel mensen waren op de condoleance avond, maar toen we de hekken van de begraafplaats inreden en ik die hele grote groep mensen zag staan voelde het heel fijn. Het is fijn om te weten dat iemand zo geliefd was bij al die mensen!

  De kist sluiten wilde ik ook niet. Mijn moeder, broer en oma hebben dat gedaan. Het was voor mij een beetje het gevoel van ik sluit mijn vader op en hierna kan ik hem nooit meer zien, en dat wilde ik niet.

  Heel knap van je dat je iets gezegt heb! Zo te lezen is het een hele mooie begrafenis geweest! Heel veel sterkte de komende tijd!

  Beantwoorden
 5. FRANCA
  12 februari 2010 at 19:12 (11 jaar ago)

  Vandaag is ook een jongen van mijn school uit klas 1 begraven. hij ging nog maar net naar onze school. hij is er maar 1 week geweest en daarna werd hij erg ziek . deze week is hij overleden en vandaag begraven. heel erg zielig. een kind van 12/13.
  maar natuurlijk is het ook heel rot dat jou broer is overleden. sterkte.

  Beantwoorden
 6. donna
  12 februari 2010 at 19:25 (11 jaar ago)

  Meis, je moet pas weer gaan schrijven wanneer jij er klaar voor bent!
  De komende tijd nog heel veel sterkte voor jou en natuurlijk ook de rest, je ouders, je vriend, zijn vrienden, iedereen!

  Beantwoorden
 7. Kim
  12 februari 2010 at 19:28 (11 jaar ago)

  Wat fijn dat het spreken je zo goed afging, lijkt me inderdaad ook heel goed voelen. Volgens mij heeft hij een mooi afscheid gehad =] Neem je tijd om alles een plek te geven, nu zomaar weer mega blij over make-up gaan zitten praten is natuurlijk niet fijn, dat kunnen we ook niet van je verwachten.

  Ik vind de header trouwens erg leuk :]

  Beantwoorden
 8. Vera Camilla
  12 februari 2010 at 19:34 (11 jaar ago)

  Jeetje sanne, vind t echt heavy klinken allemaal :(
  echt superveel sterkte, t zal echt heel moeilijk zijn. Verder weet ik niet goed wat ik moet zeggen, we kunnen toch niet echt iets doen, just wanna say dat ik elke keer weer droevig word als ik er dingen over lees en dat ik aan jou en je familie denk. echt heel veel sterkte sanne, je bent een schatje (:

  Beantwoorden
 9. Annelien
  12 februari 2010 at 19:35 (11 jaar ago)

  sterkte meis, ik kan het niet vaak genoeg zeggen <3

  Beantwoorden
 10. Daniƫlle
  12 februari 2010 at 19:42 (11 jaar ago)

  Heel veel sterkte meid!
  Goed dat je hebt kunnen zeggen wat je wilde, en dat het een afscheid was die echt bij je broer pastte.

  Beantwoorden
 11. Mariska
  12 februari 2010 at 19:55 (11 jaar ago)

  Heel veel sterkte en neem de tijd. Goed van je dat je iets hebt gezegd tijdens de begrafenis

  Beantwoorden
 12. ika
  12 februari 2010 at 19:57 (11 jaar ago)

  Heel veel sterke en neem de tijd.als we iets voor je kunnen doen moet je het zeggen!.
  wel knap van je en ook heel goed dat je wat hebt gezegt tijdens de begrafenis.
  X
  sterkte

  Beantwoorden
 13. Kim
  12 februari 2010 at 20:37 (11 jaar ago)

  Lieve Sanne,
  Normaal kijk ik alleen op jullie website, en post ik eigenlijk nooit, maar nu wilde ik toch even iets tegen jou zeggen.
  Super veel sterkte met dit verlies. Ik heb serieus bij elk berichtje gehuild
  Ik heb ongeveer 2 jaar geleden mijn neef, met wie ik heel goed overweg kon en altijd mee aan het spelen was vroeger, verloren. Hij was overleden door een vrachtwagen.
  Net zo plotseling als met jou broer.

  Ik weet dat ik niet weet hoe jij je voelt. Maar ik denk wel dat ik je een beetje begrijp. En of ik je begrijp of niet, het is gewoon klote!

  En misschien is het inderdaad beter dat je je broer niet meer hebt gezien, je herinnert hem nu zoals hij was toen hij gezond en vrolijk was!

  Ik vind het echt super dapper dat je hebt gesproken tijdens de begravenis!
  Nog heel veel sterkte en succes met het verwerken van het verdriet.
  Vooral niet luisteren naar mensen die zeggen dat het verdriet slijt, en dat je gewoon verder moet leven.
  Dit verdriet slijt niet, maar je leert ermee leven.
  (ik bedoel dit absoluut niet om je te ontmoedigen, maar ik vond het altijd super stom als mensen gingen zeggen dat het zou slijten en dat ik me niet zo aan moest stellen)

  Sterkte & succes!

  Beantwoorden
 14. Beth
  12 februari 2010 at 20:53 (11 jaar ago)

  Heel veel sterkte voor jou en je familie.

  Beantwoorden
 15. chloe
  12 februari 2010 at 20:53 (11 jaar ago)

  De juiste woorden zijn er niet in situaties als deze, maar het is al fijn genoeg als je weet dat er mensen met je mee leven.

  Ik zit hier echt met tranen in mijn ogen, vind het vreselijk voor jou, je familie, zo jong nog..

  Ik hoop (en weet) dat je het uiteindelijk een plekje geeft. Heel erg veel sterkte!!

  Beantwoorden
 16. Patricia
  12 februari 2010 at 21:32 (11 jaar ago)

  Neem de tijd!
  Ik vind het trouwens super knap van je dat je er over kan schrijven.

  Respect.

  Beantwoorden
 17. Tessa
  12 februari 2010 at 21:33 (11 jaar ago)

  er moet helemaal niet over make-up gesproken worden hoor, sanne! Neem lekker de tijd om het te verwerken, dat snappen wij heel goed.

  Beantwoorden
 18. Marjolein
  12 februari 2010 at 23:03 (11 jaar ago)

  Het klinkt alsof het al een klein beetje beter met je gaat.. Ben ik blij om, ookal ken ik je niet persoonlijk. nog heel veel sterkte!

  ps. toffe nieuwe lay!

  Beantwoorden
 19. Elske
  12 februari 2010 at 23:03 (11 jaar ago)

  Ik vind het heel dapper dat je hier je hele verhaal verteld. Ik vind het super erg voor jullie en ik hoop dat jullie elkaar goed op kunnen vangen. Sanne, neem hier gewoon goed de tijd voor! Het is zoveel belangrijker dan het ‘oppervlakkige’ make-up. Heel veel sterkte nog!

  Beantwoorden
 20. lion
  13 februari 2010 at 00:04 (11 jaar ago)

  Ik vind het echt tof en knap dat je over zoon moeilijk onderwerp toch zo openhartig bent! Het lijkt mij echt een rot tijd, die je goed moet verwerken en een plaastje moet geven. Neem daar ook de tijd voor meid! ik denk dat nu pas echt het grote gemis komt. en neem echt de tijd om het te verwerken. het maakt niet uit dat de update’s nog niet komen, dat snappen we heel goed! nog heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 21. Cindy
  13 februari 2010 at 10:28 (11 jaar ago)

  Sanne,

  Ik heb zo ontiegelijk veel respect voor jou. Ik heb niet op de eerdere berichten gereageerd omdat ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik moest zeggen. De berichten las ik wel met kippenvel en tranen in mijn ogen. Ik vind het knap dat jij zo open kunt en durft te zijn naar ons lezeressen toe. Ik ga dit berichtje verder niet bevuilen met allerlei cliches, je kent ze zelf waarschijnlijk ook wel.

  Sterkte.

  Beantwoorden
  • Marloes
   15 februari 2010 at 10:41 (11 jaar ago)

   Datzelfde had ik, dat ik niet zo goed wist wat ik je moest zeggen. Ik heb ook nog nooit iemand verloren die zo dicht bij me stond, dus ik ken je gevoel niet (ik kan me er wel een voorstelling bij maken, maar dat is toch anders). Nu de begrafenis is geweest, lijkt me de moeilijkste tijd komen. Heel veel sterkte ermee.

   Beantwoorden
 22. kirsten
  13 februari 2010 at 14:28 (11 jaar ago)

  Ik ben weer met kippenvel aan het lezen, je lijkt me een erg sterke geest hebben, aangezien ej hier gewoon zo open over kan praten.

  Sterkte.

  Beantwoorden
 23. Hanne
  13 februari 2010 at 18:11 (11 jaar ago)

  Lieve Sanne toch, heel veel sterkte. Begrafenissen zijn zo zwaar kut *knuffel*

  Beantwoorden
 24. Daisy
  13 februari 2010 at 20:23 (11 jaar ago)

  Ik vind het knap hoe je erover praat, en hoe je je erdoorheen sleept. Sterkte.

  Beantwoorden
 25. Charmain
  14 februari 2010 at 19:18 (11 jaar ago)

  Ik vind je een ontzettend sterke meid! Je gaat ontzettend knap om met deze moeilijke periode. Ook de manier waarop je dit deelt met andere, via twitter of via deze site vind ik heel bijzonder van je. Een soort dagboek wat je durft te delen.

  Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 26. Anouk
  14 februari 2010 at 21:05 (11 jaar ago)

  Nogmaals heel veel sterkte Sanne. Het is voor jouw extra heftig omdat je zoiets nog nooit eerder hebt meegemaakt en dan nu in een keer zo’n groot verlies, van iemand die zo dicht bij je stond.

  Heel veel sterkte en probeer het te verwerken op de manier die jij denkt wat het beste is. Tips van anderen aannemen mag zeker, maar je moet vooral doen waar jij je het fijnst bij voelt, want iedereen verwerkt zoiets anders!

  Beantwoorden
 27. Cecarolien
  15 februari 2010 at 18:51 (11 jaar ago)

  ‘T klinkt als een afscheid zoals je broer gewilt zou hebben, knap van je dat je wat hebt kunnen zeggen! Ik betwijfel of ik je dat na zou kunnen doen.. Sowieso vind ik al dat je heel sterk blijft! neem verder lekker de tijd, denk aan jezelf
  Daarbij ook veel respect voor het feit dat je het zo uitgebreid met ons deelt, en de manier waarop je over je broer schrijft vind ik heel mooi.. emotioneel, liefdevol..

  Uit het leven.. maar voor altijd in je hart!!

  Liefs, Carolien

  Beantwoorden
 28. Marije
  15 februari 2010 at 19:11 (11 jaar ago)

  Knap dat je er zo over schrijft, ontzettend veel sterkte; wat een klote-situatie!

  Beantwoorden
 29. Anita
  16 februari 2010 at 21:17 (11 jaar ago)

  veel sterkte toegewenst!

  Beantwoorden
 30. kashmira
  17 februari 2010 at 11:25 (11 jaar ago)

  echt heel erg veel sterkte hiermee!

  Beantwoorden
 31. Felicia
  18 februari 2010 at 11:00 (11 jaar ago)

  Knap hoe je erover schrijft, en heel mooi ook! Bij elk stukje dat ik lees krijg ik tranen in mijn ogen.
  Nogmaals heel veel sterkte!
  En blij doen over make-up is helemaal niet nodig, daar heb je Linda nu even voor ;).

  Beantwoorden
 32. Laura
  18 februari 2010 at 17:02 (11 jaar ago)

  Hej Sanne,

  Heb net je stukje zitten lezen met tranen in mn ogen. Wat erg voor jou en je familie! Wat knap dat je op de begrafenis hebt gesproken en dat je er hier zo open over schrijft. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte! Hopelijk kun je een beetje troost vinden in mooie herinneringen. Sterkte!

  Beantwoorden
 33. Wendy
  21 februari 2010 at 21:56 (11 jaar ago)

  Lieve Sanne

  Heel veel sterkte met dit grote verlies! Ik heb ook mijn broer verloren! Nooit gekent!
  Ik heb net alles gelezen, en k heb met tranen in me ogen zitten lezen! Meis, doe het lekker rustig aan! Nogmaals, veel sterkte komende tijd!

  liefs Wendy

  Beantwoorden
 34. sanne
  14 maart 2010 at 19:21 (11 jaar ago)

  Lieve naamgenoot,

  Dit is de eerste keer dat ik deze site bezoek en na alle leuke filmpjes kom je dan ineens dit tegen… Ik kan alleen maar zeggen dat ik je (misschien een beetje laat, maar beter laat dan nooit) heel veel sterkte wens bij het verwerken van dit verlies. Het lijkt me vreselijk om dit door te moeten maken. Ik heb hier ook echt zitten huilen, zo mooi als je in die stukken erover schrijft… ik heb er nog kippenvel van.

  Alsnog heel veel sterkte, ook voor alle familie en vrienden.

  Veel liefs, Sanne

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>