Kerst en 2010

| Sanne's Life

Zoals jullie misschien allemaal wel weten, is 2010 voor mij niet het mooiste jaar geweest. Een grote nachtmerrie kun je wel zeggen..
Nog steeds is onze ellende niet voorbij. Deze week heeft mijn vader een nieuwe knie gekregen en over een tijdje krijgt hij de tweede. Hij liep al een paar maanden erg slecht. Dus we zijn blij dat er eindelijk wat aan gedaan wordt. Maar alsnog is het zwaar. Je vader in het ziekenhuis zien liggen, hem pijn zien hebben en moeilijk kunnen lopen.

Sinds de december maand aanbrak zal er bij vele van jullie vast een feestelijk gevoel naar boven komen. Bij mij kwam er juist steeds meer verdriet naar boven. Ik heb mijn hele leven, elk jaar, altijd Sinterklaas gevierd. Ik was gek op Sinterklaas en wilde het dan ook geen jaar missen. Maar voor mij had het dit jaar geen zin meer. Niet zonder mijn broer.. Bij de gedachte alleen al.. Dus helaas heb ik dit jaar mijn lievelingsfeest over geslagen.

Met Kerst heb ik nooit wat gehad. Ik vond het altijd al zwaar overdreven, verplicht en een vreetfestijn. Maar nu heb ik er al helemaal geen zin in. Ik probeer het natuurlijk gezellig te maken. Kerstboom, lichtjes, lekker eten.. Maar het liefst zat ik 3 dagen thuis met de mensen waar van ik houd en verder lekker niks.

Het zal voor mij heel vreemd zijn om 2010 af te sluiten. Als ik er nu al aan denk voelt het heel dubbel. Ik mag eindelijk het rotjaar afsluiten. Maar ik heb ook het gevoel alsof ik iemand achter laat, die ik zo graag met me mee nam, het nieuw jaar in. Nee, het went nooit en het verdriet wordt niet minder..

Ik wil jullie toch wel een hele fijn Kerst wensen! Geniet volop van je geliefden die deze warme dagen bij je zijn.

En Nils, we missen je! x

21 Comments

21 Comments on Kerst en 2010

 1. Astrid
  23 december 2010 at 22:41 (12 jaar ago)

  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat 2011 100000 keer beter gaat zijn voor jou! Ik vind het echt zoooo erg wat je dit jaar allemaal hebt moeten meemaken! Maar je bent een sterke meid!

  Beantwoorden
 2. shann
  23 december 2010 at 23:04 (12 jaar ago)

  Dikke knussel!
  Ik vind je een topperT!

  Beantwoorden
 3. Tirza
  23 december 2010 at 23:40 (12 jaar ago)

  Sanne, ik ken je natuurlijk helemaal niet persoonlijk ofzo, maar ik heb zo veel respect voor je! Ik zal aan je denken.

  Beantwoorden
 4. Lisa
  24 december 2010 at 00:02 (12 jaar ago)

  Ah, vind het echt rot voor je dat je al die dingen hebt meegemaakt :( Kan mij goed voorstellen dat zulke feestdagen dan niet echt feestelijk voor jou en je familie zijn dan. Veel succes met de knie van je vader trouwens. Hoop dat het nieuwe jaar wat betere dingen voor je in petto zal hebben.

  Ik wens je alleszins toch nog een fijn kerstfeest en alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar toe.

  Beantwoorden
 5. Sanne
  24 december 2010 at 00:59 (12 jaar ago)

  Ik hoop dat je ondanks alles toch nog een beetje een leuke kerst hebt.
  Ik hoop ook voor je dat 2011 een beter jaar wordt en uiteindelijk is het ook maar gewoon het begin van een nieuwe telling van het jaar, dus als het niet meteen beter gaat, dan later wel. Voor mijn part begint het voor jou op 26 maart of 3 juli.
  En wat voor mij heel erg van toepassing is en misschien ook wel voor jou, is
  ‘Je stopt nooit van iemand te houden; je leert alleen zonder ze te leven.’
  Ik heb echt respect voor je en je lijkt me een heel leuk persoon!

  Beantwoorden
 6. Marjolein
  24 december 2010 at 02:43 (12 jaar ago)

  Ik hoop echt dat 2011 zoveel beters voor je zal gaan bieden :)

  Beantwoorden
 7. L
  24 december 2010 at 09:50 (12 jaar ago)

  Echt respect voor jou Sanne, jij hebt echt een rot jaar gehad.. Je verdient het echt om een super 2011 te krijgen! Jij ook fijne kerstdagen, hoop dat je er na omstandigheden nog een beetje van kan genieten!

  Beantwoorden
 8. Eline
  24 december 2010 at 10:47 (12 jaar ago)

  Ik hoop dat 2011 je alles brengt wat je ervan verwacht :)

  Beantwoorden
 9. Majorie
  24 december 2010 at 11:52 (12 jaar ago)

  Sanne, ik ken je niet persoonlijk, maar uit posts op je website heb ik toch het idee dat ik je een beetje heb leren kennen. Ik hoop voor je dat 2011 zo onwijs veel beter wordt en dat je alles een plekje kan geven!

  Beantwoorden
 10. Anneke
  24 december 2010 at 11:54 (12 jaar ago)

  Auw, brok in mijn keel na het lezen van dit stukje.

  Ik hoop dat je alsnog kan genieten van de kerstdagen, het hoeft niet met eten, als er maar (enkele) mensen om je heen zijn die het waard zijn en waar je van houdt.

  Ik ga deze kerst langs een vriend, omdat hij het niet met zijn ouders viert. Hij kan dan wel koppig zijn. (Ook al zegt diegene kerst kut te vinden, niemand wil alleen zijn). Ik hoop dat er meer mensen verrassingsbezoekjes doen, en dat niemand alleen is. <3

  fijne kerst.

  Beantwoorden
 11. femketje
  24 december 2010 at 11:58 (12 jaar ago)

  ik hoop ook dat 2011 een stuk beter wordt dan dit jaar <3

  merry xmas!

  Beantwoorden
 12. S.
  24 december 2010 at 12:33 (12 jaar ago)

  Mooi geschreven! :)
  De beste wensen meid, die heb je verdiend!

  Beantwoorden
 13. britt
  24 december 2010 at 13:08 (12 jaar ago)

  ik krijg spontaan tranen in mijn ogen
  ik hoop dat 2011 een super goed jaar voor je is
  je lijkt mij een super leuke en spontane meid
  xxx

  Beantwoorden
 14. Kim
  24 december 2010 at 13:17 (12 jaar ago)

  Vervelend dat je je favoriete feest hebt overgeslagen, maar ik begrijp heel goed dat je het niet meer wilde vieren. Het zal nooit meer hetzelfde zijn nu je broer er niet meer is :( ik hoop dat je kerst kunt vieren op de manier die jij wilt, met al je geliefden om je heen! Ook hoop ik dat 2011 tig keer beter voor je zal worden dan 2010. Ik heb zelf ook niet zo’n superfijn jaar achter de rug en ik kan aan de ene kant niet wachten om het af te sluiten, aan de andere kant is de ellende toch nog niet voorbij dus 2011 zal alsnog vervelend beginnen. Dit zal voor jou ook wel het geval zijn, maar laten we er gewoon het beste van proberen te maken! ^^ fijne kerstdagen!

  Beantwoorden
 15. bianca
  24 december 2010 at 13:59 (12 jaar ago)

  Pff zo herkenbaar dit berichtje… ik kan me alles zo goed voorstellen hoe je gevoelens zijn. 2010 was voor mij en als om me heen kijk en dingen lees voor zoveel andere mensen ook :O. Laten we hopen dat 2011 voor ons allemaal daarom een top jaar word waarin we dit achter ons kunnen laten ! Zoals er nu uit ziet met dit weer kan niet eens naar mijn ouders :(. Hoop dat je toch ondanks alles fijne dagen hebt en 2011 jouw jaar word.

  Beantwoorden
 16. rosemarijn
  24 december 2010 at 14:20 (12 jaar ago)

  ik ken je niet, maar dacht er vanmiddag nog aan hoe het met je zou gaan. ik heb enorm veel respect voor je, heel veel sterkte en hopen dat 2011 veel beter word

  Beantwoorden
 17. marleen
  24 december 2010 at 15:35 (12 jaar ago)

  Ik weet niet, iedere x als ik lees over hoe en wat er allemaal is gebeurt in jouw leven, word ik altijd verdrietig, zoveel ellende, pfftt.. Hopelijk gaat het volgend jaar allemaal 80x beter, dat verdien je wel :3.

  Beantwoorden
 18. Myr
  24 december 2010 at 21:42 (12 jaar ago)

  Sanne:What doesnt kill u makes u stronger…en k denk dat jij dit jaar heeeeeeeel wat spierbal drbij hebt gekregen. Ik vind je een topwijf, blijf vooral je zelf. Ik hoop dat 2011 een veel mooier, beter, gezonder, vrolijker jaar voor jou wordt.
  *dikke knuffel voor jou*
  Linda: ook voor jou is het een best bewogen jaar geweest. Huisje, stoppen met school, veel onduidelijkheden in je hoofd, ziekte…..ook pittig pittig pittig. Ik hoop voor jou dat je in 2011 je rust vind en je fijn gaat wonen in je nieuwe huisje en je je weer gezond en happy mag voelen.

  Dus meiden….Voor jullie beide een vrolijk kerst feest en een heeeeeeeeeeeeeeel gelukkig nieuwjaar toegewenst

  x

  Beantwoorden
 19. Claudia
  26 december 2010 at 15:07 (12 jaar ago)

  2010 is zo’n rot jaar voor jou geweest, en ik hoop dat 2011 een stuk beter wordt. Je bent een sterke meid, en ik heb heel veel respect voor je. Ik vind het knap van je, dat je je zo ‘bloot’ durft te geven op je site. Nu is het niet Sanne, de blogger. Maar Sanne, het persoon (natuurlijk samen met linda he :)!) achter de blog. Het is zeker moeilijk om je vader zo te zien, maar ik weet dat je vader super blij is met een dochter als jij. Keep your head up!

  En Linda, ook jij hebt een zwaar jaar gehad, maar ik weet zeker dat ook 2011 voor jou een leuker jaar wordt. En we willen nog heel wat Linda en Charlie momentjes zien!

  *hugs* Fijne dagen toe gewenst!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>