Opleiding schoonheidsspecialiste

| Sanne's Life

Misschien vragen jullie je af waar ik de laatste tijd uithang omdat jullie weinig tot niks van mij zien hier. Ik heb het vaker in filmpjes gezegd maar misschien is het je ontgaan; ik ga weer naar school! Ik ben afgelopen augustus begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. De opleiding duurt 3 jaar en is MBO niveau 3. Het is best wel weer wennen maar wat is het fijn om na al die jaren eindelijk mijn plekje te hebben gevonden. Nadat ik mijn VMBO diploma had gehaald, heb ik toelatingsexamen gedaan op het GLR voor fotografie, waar ik niet werd toegelaten. Toen ben ik gaan werken om op mijn negentiende op kamers te gaan wonen en in Utrecht de studie IDEB (Interieur, decoratie, exterieur en bescherming) te gaan volgen. Ontzettend creatieve opleiding op een toffe school, maar zo niet mijn ding. What was I thinking? 2 jaar geleden begon ik met de opleiding make up artist. En hier heb ik mijn diploma ook voor gehaald. Ik vind het een leuk vak maar niet iets waar ik ook echt mijn werk van wil maken en dagelijks bezig mee wil zijn. Schoonheidsspecialiste heeft altijd al in mijn hoofd gehangen. Op mijn zestiende zei een vriendin al tegen me dat ze het echt een vak voor mij vond, terwijl ik er toen heel hard om moest lachen. Maar ik voelde me altijd te oud om nog te gaan studeren. Op het MBO zijn de meeste mensen toch wel 16 jaar. Maar toen in maart in de krant stond dat deze opleiding nu ook vlak bij mijn huis werd gegeven en mijn moeder vroeg of het niks voor mij was, heb ik toch de knoop door gehakt. Na jaren rotbaantjes te hebben gehad, werd het tijd om te gaan werken aan iets wat ik echt leuk zou vinden.

Nu ik een tijdje op het MBO zit moet ik zeggen dat het me een beetje tegen valt. En dan doel ik puur alleen op het niveau en gedrag van de mensen op het MBO. Ik dacht altijd dat de verhalen niet klopte en overdreven waren maar ik voel me weer alsof ik op de middelbare school ben beland. En als je daar als 22 jarige tussen zit, is dat best wel even wennen. Ik zit soms met mijn oren te klapperen in de kantine als ik hoor hoe meiden over zichzelf praten. Maar goed, ik doe het voor mezelf dus wat vind ik van de opleiding?

In een woord geweldig! Ik vind de praktijk echt heel intressant en leuk om te doen. Ik pik het erg snel op en ben dan ook erg leergierig. Ik was er bang voor dat het me misschien zou vervelen om behandelingen te geven maar oh, wat is dit leuk! Dit is echt helemaal mijn ding. Ik ben een vrij rustig en stil meisje en dat is ideaal in dit vak.
Naast het vak schoonheidsspecialiste, leer ik ook het vak pedicure. Dit vind ik iets minder leuk maar het is wel een extra diploma dus ik wil dit niet laten vallen.

Ik krijg de vakken voetverzorging (praktijk en theorie), schoonheidsverzorging (praktijk en theorie), biologie, Nederlands en economie. Tot nu toe vind ik alleen biologie echt pittig maar hier ben ik nooit erg goed in geweest.
In de praktijk zijn we vooral bezig om een goede huidanalyse te maken. Je leert de huid te analyseren. Is hij droog, vet, normaal of gecombineerd? Is het vochtgehalte goed? Hoe is de doorbloeding? etc. Dit is in het begin best lastig maar hier leer je heel veel van. En daarna leer je je behandeling hier op aan te passen. Gebruik je een zeep of olie? Peeling of lysing? En wat voor soort masker?
Je leert hoe je deze behandelingen juist moet doen. Zo moet je een zeep of olie uitwerken met rotaties (ronddraaiende bewegingen). En je moet het masker aanbrengen met je rechterhand aan rechterkant van het gezicht en de andere kant met je linkerhand. Je masker moet perfect aansluiten rondom de mond en egaal zijn aangebracht.
Afgelopen vrijdag had ik een praktijktoets die ik heb gehaald met een voldoende. Enige opmerkingen waren is dat mijn watjes niet goed waren aangesloten aan de wenkbrauwen en dat ik mijn rotaties naar binnen draai i.p.v. naar buiten. Verder werk ik goed op tijd.

Het bevalt me goed om weer naar school te gaan. Ik merkte de afgelopen jaren dat ik toch nog erg leergierig was maar ik kon nooit de juist opleiding vinden. Dus ik ben erg blij dat ik eindelijk mijn draai heb gevonden en ik iets doe wat ik leuk vind.

Mochten er verder nog vragen zijn; vraag ze! Als je twijfelt over de opleiding, hoop ik hiermee een beetje duidelijkheid te hebben gegeven over wat je zoal leert. :)

82 Comments

82 Comments on Opleiding schoonheidsspecialiste

 1. Aniek
  6 november 2011 at 08:20 (13 jaar ago)

  Klinkt leuk Sanne!

  Beantwoorden
 2. Ashley
  6 november 2011 at 08:51 (13 jaar ago)

  Wow! Jou in pakje dat zie ik je echt doen!
  Ben blij voor je dat je het hebt gevonden! :D

  Beantwoorden
 3. PinkFairy
  6 november 2011 at 08:54 (13 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent :)

  Beantwoorden
 4. Kim
  6 november 2011 at 08:56 (13 jaar ago)

  Wat fijn dat je toch nog een opleiding bent gaan volgen, ik zou het super vinden als je hier misschien een topic aan kan wijden. Ben erg benieuwd wat je daar allemaal leert en zou kun je meteen je kennis met ons delen!

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 14:52 (13 jaar ago)

   je bedoelt eens in de zoveel tijd een update hierover? komt voor de bakker! :)

   Beantwoorden
 5. Mandy
  6 november 2011 at 09:11 (13 jaar ago)

  Ben blij dat jij het leuk vind! ik heb het 1 jaar gedaan maar ben toen gestopt vond het niks voor mij, ik hield niet van al die massages enzo

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 14:52 (13 jaar ago)

   Oh dat ga ik pas in t laatste jaar doen en dat zal idd wel zwaar zijn. Maar dan ben ik al zover, dan moet ik wel doorgaan haha.
   Ik moet nog even aan t idee wennen dat ik straks bijna naakt in de klas lig. :’)

   Beantwoorden
 6. Miranda
  6 november 2011 at 09:19 (13 jaar ago)

  ohh wat ziet dit er lekker uit, nu heb ik zin om een masker aan te brengen. Wat fijn dat je je draai hebt gevonden, het lijkt mij ook echt een interessante opleiding.

  Beantwoorden
 7. Vera Camilla
  6 november 2011 at 09:31 (13 jaar ago)

  Leuke foto’s! Leuk verslag ook :D Supergoed dat je echt je ding hebt gevonden! I want a facial!

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 14:53 (13 jaar ago)

   You can get one, you want, yes?
   Beetje jammer dat ik om haf 9 begin en dat vanaf Arnhem een beetje onmogelijk wordt.
   Fiksen wel wat als ik eens mijn rijbewijs haal. ^^

   Beantwoorden
 8. Tess
  6 november 2011 at 09:43 (13 jaar ago)

  Dat ziet er echt leuk uit, in je professioneel pakje :p

  Beantwoorden
 9. xx_Patries_xx
  6 november 2011 at 10:05 (13 jaar ago)

  klinkt leuk zeg… en goed om te lezen dat je het naar je zin hebt.. ik kan me voorstellen dat het met die 16jarige wel even wennen is, ik zie mezelf als 24 jarige ook niet echt meer op school zitten, ik heb op moment leuk werk waar ik me verder in wil laten groeien later!

  Beantwoorden
 10. katrien
  6 november 2011 at 10:11 (13 jaar ago)

  leuk dat je iets gevonden hebt dat je echt ligt, ik ben blij voor je! :)

  Beantwoorden
 11. Paola
  6 november 2011 at 10:17 (13 jaar ago)

  Het lijkt me echt een leuke opleiding!

  Beantwoorden
 12. Lisa
  6 november 2011 at 10:23 (13 jaar ago)

  Mij lijkt het ook een heel leuk beroep, alleen ben ik nu bezig met de havo dus vind ik het een beetje zonde…

  Maar heb je nog een testpersoon met een vette huid nodig? Ik ben der! ;)

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 14:54 (13 jaar ago)

   vette huid is altijd goed :D het is alleen wel helemaal in Brielle en ik begin om half 9.
   Ik heb ook een meisje in de klas die havo heeft gedaan maar dit was t enige wat ze echt graag wilde.

   Beantwoorden
  • Laura
   6 november 2011 at 16:41 (13 jaar ago)

   dat heb ik nou ook!
   ik wilde al vanaf mijn achtste schoonheidsspecialiste worden,
   ik zit nu in de derde en ben bezig met profielkeuze,
   ik wil gezondheid en natuur (ofzoiets xD),
   de vraag is dan altijd: waarom?
   omdat ik schooheidsspecialiste wil worden,
   antwoord: maar meisje, dat is toch zonde!

   Beantwoorden
  • Ilana
   6 november 2011 at 19:52 (13 jaar ago)

   Je hebt ook een niveau 4 opleiding he, of huidtherapie.
   En ik vind het sowieso geen ‘zonde’ als je doet wat je echt leuk vindt.
   Ik kom ook van de havo, ik kan makkelijk vwo maar nu doe ik ook schoonheidsspecialiste.

   Beantwoorden
   • Sanne
    9 november 2011 at 13:06 (13 jaar ago)

    Ik kom van vwo en ik ben ook schoonheidsspecialiste gaan doen, omdat ik het leuk vind! Dus die opmerkingen van vind ik zonde zijn een beetje jammer om te lezen. Nou kun je het je vast niet voorstellen (zoals heel veel mensen), maar een opleiding schoonheidsspecialiste is ERG moeilijk. Je moet echt niet alleen maar maskertjes en cremepjes smeren zoals veel mensen denken. Sanne, you go girl! Hartstikke goed dat je doet wat je leuk vind! Heel erg veel succes met alles, je gaat het zeker halen ;)

    Beantwoorden
 13. laurence
  6 november 2011 at 10:53 (13 jaar ago)

  Je ziet er zo pro uit op die foto’s :’).
  Ik blijf nog steeds voor kleuterjuf gaan <3.

  Beantwoorden
 14. Lieke
  6 november 2011 at 11:04 (13 jaar ago)

  Wat mooi dat je een opleiding hebt gevonden die bij je past! :)

  Beantwoorden
 15. Tedje
  6 november 2011 at 11:18 (13 jaar ago)

  Wat leuk zeg! Heel veel succes met je opleiding!

  Beantwoorden
 16. Brechtje
  6 november 2011 at 11:20 (13 jaar ago)

  Fijn dat je iets hebt gevonden dat je echt leuk vind. Het lijkt mij ook wel wat voor jou. Misschien kun je ons ook nog wat bij leren over verschillende huidtypes. Hij lijkt mij ook een erg leuke opleiding om te doen! :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 14:56 (13 jaar ago)

   Ja ik ga jullie vast nog wel eens wat leren. :) Ik vind t grappig om te zien dat veel mensen denken dat ze een vette of droge huid hebben. Zo dacht ik ook altijd een droge huid te hebben maar hij is dus normaal. En dat is in heel onze klas. :P

   Beantwoorden
 17. Mirjam
  6 november 2011 at 11:35 (13 jaar ago)

  Knap dat je weer naar school bent gegaan! Ik herken het hoor, het niveau op het mbo. Heb zelf op mijn tenen en met een jaar extra mijn HAVO diploma gehaald en toen het HBO niks voor mij bleek te zijn, ben ik MBO gaan doen. Het niveau viel me toch zwaaaaar tegen, veel lager dan ik dacht! Mijn klas was dan ook verdeeld in 17/18 jarigen (ik ben zelf 19 hoor, niet daarvan :P), en in een groepje meiden die al lang moeder waren… Meer dan de helft is inmiddels ook afgehaakt…

  Beantwoorden
 18. Puck
  6 november 2011 at 11:53 (13 jaar ago)

  Het ziet er superleuk uit, en ik ben ook heel blij voor je!! :)
  Ik vind het echt een vak voor jou!!

  Beantwoorden
 19. femketje
  6 november 2011 at 11:59 (13 jaar ago)

  wat leuk om je ook echt bezig te zien :D

  Beantwoorden
 20. Bibi
  6 november 2011 at 13:59 (13 jaar ago)

  Het is leuk om je bezig te zien! Wel goed van je dat je iets bent gaan volgens wat je echt leuk vindt! is dat trouwens je vriend die daar op die stoel ligt? :)

  Beantwoorden
 21. Jolanda
  6 november 2011 at 13:59 (13 jaar ago)

  Ik ben op de middelbare school gestopt na 5 jaar havo gedaan te hebben. Ben toen met een overgangsbewijs aan een laboratorium opleiding begonnen op het mbo. Ten eerste heel wat anders dan mijn economie en maatschappij, wat sowieso het verkeerde profiel voor mij bleek. En ik moet zeggen dat ik me ook wel in jouw kan vinden, dat de mensen van vmbo/mbo toch anders zijn dan dat ik ze op de havo kende. Zeker het eerste jaar, dat was bij mij het ergst. Er zijn toen nog erg veel mensen afgevallen (onder andere die ook al waren blijven zitten), dus de meeste serieuse mensen zijn overgebleven. Ik hoop dat je toch een beetje een goed gevoel zult vinden tussen de mensen in je klas in, want dat maakt de duur van je opleiding denk ik makkelijker om doorheen te komen.

  Gelukkig heb je een goede opleiding gevonden die je leuk vindt en ik vind ook dat je dat uitstraalt op de foto’s. Het staat je goed.

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 14:57 (13 jaar ago)

   Dankje :) Onze klas telt maar 9 meiden maar toch worden er groepejes gevormd. Erg jammer maar misschien dat dit nog anders wordt.

   Beantwoorden
 22. Melanie
  6 november 2011 at 14:13 (13 jaar ago)

  Super dat je je draai gevonden hebt.
  De opleiding tot schoonheidsspecialiste is echt ontzettend leuk, zo ook pedicure. Ik heb beide diploma’s op zak. Nu ben ik bezig met medisch pedicure. Binnen een paar maanden begin ik mijn eigen schoonheids- en pedicuresalon. Spannend allemaal.
  Heel veel succes met je o

  Beantwoorden
 23. Melanie
  6 november 2011 at 14:14 (13 jaar ago)

  Geweldige opleiding he, ik heb mijn diploma’s voor schoonheidsverzorging en pedicure ook op zak, nu ben ik bezig met medisch pedicure. En ga zeer snel mijn salon openen. Spannend allemaal.

  Heel veel succes met je opleiding. Je ziet op de foto’s dat je het echt naar je zin hebt.

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 14:58 (13 jaar ago)

   Wat leuk! :D medisch pedicure lijkt me ook wel intressant maar t lijkt me echt wel moeilijk om altijd ‘normaal’ te reageren als iemand zijn sokken uittrekt. Mijn vader is suikerpatient dus ik weet ondertussen wel een beetje wat je allemaal tegen kan komen. Heel naar maar ook wel fijn om die mensen te kunnen helpen.

   Beantwoorden
   • Melanie
    7 november 2011 at 21:07 (13 jaar ago)

    Ja je kan veel tegen komen ja, ik heb er ook heel erg aan moeten wennen om met voeten tewerken.
    Op dit moment ben ik met module diabetes bezig. Vrijdag theorie examen en over een weekje of7 de praktijk.
    Ik vind het wel heel spannend om straks met diabetes patienten te gaan werken, er kan zooo veel met die voeten gebeure, ongelofelijk!
    (ik zie nu dat ik 2 keer heb gereageerd, dacht dat de eerste niet gelukt was haha)

    Beantwoorden
 24. Anouk
  6 november 2011 at 14:20 (13 jaar ago)

  Ah leuk! Ik zit er ook over na te denken om die opleiding te volgen. Maar pedicure lijkt me dan echt weer niks..

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 14:59 (13 jaar ago)

   op deze opleiding zit het er verplicht bij en ik vind t idd ook niet zo leuk om te doen maar in principe is t wel redelijk simpel.

   Beantwoorden
 25. Annelien
  6 november 2011 at 14:24 (13 jaar ago)

  Wat fijn dat je een opleiding hebt gevonden die bij je past! Ik heb vorig jaar mijn MBO4 opleiding gehaald en inderdaad lang niet iedereen op t mbo is gemotiveerd maar ik moet zeggen.. op het HBO is het net zo erg ;) Alleen mbo-ers zijn vaak jonger. Maar je doet het inderdaad voor jezelf en met die instelling haal je het wel :) ga je ook niveau 4 allround doen?

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 15:00 (13 jaar ago)

   Weet ik nog niet. Ligt er aan hoe gemotiveerd ik ben als ik klaar ben.

   Beantwoorden
 26. Romy
  6 november 2011 at 14:35 (13 jaar ago)

  lijkt me super! dat zou ik ook nog wel (als extra) willen doen!
  niet toevallig proefpersoon voor de jonge huid nodig?!? haha ;)
  lijkt me ook heel leuk om af en toe een post met info over je opleiding te zien. met hoe je het vind, wat je moet doen en hoe een week er bij jou uitziet.

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 15:00 (13 jaar ago)

   Modellen zijn altijd welkom :)

   Beantwoorden
 27. Tess
  6 november 2011 at 14:44 (13 jaar ago)

  Ik zou het ook heeeel leuk vinden om te doen alleen ben ik echt heel vies van voeten (ja bijna fobisch, zou nooit iemands tenen aanraken bv.) en dus is het eigenlijk al geen optie voor mij :( jammer

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 november 2011 at 15:01 (13 jaar ago)

   Haha ik snap je. Maar je werkt met handschoenen, je maakt de voeten schoon en vaak heb je ook nog een mondkapje en een bril op. :P

   Beantwoorden
   • Tess
    7 november 2011 at 08:56 (13 jaar ago)

    oh dat valt al beter te doen dan als het niet hele vieze voeten zijn! misschien toch nog eens over nadenken. Ik ben ook al 21 dus twijfel ook altijd uit schrik dat er bij zo’n opleiding alleen 16 jarigen zitten

    Beantwoorden
 28. Dionne
  6 november 2011 at 14:51 (13 jaar ago)

  Heel fijn dat je de juiste opleiding hebt gevonden, klinkt leuk!

  Beantwoorden
 29. Marieke
  6 november 2011 at 14:56 (13 jaar ago)

  Ziet er echt mega proffesioneel uit!
  Je lijkt ook erg op je gemak, ja dit zie ik jou wel doen :-)
  Succes met de rest van je opleiding!

  Beantwoorden
 30. Dorien
  6 november 2011 at 15:01 (13 jaar ago)

  Super leuk om te lezen! :) Ben blij dat je gevonden hebt wat je bevalt!
  Ik heb zelf ook enorm ligge te kloje met opleidingen enzo, en nu zit ik ook op een MBO opleiding en weet precies hoe je je voelt..
  Ik voel me vaak echt te oud voor die leerlingen enzo.. :(
  Maarr..nog even doorzetten!:)

  Beantwoorden
 31. Sas
  6 november 2011 at 15:55 (13 jaar ago)

  Ik vind het echt knap van je dat je alsnog op je 22e bent begonnen. Kan me er wel iets bij indenken dat het toch een grote stap is. Maar zolang je de opleiding leuk vindt, komt het vast wel goed :) Heel veel succes!

  Beantwoorden
 32. anastasya
  6 november 2011 at 17:50 (13 jaar ago)

  leuk stukje! ben je trouwens afgevallen ( niet dat je eerst dik was ofzo ) maar je ziet er in ieder geval mooi en goed uit :D!

  Beantwoorden
 33. Wieneke
  6 november 2011 at 17:53 (13 jaar ago)

  respect hoor om nog tussen de 16jarigen te gaan zitten, zolang je maar in je achterhoofd houdt dat je het voor jezelf doet, moet het vast goed komen zoals je al zegt. Ik ben nu 25 en heb een prima baan, maar misschien dat ik me ook nog om laat scholen. niet dat ik weet wat, maar ben me druk aan het oriënteren :-). veel plezier op je opleiding!

  Beantwoorden
 34. Sanne
  6 november 2011 at 19:23 (13 jaar ago)

  Wow meid, wat zie je er goed uit op de foto’s! Je ziet ook echt aan je dat dit jouw plek is! Zo ontspannen en tevreden, wat fijn! Ben heel blij dat je je op je plek voelt, dit is zo belangrijk. En inderdaad, er zullen allemaal jonkies rondlopen maar het is goed dat je weet dat je het voor je zelf doet. Ik vind het juist heel goed dat je na die jaren weer terug bent gegaan naar school. Dat doen niet veel je na. Succes met alles en laat nog eens weten hoe het gaat op school!

  Beantwoorden
 35. Miek
  6 november 2011 at 22:23 (13 jaar ago)

  Wat goed! Leuk dat het je zo bevalt..
  Wel jammer van die mbo-ers he? Ik kan precies voorstellen hoe dat is.. *flashbacks* ik irriteer me al als ik langs een school loop!
  Maar uiteindelijk pluk je de vruchten! Moet je ook stage lopen?

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 november 2011 at 14:09 (13 jaar ago)

   Yes, eerste jaar 80 uur en tweede jaar ongeveer 900

   Beantwoorden
 36. Lisa
  7 november 2011 at 00:35 (13 jaar ago)

  Ziet er erg leuk en interessant uit ^^ Heel veel plezier en succes nog :D

  Beantwoorden
 37. Natascha
  7 november 2011 at 11:18 (13 jaar ago)

  Wat super dat je het zo naar je zin hebt op je opleiding! Drie jaar is goed te doen en je hebt dan straks wel een diploma voor een beroep wat je echt interesseert. Ik zelf zit af en toe ook te dubben of ik niet terug naar school wil maar voor mij is dat leeftijdsverschil nog even wat groter. En dat is, naast het financiële gedeelte, ook wat me echt heel erg tegen houdt.

  Beantwoorden
 38. Monique
  7 november 2011 at 15:35 (13 jaar ago)

  Wat leuk! Ik heb ook IDEB gedaan! En nu ben ik schoonheidsspecialiste! Super grappig om te lezen! Heel veel succes met je opleiding! die theorie toetsen zijn pittig!
  xx

  Beantwoorden
 39. Monique
  7 november 2011 at 15:37 (13 jaar ago)

  Wat leuk! Super dat je nu iets kan doen wat je zo goed bevalt!
  Ik heb ook IDEB gedaan! En ik ben nu schoonheidsspecialiste! Super grappig die overeenkomst ;) !

  Beantwoorden
 40. Monique
  7 november 2011 at 15:39 (13 jaar ago)

  Super leuk! Fijn dat je iets doet waar je je op je plek voelt (op de jonge meiden na dan..)
  Ik heb ook IDEB gedaan En ik ben nu schoonheidsspecialiste! Super grappig die overeenkomst ;) !

  Beantwoorden
 41. Monique
  7 november 2011 at 15:41 (13 jaar ago)

  Super leuk dat je op zo je plek bent!

  Beantwoorden
  • Monique
   7 november 2011 at 15:42 (13 jaar ago)

   Gek ik probeer steeds te reageren maar het lukt niet.. nu op eens wel!?

   Ik heb trouwens ook IDEB gedaan En ben nu schoonheidsspecialiste.. Grappig die overeenkomst

   Beantwoorden
 42. Monique
  7 november 2011 at 15:43 (13 jaar ago)

  Vreemd.. ik probeer iets te plaatsen maar het lukt maar heel soms!

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 november 2011 at 18:33 (13 jaar ago)

   Nou je hebt genoeg reacties achter gelaten :P

   Beantwoorden
   • Linda
    7 november 2011 at 20:47 (13 jaar ago)

    Haha ja ze stonden vast in de pending-shizzle. Heb ze even approved, maar nu staan er een beetje veel :’)

    Beantwoorden
 43. Monique
  7 november 2011 at 15:44 (13 jaar ago)

  Ik Heb ook IDEB gedaan en ben nu schoonheidsspecialiste.. Dat wilde ik nog bij de reactie zetten.. sorry dat het nu zo veel is..

  Beantwoorden
 44. Ilse
  7 november 2011 at 15:44 (13 jaar ago)

  Ik snap precies wat je bedoelt met mbo mensen. Maar ik denk eerlijk gezegd dat dat komt doordat je niveau 3 doet. Ik doe de niveau 4 opleiding maar in het eerste jaar zaten niveau 3 en 4 in dezelfde klas en je kon precies de mensen er uit pikken die niveau 3 gingen doen. Die zijn vaak minder serieus en anders dan die van niveau 4. Nou geld dit natuurlijk niet voor iedereen maar er zit toch wel echt verschil in. En ik kan me zeker voorstellen dat je je een beetje ouder voelt dan omdat jij nu gewoon al veel verder bent. Maar goed, uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je iets doet wat je leuk vind en ik moet zeggen nu ik je zo zie met je pakje aan, zie je er echt heel profie uit:).
  Ik vind pedicure trouwens ook niet zo leuk:P

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 november 2011 at 18:34 (13 jaar ago)

   Op een school zit toch alles door elkaar? :) wil niet zeggen dat iedereen ook maar niveau 3 kan, he. De opleiding begint gewoon bij 3.

   Beantwoorden
 45. sisier
  7 november 2011 at 17:09 (13 jaar ago)

  leuk dat je weer met een opleiding begonnen bent :)

  Beantwoorden
 46. Cynthiiaa
  7 november 2011 at 18:12 (13 jaar ago)

  Haha, ik had precies hetzelfde, het valt tegen, het niveau kan hoger en de kinderen zijn inderdaad nogal jong. Misschien te jong voor het MBO. Leuk om de foto’s te zien! Dat borstelapparaat faalt echt, kon er nooit mee overweg, ondanks dat het goed ging vond ik het nog teveel werk. xD

  Beantwoorden
 47. Marieke
  8 november 2011 at 14:34 (13 jaar ago)

  Wat ontzettend leuk en interessant om te lezen! Zoals hierboven al werd gevraagd: ik zou het ook heel leuk vinden om hier af en toe updates over te zien op WAB.
  Grappig dat je zegt dat je een rustig en stil meisje bent, zo kom je in je videos niet over, maar op de foto’s dan wel weer! Komt dat omdat je als je videos maakt heel erg op je gemak bent ofzo? (Dit is op geen enkele manier bedoelt als kritiek en het is niet goed of slecht, ik vind het gewoon interessant ;))

  Ik heb ook nog een vraagje. Ga je als je eenmaal schoonheidsspecialist bent voor jezelf beginnen of bestaat er zoiets als een praktijk waar meerdere schoonheidsspecialisten samen werken? Hoe werkt zoiets meestal en wat kun je allemaal doen?

  Echt heel interessant dit :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   9 november 2011 at 01:52 (13 jaar ago)

   Ik heb eigenlijk een beetje twee kanten :P ik ben namelijk best een verlegen en stil meisje maar dat komt omdat ik altijd de kat uit de boom kijk. Als ik eenmaal mijn omgeving ken, kom ik los. En dan ben ik dus ook gewoon zoals in mijn filmpjes. Natuurlijk heb ik altijd mijn stille en drukke momenten maar t is wel allebei echt mij en dat is voor veel mensen moeilijk te begrijpen :P en dat snap ik.

   Je kunt in een salon gaan werken of in een kuuroord. Dat zijn ook de plekken waar ik stage moet gaan lopen. Maar mijn doel is echt om thuis te gaan werken, een salon aan huis. Het is niks voor mij om voor een baas te werken en verplichte tijden. Lijkt me superfijn omdat allemaal zelf te beslissen. En ook omdat ik dan lekker heel de dag in de buurt ben van mijn mopshondje, haha.

   Beantwoorden
   • Marieke
    9 november 2011 at 11:32 (13 jaar ago)

    Weer wat geleerd. :) ♥ xx

    Beantwoorden
 48. Isaaa
  8 november 2011 at 23:12 (13 jaar ago)

  je ziet er echt gelukkig uit op de eerste foto! ben echt blij dat je nu iets hebt gevonden wat je leuk vind en wat bij je past =)

  Beantwoorden
 49. Sandra
  12 november 2011 at 15:48 (13 jaar ago)

  Superleuk om te lezen dat je een opleiding hebt gevonden die bij je past :D! Ik hoop hier nog veel positieve verhalen over je opleiding te mogen lezen :)

  Beantwoorden
 50. Hermina
  12 november 2011 at 22:50 (13 jaar ago)

  Over dat gedrag, pff daar erger ik me zelf zo aan. Ik zit zelf in 2e leerjaar van het MBO en ben 18 jaar, maar oohh het lijkt echt op een kleuter school hoe sommigen zich gedragen en dan ook vooral tegen elkaar.

  Beantwoorden
 51. katinka
  15 november 2011 at 18:45 (13 jaar ago)

  Over dat gedrag wat je vaak tegenkomt op ‘sommige mbo-opleidingen’ geef ik je helemaal gelijk. Het ergste is dat ik hiervoor 3 jaar lang op het HBO heb gezetten en echt gewend ben om ook met volwassenen in een klas te zitten maar ook als volwassenen behandeld te worden. Ik zit nu in het 2de leerjaar van mijn opleiding en kom dit dus ook heel vaak tegen. Wij hebben veel werk waarbij je samen moet werken en jezelf lekker een beetje terug trekken en de ‘stille’ zijn gaat niet altijd wat soms wel eens extra lastig is.

  Verder vind ik het heel leuk om te lezen dat je je draai hebt gevonden en wil ik graag nog me even aan melden als model voor je als je nog een keer iemand zoekt! =D

  Beantwoorden
 52. Nienke
  17 november 2011 at 14:04 (13 jaar ago)

  wat leuk! ik ben ook begonnen afgelopen augustus met deze opleiding, ik had ook niet verwacht dat het zo kinderachtig zou zijn. Het is echt niet normaal soms hoe ze met elkaar omgaan. Gelukkig zitten er ook een paar `normale` meiden in mijn klas

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>