Draw something app

| Sanne's Life

Gisteren was Wordfeud nog het spelletje wat je op je telefoon moest hebben en vandaag is er weer iets totaal nieuws. Ik heb voor het eerst de ontdekking van een nieuwe applicatie mee gemaakt en hoe snel zoiets gaat. Een paar uur geleden had nog niemand er van gehoord en nu kan iedereen niet meer zonder. Tenminste, als je weet waar ik het over heb. En anders waarschuw ik je alvast; dit spel is verslavend maar wel ontzettend leuk! Ik heb het over de ‘Draw something’ applicatie.


Deze applicatie is gratis verkrijgbaar voor Android en iPhone. Het doel van het spelletje is dat je iets voor iemand tekent en die moet raden wat het is. Helaas is het spelletje wel in het Engels, wat voor mij soms best lastig is. Vooral om de juiste spelling te hanteren. Ik vind het zelf erg leuk dat je precies mee kunt kijken hoe iemand het heeft getekend. Ik zal het stap voor stap proberen uit te leggen.

In mijn vorige beurt heb ik iets voor Linda getekend wat zij nu moet gaan raden. Zodra je op watch klikt, zie je jezelf beginnen met tekenen. Dus zodra jij begint met tekenen, wordt alles opgenomen en krijgt je tegenspeler het als een soort filmpje te zien. En ik krijg daarna te zien hoe snel de tegenspeler het heeft geraden of welke woorden ze fout heeft geraden.

Linda heeft het geraden. Dankzij mijn geweldige teken skills natuurlijk.. AHUM!

Vervolgens zie ik hoe Linda begint met tekenen. Je krijgt niet meer punten hoe eerder je raadt en je mag zo vaak raden als je wilt. Elke keer als jij of je tegenspeler een tekening goed raden, gaan jullie een ronde verder. Zodra een van de twee het niet raad en op ‘pass’ drukt, gaan jullie weer helemaal terug naar ronde 1.

Nadat ik Linda’s tekening goed heb geraden, mag ik kiezen wat ik ga tekenen. Ik kan uit 3 dingen kiezen waar ik 1, 2 of 3 muntjes voor kan winnen.

Ik begin met tekenen en zodra ik klaar ben druk ik op ‘Done’ en is mijn ronde voorbij en is het weer wachten op Linda tot ze mijn tekening heeft geraden. Een ronde bestaat dus eigenlijk uit 3 tekeningen. Een oude van jezelf terug zien, eentje raden en eentje tekenen.

Hier ook nog even een mooie tekening van Tim. Ik zag er eerst een hamburger in en vervolgens een geel beestje achter een wagentje. :’) Het bleek een ponytail te zijn, haha. Maar zodra je er totaal iets anders in ziet is het erg moeilijk. Ik had voor Tim spikkeltjesworst en een pizza getekend en die had geen idee dat ik salami bedoelde, haha.

‘Draw something’ is echt een geweldig leuk maar ook verslavend spelletje. Maar ik raad jullie zeker aan om het ook eens te proberen. Ik houd zelf helemaal niet van tekenen en ben er dan ook absoluut niet goed in. Maar het gaat om de lol die je hebt, niet waar? Laat me weten of je al verslaafd bent.

39 Comments

39 Comments on Draw something app

 1. Tim
  27 februari 2012 at 01:17 (9 jaar ago)

  Echt geweldig verslavend! M’n batterij is er niet zo’n fan van helaas… En die tekening? Tsja, ik zag het écht niet, Sanne hahaha!

  Beantwoorden
  • Sanne
   27 februari 2012 at 02:16 (9 jaar ago)

   Haha het is je vergeven :P maar we zakken wel steeds terug ;’D

   Beantwoorden
 2. Maaike
  27 februari 2012 at 01:18 (9 jaar ago)

  Jaaaa Tim is erg goed inderdaad! ;)
  Ben al ernstig verslaafd sinds gister, wordfeud is zooooo 2011!

  Beantwoorden
 3. Maaike
  27 februari 2012 at 01:20 (9 jaar ago)

  Ik vind het trouwens wel jammer dat er maar een bepaald aantal woorden is, er komt niet veel nieuws meer voorbij :(

  Beantwoorden
  • Sanne
   27 februari 2012 at 02:16 (9 jaar ago)

   Nee inderdaad, je komt al snel hetzelfde tegen. Maar het is net uit dus misschien vernieuwen ze dit nog wel. :)

   Beantwoorden
 4. Estrella
  27 februari 2012 at 03:06 (9 jaar ago)

  Gelijk gedownload. Wat een geweldig leuk spel!

  Beantwoorden
 5. Cynthiiaa
  27 februari 2012 at 03:24 (9 jaar ago)

  Haha, geweldig! Ik zie echt alleen maar tweets over de app. :’)

  Beantwoorden
 6. Tief
  27 februari 2012 at 06:50 (9 jaar ago)

  Probeer Charadium! Is hetzelfde principe, maar dan WEL in het Nederlands.
  Ook tegen vrienden. Super verslavend.

  Groetjes, Thuy-Van

  Beantwoorden
 7. Joyce
  27 februari 2012 at 07:45 (9 jaar ago)

  klinkt als een verslavend spel!

  Beantwoorden
 8. HollandaBeauty
  27 februari 2012 at 08:29 (9 jaar ago)

  Ahj daar moet ik maar niet aan beginnen (zelfbescherming haha)

  Beantwoorden
 9. Yara
  27 februari 2012 at 09:19 (9 jaar ago)

  Leuk is ie he! Verslaafd!

  Beantwoorden
 10. Cherel
  27 februari 2012 at 09:27 (9 jaar ago)

  Dit kende ik nog niet, maar ik ga de app zeker downloaden! Thnx voor de tip!

  Beantwoorden
 11. Rhonda
  27 februari 2012 at 10:26 (9 jaar ago)

  Vroegah (het staat volgens mij nog steeds online) was er een site genaamd Jippii en daar kon je dit ook spelen. Alleen zat je dan met iets van 15 spelers in 1 kamer die moesten raden wat je tekende. Ook al zo verslavend, dus ga dit zo even downloaden. Doe ik ook mee met de rage ;) (ws worden de woorden enz uitgebreid zodra het echt populair is)

  Beantwoorden
 12. Evelien
  27 februari 2012 at 11:52 (9 jaar ago)

  Dit is zoooo leuk! Heb het sinds gisteren en bleef tot ‘s nachts spelen!

  Beantwoorden
 13. tam
  27 februari 2012 at 12:04 (9 jaar ago)

  Ah wat leuk! Ik ga het ook downloaden, thx voor de leuke tip!

  Beantwoorden
 14. Lisanne
  27 februari 2012 at 13:35 (9 jaar ago)

  Wat grappig, een uurtje geleden heb ik dit net geinstalleerd! =D

  Beantwoorden
 15. Germa
  27 februari 2012 at 14:23 (9 jaar ago)

  Haha grappig spellentje. Toen ik 12 was (nu 22) deed ik dit welleens online tegen meerdere mensen (volgens mij via kaboem), vond het altijd geweldig om te doen. Dus dit spellentje is echt iets voor mij.

  Beantwoorden
 16. Puck
  27 februari 2012 at 17:22 (9 jaar ago)

  Ik had deze eerst ook gedownload, maar geen van mijn vrienden had het, en vond engels wel lastig, en ik vond het raar om met iemand die ik niet kende in amerika te spelen.
  Dus ik ging verder zoeken, en kwam Charadium tegen.
  Geweldig spel!
  Wauw, het is eigenlijk hetzelfde, maar dat zit je met een groep van ong. 7 personen, uit nederland. Is ook een nederlands spelletje, en vind het zo leuk!
  Dus dat is ook het kijken waard. :)

  Beantwoorden
 17. Puck
  27 februari 2012 at 17:23 (9 jaar ago)

  En Charadium kan ook met vrienden.

  Beantwoorden
 18. Marieke
  27 februari 2012 at 17:59 (9 jaar ago)

  Ik las het op twitter gister en heb het ook gedownload!
  Als jullie zin hebben in een spelletje mijn nickname is Mariekeeuh ;)
  Erg leuk spel, ik raad het alleen af om tegen een random iemand te gaan spelen, dat valt als Nederlander flink tegen, nu hopen op een Nederlandse versie! ;)

  Beantwoorden
 19. roos
  27 februari 2012 at 18:05 (9 jaar ago)

  Sorry als ik erover heen gelezen heb maar moet je het in een bepaalde tijd raden en/of tekenen? Ik weet namelijk niet alle engelse woorden en zal zeker weten wat op moeten zoeken, dus heb je daar tijd voor? Toen ik gister dit zag staan bij jou twitter was ik meteen al benieuwd wat het was, thanks for sharing! :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   27 februari 2012 at 21:14 (9 jaar ago)

   Nee er zit geen tijd aan verbonden

   Beantwoorden
 20. Rhonda
  27 februari 2012 at 18:46 (9 jaar ago)

  Ik kan het op market niet vinden :( dat andere spel maar eens proberen.

  Beantwoorden
 21. byrianka
  27 februari 2012 at 18:47 (9 jaar ago)

  Ahh, door jullie ben ik nu addict geworden, haha! Wat een geweldig spel! :D

  Beantwoorden
 22. Lisa
  27 februari 2012 at 19:16 (9 jaar ago)

  Ziet er als een leuke app uit ja! :)

  Beantwoorden
 23. Rhonda
  27 februari 2012 at 19:47 (9 jaar ago)

  Hmm jammer ik kan beide spellen niet spelen. Charadium is alleen voor iPhones en mijn telefoon kan de andere niet aan :(

  Beantwoorden
 24. Nadine
  27 februari 2012 at 20:48 (9 jaar ago)

  Dat klinkt wel als een leuk spelletje! Ik heb al eens een soort gelijke app op de iPhone gehad maar toen zaten er best veel vals spelers bij of mensen die heel volwassen piemels enz tekende (hihi).

  Beantwoorden
 25. ladint
  27 februari 2012 at 23:39 (9 jaar ago)

  heb je bejeweled al?? laatste versie = verslavend!

  Beantwoorden
 26. Daphne
  28 februari 2012 at 00:37 (9 jaar ago)

  Ik heb het gisteren ook maar gedownload en het is inderdaad erg leuk én verslavend.

  Beantwoorden
 27. xx_Patries_xx
  28 februari 2012 at 12:52 (9 jaar ago)

  ziet er leuk uit hoor, helaas is hij voor mijn telefoon niet competible :(

  Beantwoorden
 28. Joany
  28 februari 2012 at 17:48 (9 jaar ago)

  Wat een leuke app! Ik ga deze meteen downloaden :)

  Beantwoorden
 29. Melanie
  28 februari 2012 at 19:19 (9 jaar ago)

  Jep i’m addicted. Haha. Vettttt spellll

  Beantwoorden
 30. Suzanne
  29 februari 2012 at 12:12 (9 jaar ago)

  aah ziet er leuk uit inderdaad! maar jammer dat het in het engels is :(

  Beantwoorden
 31. Joëlle
  1 april 2012 at 11:40 (9 jaar ago)

  Hooi wat is jou gebruikers naam ik wil graag tegen jou spelen, ik speel ook al tegen Linda
  Xxxx Joëlle

  Beantwoorden
 32. Laura
  10 april 2012 at 22:50 (9 jaar ago)

  HEEY,
  Wat is je accountnaam, want hij is niet hetzelfde als je wordfeud :(
  xx

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>