Movies I have watched #1

| Movies I have watched

Films, ik kijk ze veel te weinig. Daarom leek het me extra leuk om de uitdaging aan te gaan om dat eens vaker te doen. En om mezelf daar wat meer bij te motiveren, heb ik bedacht om jullie hier een beetje in mee te nemen. Ik vertel over films die ik de laatste tijd heb gekeken en wat ik daar van vind. Omdat mijn smaak nogal apart is. (Ik kijk nu liever eenmaal een aparte arthouse film of een film over de tweede wereldoorlog dan een romantische komedie..) leek me dat wel intressant voor jullie. Dus hierbij de films die ik de afgelopen tijd heb gezien!

Alle tijd

Ik vind het jammer dat Nederlandse films door veel mensen als slecht worden bestempeld. Er zijn veel Nederlandse films die tot mijn favorieten behoren. Deze film sprak me gelijk aan toen ik de trailer zag en ik moet zeggen dat ik Paul de Leeuw als acteur best goed vind. Het gaat over een broer en een zus die allebei hun ouders verloren zijn. Ik vind dat dit niet genoeg aandacht krijgt in de film en als Molly wat over komt is het me ook even onduidelijk wat precies. De film is romantisch en ontroerend. Het einde gaat me iets te snel maar het is zeker een mooie en pakkende film. Ik vond de film vooral erg leuk omdat acteur Tijn Luijkx veel weg heeft van mijn vriendje waardoor ik heerlijk aan het weg smelten was. Toen er ook nog een liedje in voor kwam wat mijn vriend naar me toe stuurde, kon mijn geluk niet op.

Rapunzel

Ik en Disney, kan bijna niet mis gaan. Als 23 jarige kan ik nog enorm genieten van de films en ook Disneyland Paris zal me nooit vervelen. Toch heb ik veel van de nieuwste films nog niet gezien en toen ik met deze film in de winkel stond, vroeg ik ook aan Alwin of hij wel echt leuk was. Stomme vraag, natuurlijk is hij dat! Ik heb er nu echt spijt van dat ik de Disney films een beetje in de steek heb gelaten. De humor is geweldig droog, de beelden zijn mooi, de liedjes prachtig en ja, ik heb zelfs wat traantjes gelaten. De film boeit me tot het eind. En bij normale sprookjes weet je precies hoe het loopt maar dit sprookje heeft wel echt zijn eigen Disney twist. Ja, deze film heeft me duidelijk het fijne Disney gevoel terug gegeven en ik moet nog een hoop films kijken. Oh, ik heb de film trouwens wel netjes in het Engels gekeken. Zoals het eigenlijk hoort. Maar dat als kind natuurlijk niet deed.

Lena

Je moet echt van aparte en Nederlandse films houden wil je deze film waarderen. In het begin was het wat vaag en werd ik op het verkeerde spoor gezet. Maar uiteindelijk kwam er toch wat spanning in het verhaal en vind ik het een erg mooie film. Toen ik de film uitkoos dacht ik ‘Als ze maar niet steeds liggen te batsen..’ maar de film begon er al mee en de eerste tien minuten had ik haar al drie keer naakt gezien. Tsja, het blijft een Nederlandse film. Maar hij is zeker de moeite waard!

Haar naam was Sarah

Ik had het boek al gelezen en meestal vallen films dan enorm tegen. Toch was ik erg benieuwd naar de film en hij is absoluut niet slecht. Het verhaal komt goed over en is mooi verfilmd. Toch mis ik de aandacht voor de gruwelijke gebeurtenissen die zich hebben af gespeeld. In het boek duurt dit veel langer en gebeuren er de vreselijkste dingen. In de film is dit al snel over en lijkt het alsof ze er heel snel weg zijn. Als je twijfelt tussen het boek en de film, raad ik je toch het boek aan. Vooral als je geïnteresseerd bent in verhalen over de tweede wereldoorlog is dit een must see/read. Er komt een heel verhaal uit wat waar gebeurd is maar waar maar weinig aandacht voor is geweest.

Ik hoop jullie hierbij wat filminspiratie te hebben gegeven. Ik weet dat veel mensen geen fan zijn van Nederlandse films hebben en er een slecht beeld van hebben, maar ik ben er gek op! Hebben jullie nog aanraders?

29 Comments

29 Comments on Movies I have watched #1

 1. Sandra
  6 juni 2012 at 07:17 (12 jaar ago)

  leuk artikel, hier heb ik zeker wat aan (a)

  Beantwoorden
 2. Alyssa
  6 juni 2012 at 08:50 (12 jaar ago)

  Ik heb van bovenstaande films alleen ‘haar naam was Sarah gezien’. Erg indrukwekkende film! Tangled wil ik ook nog graag een keertje zien, als Disney-fan :)

  Beantwoorden
 3. Souhailla
  6 juni 2012 at 09:03 (12 jaar ago)

  Leuke films. Ik kijk inderdaad niet vaak Nederlandse films omdat ik Engels vaak leuker vind. Maar deze lijken me ook leuk!

  Beantwoorden
 4. Stephanie
  6 juni 2012 at 09:15 (12 jaar ago)

  Ik heb gehoord dat de film ‘Simon’ erg leuk is.
  Ik hou namelijk dus niet echt van Nederlandse films, maar deze werd me aangeraden!
  Heb hem nog niet gezien.

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 juni 2012 at 20:09 (12 jaar ago)

   Dat is een van de weinige films die ik echt slecht vond, helaas.

   Beantwoorden
 5. Joyce
  6 juni 2012 at 09:30 (12 jaar ago)

  Alle tijd vind ik ook een heel mooie film.
  In mijn favorieten kan sowieso Oorlogswinter niet ontbreken.
  Zomer Hitte vind ik mooi (en heftig) maar is wel een beetje apart.

  Beantwoorden
 6. Danilla
  6 juni 2012 at 09:34 (12 jaar ago)

  Ik had dus precies hetzelfde bij alle tijd. Vond het een erg mooie film, maar ik hou ook van Nederlandse films, welke dan ook een aanrader is is :Simon. Gaat ook ver kanker en euthanasie ik vind dat ook een erg mooie film door de heerlijke humor die erin zit! Tangled vond ik ook super en heb ik nu n keer of 5 gezien:$ als echte Disney fan! Leuk artikel!

  Beantwoorden
 7. Tedje
  6 juni 2012 at 10:32 (12 jaar ago)

  Haar naam was sarah vond ik prachtig, ook al had ik het boek gelezen. Het boek is nog mooier, maar het boek is zéker niet slecht verfilmd

  Beantwoorden
 8. Joyce
  6 juni 2012 at 10:34 (12 jaar ago)

  Die eerste film heb ik ook gezien, hij is idd mooi! Was eigenlijk een foutje dat we hem aan zetten, want we dachten het is een lach film. Maar dat was hij eigenlijk totaal niet haha. Maar hij was wel mooi! Ik heb rapunzel ook gezien en hij is echt heeel erg leuk ja haha :D Zo’n heerlijke vrolijke disney film! :D
  Haar naam was sarah heb ik alleen gelezen, ik houd nooit van verfilmde boeken. Ik durf de film niet te kijken ben bang dat ik mijn eigen fantasieen daarmee verpest zeg maar.

  Beantwoorden
 9. Liliane
  6 juni 2012 at 10:56 (12 jaar ago)

  Thanks for the tips!
  Ik kijk niet heel vaak Nederlandse films, wel vaak Italiaanse en Franse, die zijn ZO grappig altijd. En dan in een arthouse way ;) Al moet je wel even de goede films te pakken krijgen.

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 juni 2012 at 20:10 (12 jaar ago)

   Ben ik ook gek op :D Als je nog aanraders hebt, hoor ik t graag :)

   Beantwoorden
 10. Miriam
  6 juni 2012 at 11:24 (12 jaar ago)

  Moet maar weer aan het downloaden zie ik wel ;-) Leuk artikel!

  Beantwoorden
 11. Linda
  6 juni 2012 at 12:32 (12 jaar ago)

  Ik heb vorige week Strangled ook gezien! Hij is leuuk!! :)

  Beantwoorden
 12. Jolien
  6 juni 2012 at 13:49 (12 jaar ago)

  Nederlandstalige en Vlaamse films, i like!

  Leuk om ons hierin mee te nemen, Sanne en eindelijk wat meer artikels van jou!

  Liefs,
  Jolien

  Beantwoorden
 13. Anoe
  6 juni 2012 at 15:45 (12 jaar ago)

  Ik wil Lena al een tijdje kijken, maar heb geen idee waar? Ik heb het online opgezocht, maar kon hem nergens vinden. Waar heb jij hem gekekeken?

  X :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 juni 2012 at 20:11 (12 jaar ago)

   Ik heb hem via UPC on demand gekeken. We hebben digitale TV en daar heb ik hem gekocht.

   Beantwoorden
 14. Liza
  6 juni 2012 at 16:38 (12 jaar ago)

  @Stephanie,
  Ja die is heel mooi, heel ontroerend!
  Een heel zwaar onderwerp word op een prachtige manier weergeven met veel humor.

  Beantwoorden
 15. Nadine
  6 juni 2012 at 16:49 (12 jaar ago)

  Lena wil ik echt super graag zien! En haar naam was Sarah is echt een pracht boek en een prachtige film :)

  Beantwoorden
 16. Lisa
  6 juni 2012 at 17:44 (12 jaar ago)

  Leuk en handig artikel! Ik ben altijd op zoek naar leuke films die ik nog kan kijken, zeker met dit crappy weer haha :)

  kleine tip; het is ‘movies I watched’ (het is in het verleden gebeurd, toevoeging van ‘have’ geeft aan dat het nog aan de gang is)

  Beantwoorden
  • Sanne
   6 juni 2012 at 20:12 (12 jaar ago)

   Ik wist gewoon dat er een fout in zat :’) kon ook niet anders..
   Maar ik laat het zo want t past wel bij me, haha!

   Beantwoorden
 17. Ester
  6 juni 2012 at 19:07 (12 jaar ago)

  Ik kijk zelf heel veel films, de laatste dagen soms wel 2 of meer per dag. Deze ken ik nog geen van allen, maar ik heb er wel een paar van op mijn wishlist gezet.

  Beantwoorden
 18. Conny
  6 juni 2012 at 21:40 (12 jaar ago)

  rapunzel die film vindt ik heel erg leuk.

  Beantwoorden
 19. Sharon
  7 juni 2012 at 00:00 (12 jaar ago)

  Hey,
  Rapunzel aka Tangled was idd leuk. Haar naam is Sarah in de bios gezien, maar daar vond ik dus echt geen ene hol aan! Ik kijk gemiddeld zo’n 300 films per jaar :) en een paar handjes vol series…
  Als ik even niet meer weet welke films ik moet kijken dan pak ik een acteur of actrice en kijk al hun films. Laatst waren de Oscaruitreikingen, dat was ook tof… Want ik heb alle genomineerde films gekeken.
  Perfect Sense van Ewan McGregor vond ik erg mooi en het rare is… deze film is (nog) niet in de Nederlandse bioscopen te zien geweest. En als je de film Defendor kent en leuk vond, dan zou ik Griff the Invisible aanraden! Van de oscarnominaties ben ik het meest gecharmeerd van: Hugo en Extremely Loud & Incredibly Close (War Horse raad ik overigens af! Geen idee waarom nu juist die film van Steven Spielberg op de lijst stond. Zijn andere film TinTin was beduidend beter)
  Verder vind ik Wall.E één van de meest ontroerendste animatiefilms (nu huil ik wel snel hoor, want bij Bambi 2 heb ik ook zitten janken).
  In 2012 heb ik ook een aantal nederlandse films gezien: Rabat, Patatje Oorlog, Pennys Shadow, Gooische Vrouwen en Body Language. De laatste deed zeer aan mijn ogen en oren :)
  Ik spring van de hak op de tak: Excusez moi! Maar films en series zijn gewoon fijn met dit takkeweer :).

  Beantwoorden
 20. paula
  7 juni 2012 at 00:28 (12 jaar ago)

  ik ben benieuwd nar de eerste! NL films die ik goed vind: is TBS, Doodslag, en de bende van oss. alledrie echt goeie, tbs is mijn favo nederlandse film. Haar naam was sara heb ik niet gezien, t boek viel me (als enige volgens mij) best wel tegen. ik had er meer van verwacht. Het verhaal op zich is mooi en goed dat het is opgeschreven, maar op een of andere manier pakte het me niet. Oh terug naar de kust vond ik ook een goeie film, netzoals De Uitverkorene (i love pierre bokma!)

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 juni 2012 at 19:20 (12 jaar ago)

   Dat zijn idd hele goede films :)

   Beantwoorden
 21. Lisa
  7 juni 2012 at 19:51 (12 jaar ago)

  @Sanne, Haha heeeel goed, dat is minstens zo belangrijk; lekker jezelf blijven. :) Daar hou ik van!!

  Beantwoorden
 22. Sandra
  7 juni 2012 at 19:57 (12 jaar ago)

  @Sanne, Heb je Intouchables gezien? Heerlijke film(:

  Beantwoorden
 23. Marieke
  8 juni 2012 at 10:46 (12 jaar ago)

  Angus, Thongs & Perfect Snogging. :]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>