De NOM NOM NOM Tag

| Food, Tag

Tijd voor De NOM NOM NOM Tag. Omdat ik van eten en tags houd en dat graag met jullie deel. De tag dan, niet mijn eten.


Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Ik ben ontzettend gek op geitenkaas en heel veel mensen lusten het helaas niet. Ik was er vroeger ook niet gek op en het heeft een ontzettende sterke smaak. Maar je moet dit echt leren eten. Begin bijvoorbeeld met een geitenkaas met honing tosti. Nu wil ik het liefst overal geitenkaas op. Er zijn twee dingen die ik absoluut niet lust en dat zijn meloen en walnoten. Drie keer raden wat ze zo goed als áltijd op geitenkaas doen.. Ik heb geen idee waarom ik geen meloen lust maar die hele geur al, bah. Behalve watermeloen dan maar dat heeft niet de sterke smaak waar ik niet van houd.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik kook vaak een fase lang een gerecht heel vaak dus dit wisselt zich steeds af. Het zijn wel bijna altijd ovengerechten omdat dit simpel is en je hier bijna niets aan kunt verpesten. Op dit moment maak ik heel vaak quiche. Omdat je er ook mee kunt afwisselen wat je er in doet en daardoor eet je toch elke keer iets anders.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Mijn favoriete sushi restaurant ‘Moshi moshi’in R’dam. Niet alleen het eten is hier altijd heerlijk en vers bereid maar ook het personeel is onwijs fijn. Je kan hier aftellen hoe snel ze vragen of je wat te drinken wilt, als je je laatste slok achter over slaat. Dit heeft mij nog nooit langer dan een minuut gekost en dat vind ik onwijs fijn. Niets is zo irritant als je van een leuke avond en lekker eten probeert te genieten maar het personeel is verschrikkelijk.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Ah, dit is zo’n moeilijke vraag! Ik ben gek op lekkere broodjes en ik zou heel de dag door alleen maar brood kunnen eten maar ik heb altijd zin iets anders. Dus ik speel vals en we maken een combinatie van twee broodjes. Een bruin waldkorn broodje met geitenkaas, pijnboompitjes, rucola en honing en een croissant met smeerkaas. Een croissant is geen broodje maar ik houd nou eenmaal teveel van croissants. En deze combinatie is een beetje apart dus we noemen hem ‘pretty weird’.

Deel een handige kooktip:
Je kan eieren ook in een waterkoker koken. Doe de eieren tegelijkertijd met het water in de waterkoker, breng het water aan de kook en zodra de waterkoker afslaat, tel je nu net zoveel minuten af als je normaal zou wachten met het koken.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik wil een keer een mega croissant bakken. En ik zou graag eens een hele lekkere of mooie taart willen bakken maar al mijn taarten die ik heb gebakken zijn altijd mislukt, dus ik durf niet zo goed meer..

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten
Buiten de deur eten. Ik kan er echt intens van genieten om in een restaurant te eten en mezelf te laten verwennen. Vooral uitgebreid eten en de tijd er voor nemen. Maar ook zelf koken vind ik heel leuk om te doen en eigenlijk nooit vervelend gevonden. Maar ik wil er altijd de tijd voor hebben, anders doe ik het liever niet.

Ben je ergens allergisch voor?
Ik kan niet heel goed tegen pasta en ik weet nog steeds niet waarom. Op mijn achttiende at ik bij iemand en opeens brak het zweet me uit, had ik het idee flauw te gaan vallen en kreeg ik last van onwijze buikkrampen. Steeds als ik pasta at, had ik een paar uur later vreselijke buikpijn en zat ik de rest van de avond op de wc. Het gaat gelukkig steeds beter want als je vegetarisch bent krijg je redelijk vaak pasta voorgeschoteld en ik vind het gewoon onwijs lekker. Maar soms gaat het helaas nog wel eens mis.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Vlees. Ik at sinds juli 2011 geen vlees meer. Toch kreeg ik er steeds weer meer zin in en toen dacht ik dat het geen kwaad kon om het heel af en toe weer eens te eten. Helaas liep dat een beetje uit de hand waardoor ik al snel weer van alles at en het zelfs zelf kocht om thuis te eten. Ik baal hier echt zo erg van want het voelt alsof ik heb gefaald en het voelt toch een beetje vies. Toch probeer ik hier weer op te gaan letten en het weer te gaan afbouwen. Want vegetarisch eten is helemaal niet zo erg en vaak hartstikke lekker.

Wat is je favoriete toetje?
Iets zoetigs maar geen ijs of vla. Eerder zoiets als cake, pannenkoeken, poffertjes, churros.
Bijvoorbeeld chocolade cake die van binnen nog gesmolten en warm is, hmmm! Oeh, of crêpes! Maar vaak zie je dit soort toetjes nergens op de kaart staan en is het meestal alleen maar ijs. Ik ben een van de weinige mensen die ijs maar saai vind, haha.

Nu weten jullie beter wat mijn smaak is qua eten en kunnen jullie een keer voor me koken. Maar me mee uit eten nemen mag natuurlijk ook.

0 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>