Lieve zestienjarige ik..

| Personal, Sanne's Life

Lieve Sanne,

Je voelt je vaak rot en onbegrepen. En in plaats van daar wat aan te doen, verschuil je jezelf in je je gevoelens waardoor je je steeds rotter en rotter voelt. Je voelt je alleen omdat je geen vriendje hebt en nog steeds verliefd bent op je ex. En omdat hij het nooit duidelijk heeft uitgemaakt. Dus blijf je hoop houden en houd je hoofd zich alleen maar met hem bezig. En ondertussen maakt dat je alleen maar verdrietig.Echte vrienden heb je ook niet meer en je vindt dat iedereen je in de steek heeft gelaten. Maar het was niet zo slim om je aan het verleden vast te klampen. Dingen veranderen en het was niet zo slim om ze boos op te bellen, vragend of ze je vergeten waren. Want nu vinden ze je raar en emotioneel. En als je dan eindelijk op een feestje bent en onder de mensen, blijf je hangen in je negatieve gevoelens. Ik snap dat je je anders voelt en het allemaal lastig vindt, maar probeer eens te genieten van het nu. Want de feestjes die jij wel hebt, laat je verpesten door je gevoelens. Wat misschien ook wel begrijpelijk is nu je midden in de pubertijd zit.

Ik weet dat je het moeilijk vindt om naar school te gaan. Maar zo erg is het niet en dat weet je zelf ook. Want misschien is op school de vriendschap en de liefde wel het meest dichtbij je. Je zit vaker thuis terwijl er op school leraren zijn die je begrijpen en naar je luisteren, klasgenoten waar bij je jezelf kan zijn op een drukke manier maar er is ook die ene klasgenoot waarbij je terecht kunt met al je vragen over je schoolwerk en als het wat minder met je gaat. Misschien moet je daar meer waarde aan hechten, want voor dat je het weet zijn die mensen ook uit je leven. Je vindt jezelf dom maar ondertussen gaat school je wel gemakkelijk af. En ook voelt het alsof je je diploma nooit haalt, geloof me, dat examen haal je met twee vingers in je neus. Maar maakte je je maar wat drukker om school in plaats van over je leven.

Want weet je, je leven is helemaal niet zo vreselijk als je denkt. Het is inderdaad niet leuk dat je geen vrienden in de buurt hebt wonen en daardoor soms wat feestjes mist. Maar heb je het thuis niet gewoon heel gezellig en goed? Ook al voelt het alsof je ouders nooit naar je luisteren en je niet begrijpen, wees dan ook niet zo’n zeikerd om niets. En als er echt iets is, dan weet je dat Nils op het kamertje naast je is om te vragen wat er echt aan de hand is.

Geniet van wat je hebt want voor je het weet is het er niet meer. De dingen die je nu niet ziet omdat ze vanzelfsprekend zijn, worden later juist zo belangrijk en die ga je missen. Je wilt als 16-jarige elk weekend feesten en zoveel mogelijk met vrienden hangen, maar je hebt een heel waardevol gezin. Want hoe fijn zijn die avonden tijdens het eten waarbij je je dag kan bespreken en je met je broer en ouders kan praten? Verpest die niet.

Je mag je best eens rot voelen, maar het is zonde dat je er dagelijks zo mee bezig bent en het je leven laat leiden. Kijk naar de mooie dingen om je heen. Je bent voor het eerst naar Lowlands geweest, hoe geweldig was dat? Je gaat zelfs regelmatig naar concerten in Amsterdam en ontmoet daar de bandleden waar je naar op kijkt. Ik snap dat je de liefde mist, maar alleen zijn is toch niet zo erg? Het komt vanzelf wel weer.

En zie eens in hoe mooi je bent. En wees trots op je lichaam want daar is niets te dik aan! Daar ga je jaren later nog jaloers op worden.

Dikke kus van 25-jarige Sanne.

11 Comments

11 Comments on Lieve zestienjarige ik..

 1. Natasja
  28 november 2014 at 14:40 (10 jaar ago)

  Heel mooi en herkenbaar!

  Beantwoorden
 2. Astrid
  28 november 2014 at 15:04 (10 jaar ago)

  Mooi geschreven! <3

  Beantwoorden
 3. Nanda
  28 november 2014 at 16:19 (10 jaar ago)

  Mooi! Ben benieuwd wat je over 9 jaar schrijft aan je 25 jarige ik ;-)

  Beantwoorden
 4. Marieke
  28 november 2014 at 17:40 (10 jaar ago)

  Mooi Sanne! Bijzonder om te lezen ook :)

  Beantwoorden
 5. Evelyn
  28 november 2014 at 21:42 (10 jaar ago)

  Heel mooi… en herkenbaar. <3

  Beantwoorden
 6. Yvette
  28 november 2014 at 22:32 (10 jaar ago)

  Mooi <3

  Beantwoorden
 7. Elsemieke
  29 november 2014 at 19:23 (10 jaar ago)

  Wat een super persoonlijk verhaal. En heel erg herkenbaar om te lezen.

  Beantwoorden
 8. Maria
  1 december 2014 at 19:26 (10 jaar ago)

  *puberteit

  Beantwoorden
  • Sanne
   3 december 2014 at 15:07 (10 jaar ago)

   Kan allebei :)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>