OOTD: Boijmans

| OOTD

Ik vind het leuk om outfit of the day foto’s te maken en dan het liefst op een bijzondere plek zodat ik met de omgeving kan spelen en dat ik niet perse het middelpunt ben van de foto. Ik als Rotterdammer zijnde was nog nooit naar het museum Boijmans Van Beuningen geweest en dat kan natuurlijk echt niet. Goede reden om gelijk gave OOTD foto’s te schieten.


Infinity Mirror Room – Yayoi Kusama, 1965
Deze kamer was absoluut mijn favoriet van het hele museum en ook de foto vind ik onwijs gaaf geworden. Ik ben gek op Japan, printjes en kunst dus dit is echt mij. Er is maar een klein stukje in de kamer waar je kunt lopen, daarnaast ligt een berg knuffels en de wanden van de kamer zijn spiegels. Het was dus ook een opgave om een foto te maken waar Lisa en ik niet honderden keren te zien zouden zijn.


Fragment Interieur/ juffrouw Miroir, juffrouw Collier and juffrouw Sophe – Kees van Dongen, 1914
In mijn spiegeltje zie je een fragment uit een schilderij waar 3 vrouwen druk zijn om zichzelf mooi te maken. Ze maken zich vast klaar voor een begin twintigste eeuw outfit of the day.


Ontwerp van Minna Palmqvist – Intiem Sociaal 4.09, 2006
Tot januari 2015 is de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ te zien. Het was er super druk maar ik ben er snel door heen gelopen aangezien het me allemaal niet heel erg aansprak. Ik vind mode leuk maar ondraagbare mode, daar snap ik nu eenmaal niets van. Wel was de tentoonstelling mooi opgezet en werd er gespeeld met effecten en licht. Dus daar heb ik op deze foto wel gebruik van gemaakt. Is mode wel helemaal je ding en snap jij het wel? Dan is het natuurlijk wel leuk om deze tentoonstelling te gaan bekijken.


Green Lush – Melanie Smith, 1998-1999
Ook was er een tentoonstelling te zien van Melanie Smith, waar het dan weer ontzettend rustig was. Het was heel minimalistisch en daar hou ik wel van, zeker qua kunst. Lisa liet me poseren voor deze wand vol met groene objecten. Het contrast met mijn haar en kleding vind ik erg gaaf. En door deze foto ben ik weer van mijn lange haar gaan houden. Misschien is het stiekem toch wel erg mooi.


Fragment Thoughts on Insubstantial Subjects and Matter – Melanie Smith, 1995–2014
Ook maakte Lisa foto’s door een kast waarin voorwerpen lagen die Melanie Smith op haar reis heeft verzameld. Nu lijk ik net een klein poppetje tussen de bomen.


Selfie in de tentoonstelling ‘Ongewoon Gewoon’ van Melanie Smith
Ik vind het altijd interessant om te zien hoe een museum speelt met licht of welke kleur ze kiezen voor de muren om de kunst goed uit te laten komen. Ze hebben op verschillende stukken de ramen gekleurd gemaakt waardoor dit speelse en toffe effect ontstaat. Ik kon het niet laten om er mee te spelen en een selfie te maken. Een soort real life filter.


Mae West lippen sofa – Salvador Dali, 1938
De beroemde lippenbank van Dali. Ik had vroeger een kinderboek waar de bank instond en ik vond hem toen al zo leuk! De bank stond vrij hoog daarom was het lastig om er mee te poseren, vandaar deze overdreven foto met mijn eigen rode lippen. En Dali was zelf ook altijd wel van de overdreven gezichtsuitdrukkingen.

Ik denk dat Boijmans nu misschien wel mijn favoriet qua musea te noemen is. Ik vind het stedelijk museum ook heel mooi maar de eeuwige drukte in Amsterdam altijd. Ik vind dat rust en stilte ook wel een beetje bij een museum hoort en dat ervaar je in het Boijmans wel. Ook is de vaste collectie erg mooi, zo is er werk te zien van bijvoorbeeld Van Gogh. Museum Boijmans is zeker een bezoekje waard als je hier nog nooit bent geweest en houd anders de tentoonstellingen in de gaten, er zijn regelmatig nieuwe te zien.

OOTD Items
Jurkje: Forever21
Vestje: H&M
Panty: Hema
Tas: H&M
Schoenen: Primark
Lipstick: Chanel rouge allure velvet 40 la sensuelle

Ja, de lipstick was inderdaad het duurste van de hele outfit. Dat vind ik stiekem heel grappig.

20 Comments

20 Comments on OOTD: Boijmans

 1. Amy
  17 november 2014 at 07:26 (6 jaar ago)

  Wat een ontzettend toffe foto die bovenste! Schattig jurkje heb je ook aan (:

  Beantwoorden
  • Sanne
   17 november 2014 at 13:59 (6 jaar ago)

   Dankjewel :)

   Beantwoorden
 2. Tineke
  17 november 2014 at 09:17 (6 jaar ago)

  Hele leuke foto`s en mooie outfit, wat ben je toch ook een leuke meid ;)
  Liefs

  Beantwoorden
  • Sanne
   17 november 2014 at 13:59 (6 jaar ago)

   Thanks!

   Beantwoorden
 3. Sabine
  17 november 2014 at 13:50 (6 jaar ago)

  Dit is denk ik wel een van de origineelste OOTD’s die ik ooit gezien heb, wat gaaf gedaan! Ik vind het echt heel tof dat je de elementen uit het museum er zo in verwerkt hebt. :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   17 november 2014 at 14:00 (6 jaar ago)

   Thanks, Sabine. :)

   Beantwoorden
 4. Marieke
  17 november 2014 at 13:56 (6 jaar ago)

  Leuk! en die eerste foto is inderdaad heel gaaf, erg tof idee zo in een museum outfit foto’s maken! Zijn echt leuke foto’s geworden!

  Beantwoorden
  • Sanne
   17 november 2014 at 14:01 (6 jaar ago)

   Dankje :)

   Beantwoorden
 5. Yvette
  17 november 2014 at 16:49 (6 jaar ago)

  Leuk gedaan zo :D
  Nu wil ik ook naar het museum toe ;)

  Beantwoorden
  • Sanne
   17 november 2014 at 18:40 (6 jaar ago)

   Doen!

   Beantwoorden
 6. Mariska
  17 november 2014 at 17:56 (6 jaar ago)

  Hele mooie foto’s! Wat origineel!

  Beantwoorden
 7. Myrna
  17 november 2014 at 18:13 (6 jaar ago)

  Wat heb je gave foto’s gemaakt Sanne, heel origineel! Je haarkleur is prachtig op die foto van de zijkant!

  Beantwoorden
 8. Michelle
  17 november 2014 at 18:38 (6 jaar ago)

  Wauw, dit verdient wel een complimentje: wat onwijs leuk gedaan! Ik vind outfit-artikelen vaak een beetje saai, of niet erg spannend in ieder geval. Dit heb je onwijs leuk aangepakt! Kudo’s voor jou en Lisa :).

  Beantwoorden
  • Sanne
   17 november 2014 at 18:40 (6 jaar ago)

   Thanks :)

   Beantwoorden
 9. srah
  17 november 2014 at 20:09 (6 jaar ago)

  wij gingen vorige week met gr 8 daar naartoe het was echt lol met mijn vrienden
  ( vriendinnen )

  Beantwoorden
 10. Linda
  17 november 2014 at 20:48 (6 jaar ago)

  Leeuk! Ik vind Boijmans echt geweldig ;D Jammer dat die Yayoi ruimte weggaat, binnenkort maar afscheid nemen haha!

  Beantwoorden
 11. Trista
  18 november 2014 at 12:17 (6 jaar ago)

  Wat een leuke foto’s! Creatief :)!

  Beantwoorden
 12. Nadine
  18 november 2014 at 16:40 (6 jaar ago)

  Zoveel liefde voor jouw haar!

  Beantwoorden
  • Sanne
   18 november 2014 at 16:52 (6 jaar ago)

   Thanks!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>