Wat me blij maakt ☺

| Sanne's Life

Alsof jullie het nog niet door hadden; ik ben een geboren pessimist. Ik bekijk al snel alles van de negatieve kant en het glas is vaak bij mij half leeg. Zo erg is het niet, ik kan namelijk echt genieten van een potje mopperen. En ik moet sneller lachen als ik mezelf weer eens alles hoor af zeiken dan dat ik mezelf verplicht om positief en vrolijk te zijn. Ik kan er vaak de humor wel van inzien maar ik snap dat het voor omstanders soms wat irritant is. Daarom is het ook zeker niet verkeerd om mezelf af en toe te knijpen en mijn hoofd te richten op alle mooie dingen. Vooral de kleine vanzelfsprekende dingen in het leven kunnen mij heel blij maken. Hierbij deel ik wat mooie dingen uit mijn leventje.



Pretparken
Ik voel me altijd weer even een klein kind als ik een dagje naar een pretpark ga. Vooral de parken die gericht zijn op sfeer en thema’s, doen het bij mij goed. Zoals de Efteling en Disneyland Paris. Ik ben niet zo’n waaghals die perse heel de dag in de wildste attracties wil zitten (liever niet eigenlijk) maar ik geniet veel meer van alles erom heen en de mensen met wie ik samen ben. Ik ben meerdere keren per jaar in de Efteling te vinden en de keren dat ik in Disneyland Paris ben geweest kan ik ondertussen ook niet meer tellen.


Laurent
Laurent, de zoon van mijn vriendin Lisa. Ik ben gek op hem! Ik vind het heel bijzonder dat ik hem al vanaf dag 1 ken en zie hoe snel een kind leert en groeit. Als ik naar Lisa toe ga en hij geeft me weer een grote glimlach, dan smelt mijn hart. Ik doe niets liever dan hem laten lachen of samen met hem dansen. Ik ben nooit heel gek op kinderen geweest en heb zelfs een tijd getwijfeld of ik ze überhaupt wel zelf wilde. Want nee, het is natuurlijk niet altijd leuk. Maar ik heb ondertussen ook al huilbuien, driftbuien, poepluiers, uren zitten wachten tot hij een keer wilde slapen en een boze Laurent mee gemaakt. Maar ik doe het met liefde. Hij maakt me echt zo ontiegelijk vrolijk!


Opa en oma
Opa kip en oma purk. Ze zijn ondertussen allebei al 86 jaar en wat is het bijzonder dat ze er allebei nog zijn. Mijn opa kreeg ongeveer 16 jaar geeleden slokdarmkanker. Ongeveer 90% overlijdt daar aan en zo waren wij ook allemaal bang dat hij het niet zou halen. En nu zoveel jaar later is hij er gewoon nog! Mijn oma is helemaal kerngezond en al zijn ze allebei wat slechthorend en vergeetachtig en sukkelt mijn opa heel veel met zijn gezondheid, vind ik het bijzonder dat ze op deze leeftijd nog samen zijn.


Jullie
Toen ik 5,5 jaar geleden mijn eerste filmpje op YouTube zette, had ik nooit durven dromen hoe ver dat zou komen. Dat ik een groot publiek zou krijgen die me zoveel liefde geeft. Soms vergeet ik het even en heb ik het idee dat er niemand meer naar me kijkt of iedereen me maar stom vind. Maar als ik dan weer een dag de Dutch YouTube gathering heb mee gemaakt of als iemand me aanspreekt tijdens het winkelen, dan voel ik me weer zo blij en bijzonder.


Paps en mams
Ik ben heel blij dat mijn paps en mams er nog zijn. Zeker mijn moeder die ik een paar keer meer dood dan levend heb gezien, ik mag heel dankbaar zijn dat ze er nog is. Ook vind ik het heel bijzonder en fijn dat ze nog samen zijn, zeker na wat ze samen hebben mee gemaakt. Toen mijn broer overleed, vroeg ik me regelmatig af of mijn ouders hier samen door heen zouden komen. Er gaan namelijk heel veel ouders scheiden na dat ze een kind hebben verloren. Het lijkt me vreselijk om mijn ouders niet meer samen te zien, zeker nadat ons gezin al niet meer compleet is. Ze mopperen vaak op elkaar maar kunnen gelukkig ook nog genoeg samen lachen.


Lekker eten
Zelf uren in de keuken staan of lekker uit eten gaan, ik houd ervan. Ik kan er echt intens van genieten om ergens lekker te lunchen of ‘s avonds gezellig sushi te gaan eten. Lekker en goed eten is altijd belangrijk.


Mopshonden
Er is geen simpelere manier dan mij hysterisch blij te zien; laat een mopshond voorbij lopen. Ik moet me heel vaak inhouden om niet te gaan schreeuwen. Ik word gewoon intens gelukkig als ik ze zie, ik word zo vrolijk van ze. Door hun stomme hoofd, hun geknor, hun zielige blik en lompe lichaam. Ik hoop ooit mijn eigen mopshond te hebben.


Succes van vriendinnen
Er zijn vaak momenten waar ik zo ontzettend trots ben en zelfs een beetje emotioneel word als ik zie hoe goed mijn vriendinnen het doen. In de krant, op TV, hun eigen bedrijf, de mooie video’s die ze maken en wat ze allemaal hebben bereikt. Ik kan daar alleen maar trots op zijn en van leren. Ik ben vooral blij dat ik er zo van kan genieten en oprecht gelukkig voor ze kan zijn en er van mee geniet en er totaal geen gevoel van jaloezie me bekruipt. Ik vind het mooi en ik ben blij dat ik het mag mee maken.


Vrienden
Ik weet maar al te goed dat vrienden niet vanzelfsprekend zijn. En al helemaal niet dat je bij ze terecht kunt, naar je luisteren en oprecht geïnteresseerd in je zijn. Ik heb de afgelopen jaren hele mooie vriendschappen opgebouwd waar ik heel hard mee heb gelachen maar ook vaak genoeg mee heb gehuild. Het maakt het leven zoveel leuker en meer waard. Ik wil ze absoluut niet meer kwijt.


Mijn katten
Als ik iets mis, is het dat ik geen dieren meer om me heen heb nu ik op mezelf woon. Het kan en mag hier helaas niet. Ik ben sowieso een echte dierenvriend maar mijn eigen katten zijn me natuurlijk nog meer waard. Een paar maanden geleden kreeg ik een telefoontje van mijn moeder dat Chaos ziek was en we niet wisten hoe lang hij nog te leven had. Dan ga ik gelijk naar hem toe en ik wilde er ook bij zijn toen we hem in hebben laten slapen. Ik mis hem echt heel erg en ik heb het er echt moeilijk mee. Waarschijnlijk omdat ik niet meer thuis woon en vaak denk ‘ Oh, dan zie ik straks Chaos weer!’ en mezelf dan weer moet teleur stellen. Pruttel hangt heel erg aan mijn moeder en vindt het moeilijk om alleen te zijn en huilt dan heel de boel bij elkaar. Bogey is extra bijzonder omdat hij de kat van mijn broer was. Hij kan heel boos kijken en heeft liever geen contact met je. Behalve als hij buiten is of bij je in bed komt liggen. In bed komt hij altijd helemaal tegen me aan liggen en mag ik hem overal aaien, zo lief. Ik mis ze echt.

Nadat ik dit allemaal heb getypt en bekijk, voel ik me een rijk en gelukkig mens. Ik heb echt een heel leuk leven met nog leukere mensen. <3

13 Comments

13 Comments on Wat me blij maakt ☺

  1. Lotte H
    9 november 2014 at 12:33 (9 jaar ago)

    Ah ja, leuk artikel Sanne! Ooit hoop ik je nog een keer te zien haha :)

    Beantwoorden
  2. Sandra(hpw)
    9 november 2014 at 12:38 (9 jaar ago)

    Blijmakers.. altijd leuk! Dit stuk ook! En leuke foto’s :)
    Heel bijzonder dat je opa & oma al zo’n mooie leeftijd bereikt hebben en nog steeds samen zijn! 1 opa van mij is 89, maar is nu 5,5 jaar weduwnaar. M’n andere opa en oma zijn beide bijna 81 en opa en oma van vriendlief zijn eind 70.

    Geniet van al die bijzondere, leuke blijmakers! It’s lovely <3

    Beantwoorden
  3. Yvette
    9 november 2014 at 13:31 (9 jaar ago)

    Het is altijd goed om te kijken naar de leuke en goede dingen in je leven omdat je ze vaak vergeet.
    Gisteren besefte ik ook weer even hoeveel mijn vrienden wel niet voor me betekenen op mijn verjaardag.
    Ik houd van dat soort momenten

    Beantwoorden
    • Sanne
      9 november 2014 at 14:09 (9 jaar ago)

      Ja, heel fijn!

      Beantwoorden
  4. Marilenevdv
    9 november 2014 at 14:40 (9 jaar ago)

    Wat bijzonder van je opa! Mijn vader heeft slokdarm kanker en hoort bij die 90%. Hij heeft nog een paar maanden. Mooi om te zien dat je ouders nog samen zijn en het verlies van je broer hebben kunnen verwerken samen, ook al blijft het iedere dag moeilijk. Bedankt voor het delen van de mooie dingen in je leven:) het is heel inspirerend

    Beantwoorden
    • Sanne
      9 november 2014 at 16:07 (9 jaar ago)

      Dankjewel! Voor jou heel veel sterkte.

      Beantwoorden
  5. Stien
    9 november 2014 at 17:01 (9 jaar ago)

    Fijn om dit mooie en liefdevolle stukje te lezen! :)

    Beantwoorden
    • Sanne
      9 november 2014 at 17:43 (9 jaar ago)

      Dankjewel :)

      Beantwoorden
  6. Sarah
    9 november 2014 at 20:05 (9 jaar ago)

    Heel leuk artikel en zulke mooie foto’s. Ik werd er zelf ook blij van :)

    Beantwoorden
  7. Jolanda
    10 november 2014 at 00:34 (9 jaar ago)

    Wat fijn dat je zo gelukkig en vrolijk van Laurent wordt.

    Beantwoorden
  8. Vink
    11 november 2014 at 19:05 (9 jaar ago)

    Mooi artikel! En wat fijn om te zien dat er zoveel dingen zijn waarvan je gelukkig wordt!

    Beantwoorden
  9. Floor Daasvand
    17 november 2014 at 20:40 (9 jaar ago)

    Wat een fijne lijst aan mooie dingen! En hey ik zie mezelf in de collage hihi! Ik vind het echt supertof om je steeds weer te zien bij de gathering meis <3

    Beantwoorden
    • Sanne
      17 november 2014 at 21:15 (9 jaar ago)

      Dat is geheel wederzijds :D

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>