Favorieten van 2014

| Favorieten


Yes! Het einde van 2014 is daar dus het is tijd voor lijstjes. Wat waren dit jaar mijn favorieten? Waar heb ik het meest naar gekeken? Waar heb ik het meest op gedanst? Nog een keer even terug het jaar in.
Film


Oops, nu ik erover na denk heb ik echt veel te weinig films gezien dit jaar. Dat komt omdat ik als ik alleen ben nooit de rust kan vinden om twee uur stil te zitten en mijn aandacht erbij te houden. Ik kijk alleen films samen met anderen. En degenen die ik zag vielen me allemaal een beetje tegen. Behalve eentje; Frozen! Waarvan ik eigenlijk juist stiekem had verwacht dat hij wel zou tegen vallen, maar dat was vooral omdat de hype rondom ‘Let it go’ een beetje too much was. Maar ik vind het een geweldig leuke film en zelfs de liedjes zing ik nu allemaal met plezier mee.

Series


Ik zei nooit series te kijken want dat vond ik maar niks. Het kost zoveel tijd en iets helemaal moeten volgen om het te snappen, meh. Totdat ik besloot een abonnement op Netflix te nemen en Breaking bad ontdekte. Ik keek op een avond een aflevering met mijn vader en toen het na 3 kwartier afgelopen was wilde ik gelijk MEER! Ik keek maandenlang elke dag een aflevering of meer en ik was duidelijk verslaafd. De afleveringen zijn vrij lang en je moet echt je aandacht erbij houden om het te snappen maar wat een geweldige goede en spannende serie! Elke aflevering eindigde weer met een totaal onverwacht einde waardoor je gelijk verder wilt kijken. Ik vind het echt jammer dat ik nu alle afleveringen heb gezien want ik mis Mr. White en Jesse wel een beetje in mijn dagelijks leven.


Ik had al vaker van New girl gehoord maar altijd gedacht dat het niets voor mij was. Ik dacht dat het super girly zou zijn. Was I wrong! Het is super droog en ik houd van alle types in deze serie. Echt precies mijn humor. Bij deze serie hoef je lekker niet na te denken maar moet je wel af en toe een traantje weg pinken of je wordt verliefd op Zoeey Deschanel.. zoals mij.. Jammer genoeg staan er maar 2 seizoenen op Netflix terwijl ze al bij seizoen 4 zijn. Hopelijk ga ik de volgende seizoenen in 2015 zien.


Weer een serie waarvan ik had verwacht dat het niet mijn ding zou zijn. Het is sciencefiction en ik heb niet zo’n grote fantasie dat ik al snel zit te mopperen over een film of serie ‘Dat kon toch niet!’. Maar Orphan black zit echt heel goed in elkaar. Ik had eerst zelfs niet door dat actrice Tatiana Maslany hier vijf (of zes?!) verschillende personages speelt. Echt bizar! En ik kwam er pas ook veel later achter dat die knappe baard in de serie gewoon Michiel Huisman is, haha. Door het grote succes komt er volgend jaar een derde seizoen aan. Spannend!

Muziek
Qua muziek kan ik gelukkig altijd wel hele lang lijstjes maken, maar ik houd het kort want er zijn twee albums die ik dit jaar heb stuk gedraaid.

Jack White is al jaren een muzikale favoriet van me en ik keek erg uit naar zijn tweede solo album ‘Lazaretto’. Het album heeft wel een duidelijk country sound, waar ik zelf niet heel erg van houd, maar alsnog vond ik het album erg goed en de teksten heel fijn. Ook kwam Jack weer naar ons land voor een concert waar ik weer onwijs van heb genoten. Ik ben echt heel blij dat hij ons kleine landje niet vergeet. Het blijft voor mij altijd weer een droom die uitkomt om mijn favoriete zanger en muzikant te zien spelen.


Weer iets waar ik weinig mee heb; rap. Gelukkig weet mijn vader waar ik van houd en zei hij dat ik Typhoon moest opzoeken. ‘Hemel valt’ was het eerste liedje wat ik hoorde en ik was verkocht. Teksten met een verhaal en emotie. Op ‘IJswater’ kan ik helemaal los gaan. Tijdens 3voor12 song van het jaar heb ik ze live gezien, ze speelde 3 nummers. Ik was al fan maar daarna was ik verliefd! De energie van Glenn is geweldig en zijn glimlach oneindig. Het album van ‘Lobi da basi’ staat op veel jaarlijstjes op nummer 2 maar hij is voor mij de absolute nummer 1. Ik hoop ooit nog eens een volledig concert van Typhoon mee te maken en compleet los te gaan. En Glenn, zullen we trouwen, onze grote glimlachen samen voegen en heel veel dansen?

Als ik iets geleerd heb dit jaar, is dat mijn smaak veel breder is dan ik dacht. En dat ik series kijken ook waanzinnig leuk vind en de ultieme ontspanning is. Ik kan niet wachten om veel nieuws te gaan ontdekken komend jaar. En ik moet echt meer films kijken! En ook boeken lezen. Ik lees wel boeken maar ik lees ze bijna nooit uit, haha. Op het moment ben ik namelijk zes boeken tegelijk aan het lezen. Daar moet ook eens wat aangedaan worden want ik vind lezen ook heel fijn en ontspannend.

Wat waren jouw favorieten van 2014?

6 Comments

6 Comments on Favorieten van 2014

 1. Yvette
  31 december 2014 at 17:52 (9 jaar ago)

  Frozen is echt mijn favoriet en let it go vind ik echt super :)
  Breaking bad kijk ik ook alleen heb al een maand niet meer gekeken .

  Beantwoorden
 2. Merel
  1 januari 2015 at 17:26 (9 jaar ago)

  sanne, dankjewel voor je lieve kaart :) mijn ouders vonden het ook superlief! Ik had het niet verwacht dus we zaten zovan: huh, sanne? Wij kennen geen sanne?
  superbedankt!

  xx

  Beantwoorden
  • Sanne
   3 januari 2015 at 14:38 (9 jaar ago)

   Hahaha leuk! :D

   Beantwoorden
 3. Daphne
  2 januari 2015 at 17:01 (9 jaar ago)

  Hey, ik wist wel dat je ook van Jack White’s muziek hield, maar ik wist niet dat je ook naar het concert was geweest. Superleuk! x

  Beantwoorden
  • Sanne
   3 januari 2015 at 14:39 (9 jaar ago)

   Ja! 2 jaar geleden ook. Lekker in mijn uppie tussen alle mannen, haha.

   Beantwoorden
 4. Natasja
  4 januari 2015 at 16:01 (9 jaar ago)

  He wat toevallig! Ik heb echt precies dezelfde smaak qua series. Ik heb New Girl, Breaking bad én Orphan Black gezien. Altijd leuk om zo’n overzicht te zien na een heel jaar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>