Het goede van de winter

| Lifestyle

December is here and winter is coming! En het liefst zou ik me nu in bed verstoppen en er tegen de lente weer uit komen. Maak me maar weer wakker als de zon weer schijnt en alle hysterische feestgekte voorbij is. Je hoort me vaker mopperen in deze maand dus soms moet ik me even knijpen en om me heen kijken. Hey, deze donkere maand heeft ook zoveel leuke dingen en voordelen! Dus hierbij om iedereen met een winterdip (en mezelf) hun koppie boven water te houden; het goede van de winter!
Geurkaarsen! Het is hier echt zo ontzettend donker. Vaak om vier uur moet ik de lampen al aan doen. Ik vind het zo naar om in het donker te zitten. Dus het liefst steek ik overal wat kaarsjes aan. Vooral als ik alleen ben vergeet ik het vaak gezellig voor mezelf te maken, maar dan is het juist belangrijk. En als alles dan ook nog ruikt naar kaneel, pompoen, vanille en andere warme geuren, dan vind ik dat helemaal fijn.


Ik denk dat de liefde voor Sinterklaas nooit minder zal worden. Ik kan nog steeds genieten van het Sinterklaasjournaal en ik vind Sinterklaas oprecht heel grappig. En lief! Ik zou hem graag eens persoonlijk ontmoeten.


En Sinterklaas brengt ook nog zoveel lekkers mee. Normaal ben ik niet zo van zoetigheid maar banketstaaf, gevulde speculaas, chocolade kruidnoten, speculaasjes; JUMMIE! En dat natuurlijk wegspoelen met warme chocolademelk.


Tsja, bij december hoort nu eenmaal eten en over zoetigheid gesproken, ik denk dat ik oliebollen het allerlekkerst vind. Vooral met krenten en als ze nog warm en vers zijn, met veel poedersuiker. Ik eet ze echt heel weinig, omdat ik het maar sneu vind om een oliebol te kopen voor mezelf, haha. Maar hier mag je me best voor wakker maken.


Zei ik nou net dat ik niet zo gek ben op zoetigheid? Oké.. misschien toch wel. Want ook de winterse drankjes van Starbucks sla ik niet af. Ik vind ze vaak wel erg zoet maar als ik mezelf wil trakteren en zin heb in iets zoets, dan drink ik graag bijvoorbeeld een speculaas latte. Maar sowieso warme drankjes ben ik gek op en zijn extra genieten deze maanden. Ook drink ik graag thee, warme melk, anijsmelk, chai latte of koffie.


Ik houd niet van kou en ben een ontzettende koukleum. Mijn moeder is zo iemand die de hele winter in haar zomerjas loopt en niet moet denken aan dikke truien. Ze is gek! Het liefst verstopt ik me de hele dag in een dikke sjaal. Ik vind het zo lekker warm en ook heel fijn zitten. Het liefst zo dik en lang mogelijk in de mooiste kleurtjes.


We geven het niet toe maar draait deze maand ook niet heel erg om cadeautjes? Ik hoor iedereen altijd hard roepen dat het om de gezelligheid en het samen zijn gaat. Maar toen ik vorig jaar bij een parfumerie werkte, heb ik uren achter elkaar alleen maar cadeautjes ingepakt en mensen stonden in dikke rijen te wachten. Wij hebben thuis altijd Sinterklaas gevierd, maar zijn hier een paar jaar geleden mee gestopt. Toch kreeg ik elk jaar weer iets van mijn ouders toegestopt en we hebben besloten dit jaar toch maar gewoon weer Sinterklaas te vieren. En dat vind ik vooral heel erg gezellig. Ik kan vooral heel erg genieten van het uitzoeken van cadeautjes voor een ander en dit met veel zorg mooi inpakken.


En dan natuurlijk dikke truien. Het liefst in de meest foute en drukke prints. Wat houd ik van die foute wintertruien! Ik vind het stiekem bij een man ook heel leuk staan. Ik wil ze vaker zien dus mensen, trek aan die foute trui!


En om de donkere dagen nog wat extra licht te geven, kan je lichtjes ophangen. Het liefst overal! Boven je bureau, bij je bank, om je bed. Ik vind het zo leuk en ook heel romantisch. Ik ben zo’n sukkel die het hele jaar door overal kleine lampjes om haar bed heeft hangen. En nu het donker is, heb ik een goed excuus om ze weer overal op te hangen.

Wat maakt jou blij deze winter maanden?

5 Comments

5 Comments on Het goede van de winter

 1. Amy
  2 december 2014 at 10:33 (9 jaar ago)

  Cadeaus geven en inpakken, lichtjes en kaarsjes – paar van de leukste dingen in de winter!

  Beantwoorden
 2. Yvette
  2 december 2014 at 11:36 (9 jaar ago)

  Van de kou word ik al chagerijnig maar verder alle winkels die nu helemaal versierd zijn zo leuk :) .
  Al het eten en warme dranken en ook wel het samen zijn :D

  Beantwoorden
 3. Nanda
  2 december 2014 at 12:27 (9 jaar ago)

  Ik had het geschreven kunnen hebben! Doe mij maar het hele jaar door lente!
  En ik hou ook niet van zoetigheid, maar al dat Sint en Kerstlekkers… dat hóórt er gewoon bij.
  Kadootjes uitpakken vind ik leuk, maar ik vind het wel het gezelligst met een groep mensen. Ben vooral ook benieuwd wat mensen vinden van mijn kadootjes die ik geef.

  Maar…toch ben ik altijd weer blij als de feestdagen achter de rug zijn. Van mij mag het maart zijn.

  Beantwoorden
 4. Marieke
  2 december 2014 at 16:15 (9 jaar ago)

  Leuke dingen Sanne! En dat van die oliebollen, herkenbaar haha! Kocht ze ook bijna gister, maar voelde zo stom :P
  Wat mij blij maakt nu? Nou toch ergens ook de kou, het is stom als ik buiten ben. Maar als ik binnen ben en eindelijk weer opgewarmt ben dan vind ik het toch ook wel knus en alles. Zeker met nog kaarsjes en lichtjes aan enzo :)
  Oke vanavond ga ik ook maar eens de lichtjes op zoeken haha.

  Beantwoorden
 5. Floor Daasvand
  4 december 2014 at 20:59 (9 jaar ago)

  Ik ben tijdens de wintermaanden weer lekker vaak bij de Starbucks te vinden! En ik vind het altijd zo lekker knus binnen :)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>