Mijn baantjes

| Sanne's Life

Ik was 14 toen ik mijn eerste baantje had en ik heb zo’n beetje van alles gedaan. Van schoon maken tot het verkeer regelen. Ik heb in zoveel ervaring en vandaag laat ik jullie zien wat ik voor baantjes zoal heb gehad.Horeca
Toen ik 14 was wilde ik graag wat bijverdienen en ik moest ook van mijn ouders wat gaan doen in plaats van de hele zomervakantie thuis zitten. Mijn moeder regelde wat werk voor me bij het strand en op een camping. Dit werk verschilde per dag. Zo heb ik een dag bij de minigolf gezeten om golfsticks uit te delen en ik heb een paar dagen in een fastfoodkar gewerkt. Maar aangezien je je op die leeftijd nog niet bezig mag houden met het geld, kon ik niet meer doen dan snacks inpakken en schoon maken. Toch vond ik het erg leuk om dit te doen. Toen ik 19 was heb ik ook nog een tijdje op het terras gewerkt. Maar toen ik ook een nacht achter de bar moest werken, raakte ik in de stress omdat iedereen whiskey cola dronk maar iedereen wilde een andere whiskey. Ik wist dat dit erg duur was dus ik checkte constant bij collega’s of ik het goed deed. Helaas vertrouwde de baas het zelf niet en mocht ik daarna niet meer terug komen. Ik ben dan ook echt niet goed in horeca werk.

Tomaten plukken
Toen ik 16 was moest ik weer van mijn ouders aan het werk. Dat werd tomaten plukken. Ik denk dat dit het rotste baantje was wat ik had. Ik moest om 6 uur ‘s ochtends beginnen, we mochten niet met elkaar praten en als we dat wel deden, kwam de baas boos en scheldend achter je aan. Echt verschrikkelijk! Ook kreeg je op je kop als je te veel groene tomaten had geplukt, zag je helemaal groen van de bestrijdingsmiddelen en betaalde het maar 3 euro per uur. Ik was ook nog eens het enige meisje maar uiteindelijk hadden we soms toch wel eens lol met elkaar en gelukkig stond 3FM altijd op.

Verkeersregelaar
Op mijn zeventiende begon ik als verkeersregelaar bij het strand. Als het mooi strandweer was werd het letterlijk een chaos rond het strand met parkeren. Iedereen wil zo dichtbij mogelijk parkeren en iedereen is chagrijnig omdat het super warm is. Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd waarbij alle stoplichten werden uitgezet op een grote kruising en ik in mijn eentje het verkeerd moest leiden. Dit is in het begin heel eng maar als iedereen naar je luistert en je alles onder controle hebt, is dit wel ontzettend gaaf om te doen. De hete dagen bij het strand waren wel compleet anders. Je moet vooral leren omgaan met agressieve mensen, mensen rijden je met gemak aan. Het was super zwaar werk, je staat de hele dag met soms 30 graden op asfalt te werken en iedereen om je heen wil iets van je en is ontzettend gestrest en onaardig. Maar het gaf me veel zelfvertrouwen om mensen naar me te laten luisteren en het verkeerd goed te leiden. Ik heb dit vier zomers gedaan.

Cassière
Na het halen van mijn VMBO diploma werd ik niet toegelaten tot de opleiding die ik wilde gaan volgen. Ik had geen idee wat ik wilde doen dus ik besloot te gaan werken. Ik zat een jaar achter de kassa bij de supermarkt. Het werk zelf vond ik heel leuk. Ik ben goed met rekenen en ik hield van de vrijdag, als iedereen zijn weekend boodschappen kwam halen en ik minuten achter elkaar alleen maar artikelen hoefde te scannen. Dat klinkt heel stom en saai maar soms mis ik het nog steeds, haha. Helaas zijn klanten in een supermarkt heel naar, ze kijken echt op je neer. Ik snap echt precies waarom zoveel cassières vaak chagrijnig zijn. 70% van de mensen zegt niet eens wat terug of doet alsof je dom bent. Dit maakte het werk voor mij heel naar en niet leuk. Ik besloot elke dag weer vrolijk en positief te starten, maar vaak was ik dit na 2 uurtjes werken alweer kwijt. In 2009 begon ik te werken bij De Bijenkorf. Het werken achter de kassa vind ik namelijk nog steeds erg leuk werk. Totaal iets anders dan een supermarkt en zeker heel ander publiek. Ik vond het heerlijk als er speciale avonden waren met super kortingen waren en het super druk was in de winkel. Ik werk snel maar altijd heel rustig. Dat merkte de klanten en ik kreeg altijd complimenten hoe fijn ze het vonden dat ik zo snel maar toch zo rustig kon werken. Eind 2013 heb ik ook nog een paar maanden bij Douglas gewerkt. Ik stond soms achter de kassa als ik merkte dat het druk was en omdat ik wist hoe het allemaal werkte. Maar ik heb er vooral heel erg veel ingepakt. Dat vond ik gelukkig steeds leuker maar het heeft me erg veel moeite gekost om het goed te kunnen.

Administratief werk
Mijn moeder werkte bij de gemeente en daar zochten ze voor een paar weken een invaller. Ik heb onder andere bouwtekeningen ingescand zodat alles gedigitaliseerd werd. Dit was misschien wel het saaiste werk ooit! Je hoefde er niet bij na te denken en ik werkte alleen. Daarna heb ik een paar weken bij gemeentewerken gezeten. Daar hield ik me vooral bezig met het ophalen van grof vuil en telefoontjes aan nemen. Ik vond dit best leuk werk maar ik merk dat ik altijd ontzettend snel werk dus vaak had ik ‘s ochtends al al het werk klaar. En ik ben niet zo goed in niets doen en wachten tot de dag voorbij gaat. Wel heeft het mij geholpen om af te komen van mijn telefoonangst. ‘s Ochtends bleef de telefoon rinkelen en moest ik wel opnemen.

Schoon maken
Schoon maken klinkt als het vervelendste werk wat je kunt doen, maar ik vond het wel mee vallen. Ik heb dit gedaan in een hotel en in een bungalowpark. Natuurlijk is het soms ronduit smerig werk omdat mensen alles laten slingeren en ik letterlijk soms tot mijn elleboog in de WC moest om alles goed schoon te maken, maar daar moet je je overheen zetten. Ik vond het vooral vervelend dat je maar een bepaalde tijd krijgt om schoon te maken. Per hotelkamer krijg je bijvoorbeeld 15 minuten om schoon te maken en je wordt per kamer betaald dus als je er langer over doet, gaat dit van je eigen tijd af. Het maakt niet uit of de gast blijft en je alleen het bed moet opmaken, moet stofzuigen en schoon maken of dat je een vertrekker hebt en je alles moet doen en checken; je hebt maar 15 minuten. Als je dan moet stofzuigen, twee bedden moet verschonen, afstoffen, minibar aanvullen, badkamer en WC moet schoon maken dan is dat heel weinig tijd. Daarom was ik zo blij als de gast nog lag te slapen of als er een ‘Niet storen’ bordje hing’. Dan werd ik wel betaald maar had ik meer tijd voor een andere kamer. Echt hoor, als je ergens logeert en het is niet nodig dat je kamer wordt schoon gemaakt, hang dan alsjeblieft het bordje op! Schoonmaaksters zullen je dankbaar zijn en uiteindelijk levert het alleen maar een schonere kamer op als er een nieuwe gast komt. Hierdoor was het echt stress werk en het was ook jammer dat je alleen werkt.

Ondanks al deze ervaring op veel vlakken, ben ik nog steeds heel hard op zoek naar werk in de omgeving van Rotterdam. Op het moment maakt het me vrij weinig uit wat voor werk. Het mooiste zou zijn iets in de verkoop of op social media vlak en waar ik langer kan blijven werken. Als jullie iets leuks voorbij zien komen of tips hebben, ik houd me aanbevolen.

10 Comments

10 Comments on Mijn baantjes

 1. Yvette
  8 januari 2015 at 09:56 (6 jaar ago)

  Ik heb ook als cassiere gewerkt en verder niet zoveel .
  Ben pas begonnen op mijn 18de met werken .
  Uiteindelijk vind je wel wat , het is mij ook gelukt :)

  Beantwoorden
 2. Beau
  8 januari 2015 at 14:23 (6 jaar ago)

  Jeetje, je hebt echt enorm veel werkervaring. Ik heb alleen nog maar ervaring met een krantenwijk of vrijwilligerswerk bij de PSZ.

  Beantwoorden
 3. marieke
  8 januari 2015 at 20:28 (6 jaar ago)

  Leuk artikel, interessant om te lezen watje allemaal gedaan hebt :)
  Hoop ook echt voor je dat je snel eens werk kan vinden, weethoe lastig het is helaas! Heb gelukkig wel werk nu, maar nog steeds niet dat watik echt wil! Vind wel knap om te zien dat je zo door blijft gaan. Kan zo demotiverend en op je humeur werken als t steeds niet lukt! Oke dit wordt weer veel te treurig haha, goed bezig in ieder geval!

  Beantwoorden
 4. Lisa
  9 januari 2015 at 14:39 (6 jaar ago)

  Ik snap helemaal wat je bedoelt over die klanten in de supermarkt! Ik zit achter de klantenservice bij de Hema, en mensen denken volgens mij dat ik elke actie bedenk en alle folders maak ofzo. Een keer moest ik ‘een andere baan gaan zoeken’ omdat iets uitverkocht was…..

  Over baantjes voor jou gesproken, op de een of andere manier denk ik elke keer dat ik in de Lush ben ‘het lijkt me echt wat voor Sanne om hier te werken’, heb dan echt de neiging om te zeggen ‘neem Sanne aan!’ Terwijl ik je niet eens ken, hahaha

  Beantwoorden
 5. Merel
  9 januari 2015 at 20:17 (6 jaar ago)

  ik werk bij een bioscoop en dat vind ik ook superleuk! misschien kun je daar eens solliciteren (ik weet niet of ze er één in rotterdam hebben…) maar daar kun je misschien ook solliciteren voor achter de kassa, meestal hele leuke mensen en je kan ook nog eens praten over films :D
  xxxx

  Beantwoorden
 6. emily
  10 januari 2015 at 16:42 (6 jaar ago)

  Veel ervaring inderdaad! Ik heb zelf ook best wel wat ervaring met baantjes. Ik ken genoeg mensen die maar op hun gat blijven zitten terwijl ze zoeken naar wat ze leuk vinden, ikzelf heb ook baantjes gedaan die ik ECHT niet leuk vond, maar je moet toch wat!

  Beantwoorden
 7. Bente
  10 januari 2015 at 21:14 (6 jaar ago)

  Wat een leuk artikel!
  Ken je Roamler? Het is een app waarin je bepaalde opdrachten moet uitvoeren (vaak foto’s maken van bepaalde producten in een supermarkt) en daar krijg je geld voor. De vergoeding verschilt van 2,00 tot 20,00, dus je kan zo makkelijk geld verdienen :D

  Als je meer info wil, vraag maar raak! Of google, er zijn enorm veel forum dingen over te vinden!

  X

  Beantwoorden
 8. Bente
  13 januari 2015 at 21:54 (6 jaar ago)

  Hoi Sanne, werken in een bioscoop is heel erg leuk! Het is een beetje een combinatie tussen horeca- en kassawerk. En bij Pathé krijg je een pasje waarmee je ook nog eens gratis naar de film kan en iemand kan meenemen!

  Beantwoorden
 9. meisje
  14 januari 2015 at 15:15 (6 jaar ago)

  Ik zou vooral bij je volgende baantje wat brutaler zijn in de omgang, aangezien je aangaf bij de ritual te soft te zijn of iets in die richting…

  Beantwoorden
  • Sanne
   14 januari 2015 at 16:01 (6 jaar ago)

   Bij Rituals vonden ze me te klantvriendelijk om ik u zei en iedereen hielp. En ze vinden dat er een bepaald soort mensen is, die je niet hoeft te helpen. Nou sorry hoor, maar zo kan en wil ik niet eens denken.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>