Daar ben ik weer!

| Personal


Ruim twee weken niet updaten; dat was niet de bedoeling! Voor degene die me op Twitter volgen, wisten een beetje wat er aan de hand was en waarom ik even niets van me liet horen. Maar mensen die me alleen volgen via mijn blog of Youtube stuurde verontrustende berichtjes. ‘Waar ben je? Gaat het wel goed?’

Eerlijk gezegd ging het inderdaad even niet goed. En ik kan dan niet doen alsof en schrijven over al het leuks in deze wereld. Mezelf pushen dat ik moet bloggen en filmpjes moet maken, heeft geen zin. Ik wil het doen omdat ik het leuk vind, omdat ik er zin in heb en niet omdat het moet van mezelf. Natuurlijk stel ik jullie wel teleur en daar baal ik van. Maar mijn lichaam laat me weer een beetje in de steek. Slapen en eten is moeilijk en dat breekt me op. Waardoor ik ook nog eens onwijs emotioneel ben en nergens zin in heb.

Afgelopen vrijdag was het 5 jaar geleden dat mijn broer overleed. (Voor degene die niet weten wat er is gebeurd, zie deze blogpost) Ik wilde er een stukje over schrijven en mijn ouders hadden me ook gevraagd iets te schrijven voor in de krant. Het lukte me niet. Schrijven lucht me vaak op en ik kan mijn gevoelens vaak goed kwijt op die manier. Maar er kwam niets uit me. Behalve heel veel verdriet. Ik heb de laatste weken onwijs veel gehuild om mijn broer. Ook omdat ik over een paar weken 26 jaar word terwijl mijn broer maar 25 jaar is geworden. Ouder worden dan je grote broer voelt echt heel onnatuurlijk en onwijs slecht. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog elke dag dankbaar dat ik gezond ben en ouder mag worden. Maar ik vind dit veel moeilijker dan ik dacht. Normaal kijk ik maanden uit naar mijn verjaardag, vier ik het liefst zo groot mogelijk en nu wil ik er alleen maar om huilen. Ik weet dan ook voor het eerst in mijn leven niet wat ik moet doen op mijn verjaardag. Misschien moet ik het maar een jaar overslaan maar ik weet dat ik me dan alleen maar rotter voel. Ik weet het niet.

Ondertussen spelen er dingen die me verdrietig maken en waar ik niet weet wat ik er mee moet. Het lijkt alsof alles in mijn leven opeens anders loopt dan dat ik zelf wil. En het is niet leuk. Ik heb er moeite mee dat de wereld anders is dan ik soms denk of hoop. Maar het is na weken mokken, huilen, zeuren, zeiken en tegen alles aanschoppen nu wel weer tijd om mezelf een schop onder mijn hol te geven. En gelukkig staan er genoeg leuke dingen op de planning.

Ik wil jullie bedanken. Dat jullie er altijd zijn. Ik heb de laatste weken vaak het gevoel gehad er niet toe te doen, maar als ik dan berichtjes krijg van jullie met daarin lieve woorden of hoor dat jullie me in het echt willen ontmoeten, dan sleept dat me er echt doorheen. Jullie geven me constant het gevoel dat ik er wel toe doe en dat ik mezelf niet constant hoef te bewijzen. <3 Er zijn de komende maanden trouwens 3 kansen om mij in het echt te ontmoeten. En het lijkt me onwijs leuk want ik wil jullie ontmoeten! Op 22 februari ben ik te vinden op het BFF Event (Tickets zijn hier te koop. 2 voor de prijs van 1. En let niet op de leeftijden; iedereen is welkom!), op 18 april bij Veed en op 23 mei op de Dutch YouTube gathering. Het is wel ineens veel en het zullen lange, drukke dagen zijn maar er is niets leukers dan kijkers ontmoeten. Het blijft bijzonder en ik kijk er naar uit!

Morgen komt er weer een video online en ik ga de komende tijd weer wat meer mijn best voor jullie doen. Peace out!

20 Comments

20 Comments on Daar ben ik weer!

 1. Jasmijn
  9 februari 2015 at 11:10 (6 jaar ago)

  Ah Sanne, ik weet niet veel te zeggen, maat wat ik wel wil zeggen is dat ik je echt een geweldig mens vind en dat ik je een topper vind. Ik hoop dat ik je snel in het echt zie en dan geef ik je (als je het goed vindt) een dikke knuffel! Liefs

  Beantwoorden
  • Sanne
   9 februari 2015 at 16:54 (6 jaar ago)

   Dankjewel lieve Jasmijn :)

   Beantwoorden
 2. Eline
  9 februari 2015 at 11:35 (6 jaar ago)

  Hoi Sanne,
  Ook dit lijkt me een lastig stuk om te schrijven. Helaas herken ik wat je schrijft over het idee hebben dat niets gaat zoals jij graag zou willen. Een half jaar gelden is mijn moeder overleden en in de afwikkeling van alle praktische dingen loop ik hier continue tegenaan. Dingen die tegen zitten, dingen die mooier voorgesteld worden dan ze zijn. Ik word zo opgeslokt door die dingen dat ik er bijna niet aan toe kom om mijn moeder te missen. Ik merk nu ook dat het niet goed gaat, dat ik te snel boos ben, of verdrietig, maar ik hoop dat ik -net als jij – sterk genoeg ben om mijn schouders er weer onder te zetten. Om om me heen te kijken naar alle geweldig lieve mensen die nog wel voor me klaar staan.

  Knuffel!

  Beantwoorden
  • Sanne
   9 februari 2015 at 16:54 (6 jaar ago)

   Ah, Eline, wat heftig. Ik wil je heel veel sterkte wensen. Dikke knuffel!

   Beantwoorden
 3. Merel
  9 februari 2015 at 16:06 (6 jaar ago)

  je werd gemist :) maar fijn dat je er weer bent sanne!
  je bent een geweldig mens en er is niks mis met je broer missen, ook al betekend dit dat je niet altijd aan verwachtingen kunt voldoen, so be it! doe niks tegen je wil in en jij komt er wel hoor meid (:

  Beantwoorden
  • Sanne
   9 februari 2015 at 16:54 (6 jaar ago)

   Dankjewel, Merel! <3

   Beantwoorden
 4. Vink
  9 februari 2015 at 18:44 (6 jaar ago)

  Ik snap heel goed dat er even niks uit je vingers komt als je je zo rot voelt. Heel erg veel sterkte gewenst te komende tijd & je moet niks tegen je zin in doen! Dus als je even niet in de stemming bent om blogposts te tikken of filmpjes te maken dan doe je het gewoon niet! Ik denk dat iedereen dat wel zal begrijpen, stay strong! :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   11 februari 2015 at 01:01 (6 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 5. Beau
  9 februari 2015 at 20:01 (6 jaar ago)

  Knap dat je toch dit hebt geschreven ondanks dat je het zo moeilijk vind! Ik heb zelf geen broers of zussen, dus ik weet niet hoe het voelt om er een te verliezen. Probeer toch te genieten van de kleine momenten :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   11 februari 2015 at 01:01 (6 jaar ago)

   Doe ik zeker :) dankje

   Beantwoorden
 6. Merel
  9 februari 2015 at 21:22 (6 jaar ago)

  Ben stil van wat je geschreven hebt.
  Ik wil je heel veel sterkte wensen in deze periode en hoop dat je de kracht (weer) kunt vinden om je normale leven op te pakken.
  Weet dat je er echt toe doet, niet alleen voor ons maar ook zeker voor de rest van je omgeving.
  Stay strong!

  Beantwoorden
  • Sanne
   11 februari 2015 at 01:01 (6 jaar ago)

   Lief, Dankjewel!

   Beantwoorden
 7. Nanda
  10 februari 2015 at 14:12 (6 jaar ago)

  Jazeker dat ik je gemist heb!
  Maar heel begrijpelijk dat je even geen behoefte had aan je blog.

  Beantwoorden
  • Sanne
   11 februari 2015 at 01:01 (6 jaar ago)

   Gelukkig maar. :)

   Beantwoorden
 8. Linda
  11 februari 2015 at 16:03 (6 jaar ago)

  na dit gelezen te hebben weet ik niet wat ik nu het beste zou kunnen zeggen en normaal gesproken reageer ik (bijna) nooit op een blog, maar toch moest ik wat van mezelf laten horen.
  Lieve, beste, grappige Sanne ik wens je het aller beste en een dikke knuffel.

  Beantwoorden
  • Sanne
   11 februari 2015 at 16:29 (6 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 9. Miriam
  11 februari 2015 at 16:14 (6 jaar ago)

  Lieve Sanne,
  Ik heb jou verhaal met een brok in m’n keel gelezen. Daarna ook even je blogpost van je broer opgezocht. Ben er helemaal stil van en heb ook even een traan gelaten. Ik heb zelf epilepsie,al denken ze dat ik er over heen ben gegegroeit. Desalniettemin,weet ik wat voor kutziekte het is (sorry voor mijn verwoording).

  Ik wil je,en dat komt recht uit mijn hart; heel veel sterkte wensen met al je verdriet en andere emoties. Je bent een topmens en ik geniet van je,van al je filmpjes gekke buien die op je blog staan en weet ik wat.

  Ga zo door!! xxx ^^

  Beantwoorden
  • Sanne
   11 februari 2015 at 16:29 (6 jaar ago)

   Dankjewel, Miriam! Ik hoop dat de epilepsie niet bij je terug komt want t is idd heel kut. Sterkte!

   Beantwoorden
 10. Floor Daasvand
  16 februari 2015 at 16:49 (6 jaar ago)

  Ik had je op twitter al heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd <3 Doordat ik je al lange tijd volg weet ik hoe moeilijk het voor je is en ook ik weet hoe pijnlijk het is om een dierbaar iemand te moeten verliezen! In ieder geval heel veel knuffels voor jou <33

  Beantwoorden
 11. Alyssa
  23 februari 2015 at 17:52 (6 jaar ago)

  Heel veel sterkte Sanne! Je bent erg sterk, super goed hoe mooi je dit heb beschreven. En ga zo door want je kan het! Dikke knuffel!xx

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>