6 jaar op YouTube

| Sanne's Life, Videos

Toen ik ongeveer 4 jaar oud was kochten mijn opa en oma een videocamera. Elke vakantie leende mijn ouders deze camera en werd alles vast gelegd. Mijn vader filmde me soms wel een kwartier lang terwijl ik de grootste fantasieverhalen vertelde met daarin een hoop zelf verzonnen woorden. Als mijn vader dan net wat langer door filmde dan mijn verhaal duurde, begon ik te zuchten ‘Pap! Ik ben al klaahaar. Stop nou met filmen!’. Of ik verzon samen met mijn broer onze eigen show, met onze trollen in de hoofdrol.

Mijn opa vond het nodig om vooral alles vast te leggen wat er op de camping gebeurde waar opa en oma een stacaravan hadden. De bloemen in de tuin, oma in de zon. Niet altijd waren de beelden boeiend genoeg, vooral als mijn opa zijn camera vergat uit te zetten en minuten lang de grond en zijn voeten filmde.
Soms werd de camera aangesloten op de TV terwijl hij opnam. Wauw, dat vond ik geweldig! Zelfs zo geweldig dat ik het nodig vond mijn blote billen te laten zien, haha.
Mijn opa leerde me fietsen en dat ging op een dag nogal flink mis. Ik viel en knalde met mijn hoofd op de grond van asfalt. Mijn opa bracht me snel naar binnen en pakte snel de camera erbij. Ik vind het nog steeds grappig dat mijn opa dit is gaan filmen. Meestal worden alleen de gelukkige en mooie momenten vast gelegd. Maar nu zie ik mezelf terug terwijl ik compleet overstuur ben en helemaal in mijn driftbui blijf hangen. En dan helpt een filmende opa en een lachende broer niet veel.


Mijn broer nam al snel de eigenschap over om altijd alles te filmen. Hij had dan ook een rare tik dat hij altijd de nieuwste camera moest hebben. Regelmatig keek ik dan ook samen met mijn broer video’s terug. Dat konden we echt uren samen doen. En ik ben blij dat dit soort simpele momenten zijn vast gelegd. Ik kan hier nog steeds heel erg van genieten en om lachen. Vooral omdat het zo gek is dat mijn broer er niet meer is en om te zien hoe gezond en goed mijn ouders nog waren.


Grappig hoe ik in elk filmpje vrijwel altijd YouTube vernoem, terwijl mijn broer niets op YouTube online zette.

Rond 2007 begon ik regelmatig de camera mee op pad te nemen en van alles te filmen. En een jaar later ontdekte ik Windows Move maker en begon mijn eigen filmpjes te knippen en plakken.

Pas in maart 2009 ontdekte ik de wereld van YouTube zoals we die vandaag kennen en kroop ik voor mijn camera om mijn eerste echte video te maken.

Ik had gelijk de smaak te pakken want in mijn eerste week zette ik maar liefst 5 video’s online. Het was gelijk een hobby van me om meerdere keren per week shoplogs, favorieten en mijn stash op te nemen. Soms was ik half in beeld, soms was het te donker of was ik 20 minuten over mijn parfums aan het praten. Je video’s mochten toen nog maar 10 minuten duren, dus moest ik twee delen uploaden.

En nu doe ik dat opeens al 6 jaar lang en zijn we meer dan 500 video’s verder. Ik durf te zeggen dat dit het beste is, wat ik tot nu toe in mijn leven heb gedaan. Het heeft me meer gebracht dan ik ooit had durven dromen. Ik heb niet echt een hobby of een grote passie en ik houd nooit iets lang vol omdat ik het al snel weer zat ben. Maar dit blijft zo ontiegelijk leuk om te doen en ik ben blij dat ik het al zo lang doe. Ik hoop er nog minstens 6 jaar aan vast te plakken en op een dag hoop ik dat jullie kennis zullen maken met misschien wel mijn eigen gezin. Ik weet zeker dat het me nog veel meer leuks en moois zal brengen en dat ik het nog jaren met veel plezier zal doen.

8 Comments

8 Comments on 6 jaar op YouTube

 1. Nicky
  18 maart 2015 at 17:16 (9 jaar ago)

  Wat super leuk om terug te zien. Ik film eigenlijk veel te weinig, maar door dit te lezen ben ik aan het denken gezet. Hoe leuk is het om later aan je kinderen, kleinkinderen of wie dan ook te laten zien wat je allemaal hebt gedaan en dan niet alleen op een foto maar juist op film zodat het leuk dat ze er een ‘soort’ van bij waren. Bedankt hiervoor!

  Beantwoorden
 2. Saske
  18 maart 2015 at 17:24 (9 jaar ago)

  And maaaaaaany more videos to come. :D

  Beantwoorden
 3. Mandy
  18 maart 2015 at 18:26 (9 jaar ago)

  6 jaar op youtube alweer, dat is een hele tijd! Ik volg je ook al jaren, maar die hele oude filmpjes van jou als kind bijvoorbeeld had ik natuurlijk nog nooit gezien. Wat grappig om te zien, en leuk dat je er al zo jong mee bezig was :)

  Beantwoorden
 4. Lotte
  18 maart 2015 at 22:28 (9 jaar ago)

  Ah wat moeten die filmpjes die je broer gemaakt heeft je dierbaar zijn, lijkt me ergens moeilijk om terug te zien maar ook heel erg fijn.

  Maar het is duidelijk waar je liefde voor filmpjes maken vandaan komt, je bent echt letterlijk met de camera opgegroeid! Echt heel leuk dat je zoveel materiaal hebt van vroeger. Mijn ouders hebben ook veel gefilmd toen mijn zus en ik klein waren, en ik ben nog altijd blij dat ze dat hebben gedaan, zo leuk om terug te zien!

  Beantwoorden
 5. Sofie Rozendaal
  18 maart 2015 at 22:46 (9 jaar ago)

  Wat mooi en ontroerend om te zien Sanne, heel bijzonder! Je hebt een prachtige familie. X

  Beantwoorden
 6. Anneleen
  20 maart 2015 at 20:00 (9 jaar ago)

  Wat een leuke filmpjes! Vooral die met je familie vind ik echt heel mooi, lijken me heel bijzondere herinneringen!

  Beantwoorden
 7. Floor Daasvand
  23 maart 2015 at 21:59 (9 jaar ago)

  De tijd gaat echt snel! Ik volg je ook al sinds 2010 geloof ik zoiets, dus ik heb je echt heel erg zien groeien! Fa zo door Sanne! <3

  Beantwoorden
 8. Marinda
  16 april 2015 at 20:38 (9 jaar ago)

  heb mij rot gelachen om de leuke en mooie filmpjes! ❤️❤️❤️

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>