Leven zonder dieren

| Sanne's Life

Ik ben altijd al gek op dieren geweest en thuis hadden we eigenlijk altijd een huisdier. En dat dier werd echt opgenomen in ons gezin en ik heb altijd geleerd dat je een dier niet zomaar voor even neemt. Je moet hiervoor zorgen tot zijn/haar dood en zien als deel van het gezin. Een dier nemen en later weg doen omdat je toch niet zoveel zin hebt om het hok te verschonen of omdat het niet klikt met andere dieren? Geen optie. Ik ben het echt gewend om dieren om me heen te hebben en sinds ik op mezelf woon, heb ik helaas geen huisdieren. Ik leef al bijna 3 jaar zonder huisdieren en ik vind er niks aan.


Toen ik werd geboren hadden we al een poes genaamd Toya. Daar kan ik me niet zoveel meer van herinneren omdat ze overleed toen ik een jaar of vier was. Op mijn negende wilde ik graag een cavia die ik Scotty noemde. Scotty rende als een malle door de kamer en begon keihard te piepen zodra hij een plastic zakje hoorde. Hij werd maar liefst 6 jaar en huilend heb ik hem in laten slapen. Op mij twaalfde vertelde mijn ouders me dat we weer een kat zouden nemen. Ik heb gehuild en geschreeuwd want ik was onwijs bang van katten. Mijn oma had een kitten gehad die iedereen aanval en vaak met zijn nagels in mijn benen hing. Uiteindelijk bleek hij een tumor in zijn hoofd te hebben en is hij ingeslapen. Maar de angst zat er bij mij goed in. We gingen naar het asiel en kozen daar voor Bob; een zwarte kat zonder staart die net zo bang voor mij was als ik voor hem. We leerden elkaar kennen en lief hebben en werden dikke maatjes. Mijn eerste filmpjes op YouTube gingen over Bob omdat hij in 2009 ziek werd en we hem uiteindelijk in hebben moeten slapen. Maar hij heeft me de grote liefde voor katten gegeven.

In 2004 liep ik langs een dierenwinkel waar allemaal kittens in de etalage lagen. Ik smolt, ik keek mijn moeder lief aan en belde mijn vader. En zo kregen we Nicky, die helaas maar 1,5 jaar oud is geworden omdat hij dood is gereden. Terwijl we in 2005 huilend afscheid namen van Nicky in het asiel, keken we ook even bij de andere katten en werden we verliefd op Chaos. Na de kerst hebben we Chaos opgehaald en we hebben tot vorig jaar volop van hem mogen genieten. En in 2006 ging ik samen met mijn moeder voor een nieuwe schuur kijken. Op het terrein liepen tig kittens rond en eentje bleef maar bij mij slijmen. De eigenaar zei ‘Neem hem maar mee, hoor!’ en toen hadden we Pruttel erbij.

Toen mijn broer op zichzelf ging wonen, bleef ik tegen hem zeuren waarom hij geen kat nam. Want het was vast heel stil alleen en zelf vond ik het natuurlijk ook veel te leuk. Mijn broer zag het niet zitten en vond het zonde als een kat zijn nieuwe meubels zou slopen. Maar nog geen maand later vroeg mijn broer of ik mee ging naar het asiel waar hij verliefd werd op Bogey. Toen mijn broer overleed in 2010, hebben we Bogey gelijk in huis genomen. Het heeft echt maanden geduurd voordat Chaos en Bogey met elkaar overweg konden. Bogey kon andere katten echt niet handelen en Chaos wilde graag de baas blijven. Soms wisten we echt niet meer wat te doen want ze maakte elkaar nog net niet af. Maar na veel maanden en vechten kwam het gelukkig toch goed.

Dus bij mijn ouders hebben we nu nog Pruttel en Bogey waar ik nog steeds erg gek op ben. Maar ik zie ze maar weinig en het zijn niet mijn huisdieren. Ik vind het zo gezellig om samen met Bogey te slapen of even met Pruttel te kroelen. Een dier om je heen bied al zoveel liefde, warmte en gezelligheid. En het liefst zou ik nu een huisdier nemen en het wordt me ook regelmatig gevraagd ‘Waarom heb je nog geen mopshond?’. Ten eerste woon ik op kamers waar ik geen huisdieren mag, ten tweede vind ik het zielig want het is een kleine ruimte en ten derde heb ik er niet altijd tijd voor. Ik hoop ieder moment een baan te krijgen en dan ben ik dagen van huis. En ik logeer regelmatig bij mijn ouders of vriendinnen en dan heb je toch een oppas nodig. In principe zou het kunnen maar zolang ik niet de zekerheid heb dat ik alle tijd en geld en zorg voor het dier kan garanderen, doe ik het niet. En dat is een groot gemis maar ik leef er wel echt naar toe als het ooit weer wel kan. Tot die tijd pas ik regelmatig op andere katten en honden en dat vind ik onwijs leuk om te doen. Maar het is toch wat anders dan je eigen huisdier. Het zou zoveel schelen omdat ik me vaak alleen voel en het zo stil is maar het is even niet anders. Hopelijk kan ik het later inhalen met cavia’s, katten en honden.

4 Comments

4 Comments on Leven zonder dieren

 1. Yvette
  29 maart 2015 at 13:47 (8 jaar ago)

  Dieren zijn ook heel leuk :)
  Ik heb zelf altijd een konijn gehad maar nu ik bij me vriend woon , hebben we een hamster :)

  Beantwoorden
 2. emily
  29 maart 2015 at 20:14 (8 jaar ago)

  Ik kan ook echt niet zonder dieren! Toen ik nog op mezelf woonde voelde ik me ook vaak alleen. Gelukkig was er een buurtkat die ik stiekem in mijn studentenkamer nam, haha!

  Beantwoorden
 3. Nanda
  31 maart 2015 at 09:39 (8 jaar ago)

  Ik ben opgegroeid op een boerderij en wist niet anders dan dat we altijd dieren hadden. Alleen honden nooit gehad, want daar was mijn vader bang van. Ik vond het dan ook heel raar als andere kinderen géén huisdieren hadden.
  Vanaf dat ik op mijzelf ben gaan wonen heb ik altijd katten gehad. Tot voor kort hadden we 2 katten, helaas is er 1 van doodgereden afgelopen januari. We hebben nog 1 kat en besloten om niet een nieuwe kat er bij te nemen omdat we het niet nog een keer willen meemaken dat ze doodgereden worden. Nota bene op ons eigen erf omdat iemand uitweek voor een andere auto.

  Beantwoorden
 4. Floor Daasvand
  5 april 2015 at 20:43 (8 jaar ago)

  Ikzelf zou dolgraag een kat willen hebben, maar mijn moeder is helaas allergisch voor alle dieren met haren en veren :(

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>