Meerkat

| Check this out, How to

Als er een nieuwe app uitkomt, duik ik daar altijd bovenop en wil ik er alles van weten. Vorige week liet Alexander Klöpping in De wereld draait door ons kennis maken met de app ‘Meerkat’. Maar hoe werkt dit precies en hoe vernieuwend is het?Je kan ‘Meerkat’ dus downloaden als app en via je telefoon of tablet live streamen. Of dit zo nieuw is? Nee, ik doe dit bijvoorbeeld al jaren met Tinychat, die ook een app heeft waarmee het mogelijk is om te livestreamen. Wel vind ik dat Meerkat beter en simpeler in elkaar zit. Als je aan het live streamen bent zie je alle avatar icoontjes van je kijkers en als je daar op klikt, krijg je gelijk hun Twitter profiel te zien. Als je de stream aanzet, wordt er een link geplaatst op je Twitteraccount waardoor mensen je kunnen vinden en live mee kunnen kijken. Je hebt voor deze app dus wel een Twitterprofiel nodig en dat is vooral fijn omdat mensen dan niet anoniem zijn. Het grote nadeel van Tinychat vind ik namelijk dat er nog wel eens anonieme mensen binnen komen die hun webcam aanzetten en gelijk bepaalde lichaamsdelen laten zien. Plus dat het bij Meerkat niet mogelijk is dat andere gebruikers of kijkers hun webcam aanzetten.

Maar Meerkat kan ook nog in veel punten verbeteren. Het is dus wel leuk en handig dat je al je kijkers in beeld ziet, maar dit neemt ook veel ruimte in van je eigen scherm. Kijkers kunnen reageren maar dit kunnen ze alleen als ze de stream via de app hebben geopend. De meesten klikken via Twitter of kijken misschien via een computer, waardoor je niets kunt zeggen. Waardoor het vaak voorkomt dat er 20 mensen naar je kijken, maar niemand wat zegt omdat het niet mogelijk is. De interactie is dus erg laag en kan verbeterd worden. Ook komt alle tekst in beeld waardoor je zelf bijna niet meer te zien bent. Het zou handig zijn als je dit kunt weg klikken.

Maar of het verder echt iets nieuws is wat we nog niet kende? Nee. Het is gewoon een goed ontwikkelde app dat opeens een hype is geworden. Maar leuk vind ik het wel omdat ik het nou eenmaal leuk vind om achter de camera te zitten en mensen mee te nemen in mijn leven. En dat maakt de app wel erg gemakkelijk. Zo heb ik afgelopen woensdag een uur in de Bagels and beans zitten live streamen terwijl ik met Saske een bagel at. Is dat boeiend? Misschien niet, maar op het hoogtepunt keken er bijna 30 mensen naar ons en de meesten bleven maar kijken. We zagen zelfs dat het Twitterprofiel van Bagels and beans zat mee te kijken. Maar stel je voor dat je overal en altijd kunt live streamen, dan wordt het misschien wel interessanter. Zo lijkt het me heel tof om te kunnen live streamen in verschillende attracties in bijvoorbeeld de Efteling of Disneyland Paris. Maar daar zullen we dan helaas weer WiFi voor nodig hebben want dit zal je mobiele data opslurpen. En daarom blijven de plekken om te live streamen helaas nog beperkt. Ook vind ik het jammer dat je in de app zelf niet alle streams kunt zien die op dat moment live zijn. Je moet dan echt iemand volgen maar hoe weet je of iemand Meerkat gebruikt?

Maar het is zeker leuk om eens uit te proberen en mensen een kijkje te geven in je leven.

2 Comments

2 Comments on Meerkat

  1. Yvette
    28 maart 2015 at 20:43 (9 jaar ago)

    Klinkt wel grappig maar ik heb geen twitter meer

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>