Geef nooit op

| Sanne's Life

‘Geef nooit op’ was vroeger een van mijn favoriete TV programma’s. Kinderen sprongen samen met Peter Jan Rens het diepe in en hun droom kwam uit. Ik schreef een brief want ik wilde graag zwemmen met dolfijnen. Onwijs orginieel (ahum) dus mijn droom werd natuurlijk nooit uitgekozen. En zo voelt het leven soms ook; mijn dromen komen niet uit. En dat is onwijs lastig als je een grote dromer bent en als je 0 doorzettingsvermogen hebt.


Om je dromen te bereiken moet je soms wel 100 keer vallen en opstaan. Maar vooral niet opgeven! Laat het daar nou eens altijd mis gaan. Haalde ik een onvoldoende op school? Dan vond ik mezelf dom. Een afwijzing van die ene leuke jongen? Ik ben niet gemaakt voor de liefde. Een negatieve reactie onder mijn filmpje? Ik stop al met YouTube. Het is niet altijd zo zwart wit maar een doorzetter ben ik zeker niet. Als iets tegen zit, moet ik me daar minstens een dag rot over voelen, om huilen, me heel zielig vinden en pas dan kan ik weer realistisch denken. Daardoor heb ik maar weinig dingen in mijn leven vol kunnen houden. En ik twijfel of ik überhaupt ooit wel eens iets echt afgemaakt heb. Ja, ik heb mijn VMBO en Make up artist diploma maar dat is vooral aan anderen te danken die me 100 extra kansen gaven en wel in me geloofden.

Nu er op dit moment niets lekker lijkt te lopen, wil ik soms weg lopen van mijn eigen leven. Dat gaat helaas niet zo makkelijk. Maar het zou helpen als het op minstens een punt goed zou gaan. Nee, goed is niet goed genoeg, want sommige dingen gaan gewoon goed maar niet perfect. En ik droom altijd van dat perfecte leven. Wat natuurlijk al helemaal niet realistisch is. Maar geen werk, geen studie, geen compleet gezin meer, geen geliefde, geen toekomstbeeld, niet zo succesvol als de rest, verre vrienden.. Soms is het allemaal iets te veel. En in plaats van dat ik iedere dag keihard blogposts ga zitten tikken, doen wat ik het allerliefste doe, er keihard voor werken, steeds weer opstaan blijf ik liever liggen na elke tegenslag.

Op dit moment zit ik in een periode waardoor het voelt alsof ik gefaald heb en minder waard ben dan anderen. Ik kan en wil jullie daar nu niet te veel over vertellen want ik heb het er moeilijk genoeg mee. En ik weet dat er altijd negatieve reacties zullen komen en die kan ik nu niet aan.

Soms moet ik iets vaker het ‘Geef nooit op’ liedje in mijn hoofd afspelen, snel opstaan en geloven in mezelf.

Soms gaat het niet, soms kan het niet,
Soms wil het niet, soms mag het niet,
Maar zeg nooit stop, want in je kop,
Daar past geen strop, dus Geef Nooit Op!

26 Comments

26 Comments on Geef nooit op

 1. TessaGrace
  14 april 2015 at 16:21 (9 jaar ago)

  Ik vind je een prachtig mooi mens. 1 van mijn voorbeelden die mij ook aan het bloggen hebben gezet. Ik hoop dat jij je snel weer goed voelt.

  Liefs.

  Beantwoorden
  • Sanne
   14 april 2015 at 16:24 (9 jaar ago)

   Wat lief, dankjewel. En onwijs leuk dat je blogt.

   Beantwoorden
 2. kyraa
  14 april 2015 at 16:34 (9 jaar ago)

  eindelijk iemand die het in woorden omschrijft! dit is zo herkenbaar maar ik had altijd het gevoel dat het “raar” was. ik ben blij dat je dit hebt geschreven, het klinkt misschien een beetje gek maar je helpt mij hier heel erg mee.
  maar om terug te komen op jou : meis, je komt er wel. ik heb vertrouwen in je. (:

  Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:16 (9 jaar ago)

   Niets is raar. :) Maar t wordt idd wel vaak als je eigen schuld of dat je zwak bent, gezien. Dankjewel!

   Beantwoorden
 3. Agneta
  14 april 2015 at 16:37 (9 jaar ago)

  Eigenlijk wil ik wel heel veel tegen je zeggen, maar voor nu geef ik je een digitale knuffel.

  Liefs Agneta

  Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:16 (9 jaar ago)

   Thanks :)

   Beantwoorden
 4. Salina
  14 april 2015 at 17:44 (9 jaar ago)

  Mooi geschreven, ik herken het op sommige punten ook wel. Dat je af en toe zoiets hebt van Laat MAAR!!!!
  Maar volgens mij ben jij een heel lief, grappig meisje, ook als ik je tweets en snapchats en vlogs kijk.

  Ik vroeg me trouwens af of je (nog) vegetariër bent? Las dat je in de tussentijd wel weer vlees/vis had gehad, dus vroeg het me even af.

  Dikke knuf!

  Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:17 (9 jaar ago)

   Dankjewel. :) Ik eet nog zoveel mogelijk geen vlees maar heel af en toe eet ik weer vlees. Omdat ik sommige periodes veel moeite heb met eten en ik dan gewoon moet eten waar ik zin in heb.

   Beantwoorden
 5. Luca
  14 april 2015 at 17:54 (9 jaar ago)

  Misschien heb je dan wat minder doorzettingsvermogen dan je zou willen, maar als je het écht wilt (en dan bedoel ik ook écht) denk ik dat die discipline vanzelf komt, want het bijhouden van een blog/youtubekanaal en onderhouden van vriendschappen zou geen verplichting moeten zijn, maar iets dat je doet met heel je hart, waar je het zo druk mee zou hebben (op een goede manier) dat je geen tijd hebt om te huilen, maar alleen maar kan lachen.

  Daarbij, kijk niet alleen naar de dingen die niet lukken, maar juist naar de dingen waar je elke dag een geluksmomentje uit kunt halen.

  X

  Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:19 (9 jaar ago)

   Oh nee, het is ook geen verplichting! Zeker vriendschap niet. Ik bedoelde er alleen mee te zeggen dat ik t moeilijk vind om mijn vrienden niet vaak te zien en toe te geven dat ik ze mis. En qua Youtube baal ik ervan dat ik niet kan maken wat ik wil maken omdat ik er niet de juiste spullen of hulp voor heb.

   Beantwoorden
 6. Marije
  14 april 2015 at 19:06 (9 jaar ago)

  Zo herkenbaar op dit moment! Heel fijn dat je dit wilde delen. En kop op, je komt er wel

  Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:19 (9 jaar ago)

   Thanks, jij ook!

   Beantwoorden
 7. Charlotte
  14 april 2015 at 19:24 (9 jaar ago)

  Ik volg dagelijks meerdere blogs maar reageer zelden tot nooit. Maar nu moet mij even wat van het hart. Sanne, meis, jij bent echt heus wel ook de moeite waard. Een ander is niet meer mens en jij niet minder. En we zijn allemaal boos, verdrietig, blij en jaloers… Ik hoop heel erg dat je (professionle) hulp hebt met het leren omgaan met al die emoties. Want man, wat kan dat een energie vreten.

  Ik heb zelf ervaring met een periode dat ik amper naar de dag van morgen durfde te kijken en mij een ernorme loser voelde. Naast professionele hulp en het stellen van grenzen naar andere mensen heeft het mij erg geholpen om met een hobby te beginnen. En dat was iets wat toevallig op mijn pad kwam. Eindelijk iets voor mezelf waarin ik goed kon zijn. Zonder dat in eerste instantie te delen met de mensen wie wisten waar ik vooral heel slecht in was. Maar ik ken ook mensen die hun leven dmv vriiwilligerswerk een zinvolle invulling gaven.

  Geen idee of ik de plank mis sla en dat je met totaal ander dingen zit, maar ik wilde iedergeval wat van mij laten horen en je een dikke cyber-knuffel geven. Ooit komt er een dag dat deze periode echt in het verleden ligt!

  Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:20 (9 jaar ago)

   Het is idd allemaal iets anders en ik kan dingen nu niet zo makkelijk meer veranderen. Maar op naar een positievere toekomst! En bedankt voor je reactie.

   Beantwoorden
 8. Sofie Rozendaal
  14 april 2015 at 22:57 (9 jaar ago)

  <3

  Ik zie echt iets heel, heel anders als ik naar je kijk. Hou je taai Sanne, er komen écht wel betere tijden. Ik weet zeker dat je alles in je hebt!!

  Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:21 (9 jaar ago)

   <3 dankjewel Sofie!

   Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:21 (9 jaar ago)

   Thanks

   Beantwoorden
 9. Yvette
  16 april 2015 at 07:52 (9 jaar ago)

  Ik herken het ook jammer genoeg .Hoop nog steeds dat het een keer over gaat maar voor nu ” never give up” .
  Ik hoop dat je je gauw wat beter voelt * knuffel*

  Beantwoorden
  • Sanne
   16 april 2015 at 15:21 (9 jaar ago)

   Dankjewel

   Beantwoorden
 10. Floor Daasvand
  19 april 2015 at 22:02 (9 jaar ago)

  Dit stuk is heel herkenbaar voor mij. Ik vergeet soms om door te zetten na een tegenslag. Gelukkig heb ik een paar mensen om me heen die dan juist tegen me zeggen dat ik vol moet houden en dat is heel erg fijn. Ik weet zeker dat jij er ook wel komt lieve Sanne! <3

  Beantwoorden
 11. Emmy
  24 april 2015 at 22:22 (9 jaar ago)

  Wat naar allemaal.. Ook herkenbaar, niet helemaal maar wel een beetje.. Ook om wat ik de afgelopen weken heb meegemaakt..Of eigenlijk weer heb meegemaakt, maar nu bewuster omdat ik ouder ben. Je kunt het allemaal prachtig verwoorden.. Dat is ook mijn doel, om het op mijn blog een soort van plekje te geven/mijn verhaal te doen.

  x

  Beantwoorden
 12. sanne
  26 april 2015 at 13:54 (9 jaar ago)

  lieve sanne,
  ik herken dit zo erg! ik ben vorig jaar door een hele moeilijke periode gegaan. ik vond mijzelf dik, lelijk en ik zag het allemaal echt niet meer zitten. ik vond niks leuk en ik deed niks meer aan school. ik had echt nooit gedacht dat ik er weer helemaal bovenop zou komen, maar (grotendeels door jou ontzettend leuke video’s) gebeurde dit dus wel. ik wilde zeggen dat jij mij heel erg geholpen hebt en ik je ontzettend dankbaar ben, en dat ik in je geloof!
  you can do it!
  much love,
  (je naamgenootje ;P)Sanne

  Beantwoorden
  • Sanne
   3 mei 2015 at 19:12 (9 jaar ago)

   Veel liefde terug! <3

   Beantwoorden
 13. iris
  3 mei 2015 at 16:29 (9 jaar ago)

  Herkenbaar.
  Je bent een hele waardevolle meid.
  Knuffel

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>