De voordelen van single zijn

| Lifestyle

Als single wordt je vaak zielig gevonden. Elke nacht alleen in bed, niemand om mee te knuffelen of om alles mee te delen. Maar zelf vind ik het veel te grappig om hier mee te spotten en mezelf ‘Forever alone’ te noemen. Natuurlijk voel ik me wel eens alleen, kruip ik ook het liefst ‘s nachts tegen iemand aan en kan ik niet wachten om mijn grote liefde te vinden. Maar heel soms geniet ik juist zo van het single zijn. Dus voor alle bezette verliefde mensen; dit moeten jullie missen. En voor de singles onder ons; het is zo erg nog niet!Je hoeft je voor niemand mooi te maken

De hele dag in pyjama is geen probleem want er is niemand die je erop aankijkt dat je lui bent. Ook is er niemand waar ik me mooi voor hoef te maken want er kijkt toch niemand tegen me aan. Lekker make up loos een beetje luieren in mijn meest oncharmante pyjama zonder enig schuldgevoel.

Je kan eten wat, wanneer en waar je wil

Een van de redenen waarom ik het heerlijk om vond op mezelf te gaan wonen was omdat ik zelf kon beslissen wanneer ik at. Bij mijn ouders thuis aten we vaak rond een uur of 6 en ik had dan vaak nog helemaal geen trek. Uurtje of 20.00 (of soms misschien zelfs later..) is helemaal prima. En niemand die ziet hoe of wat ik eet. Soms neem ik koekjes als voorgerecht. En omdat lui mijn middle name is, ontbijt ik het liefst in bed. Omdat het kan!

Niemand om mee te kibbelen

Ik was ook altijd een aardige baas in kibbelen in relaties. Omdat je elkaar door en door kent, heb je al snel kritiek op elkaar of ga je je ergeren. ‘Niet op je nagels bijten!’, ‘Praat niet zo raar!’, ‘Doe normaal!’. Ik zie het bij ieder stelletje voorbij komen. Zelfs mijn ouders hebben nog iedere avond dezelfde discussie over dat mijn vader te veel op zijn hoofd krabt. Als ik mijn kleding lekker wil laten slingeren en mijn kamer een zooitje is, dan doe ik dat lekker. En hoef ik er later ook niet over te kibbelen. Double win!

Ruimte in bed

Sinds ik op mezelf woon heb ik een tweepersoonsbed. Daar koos ik voor omdat iedereen dan gezellig kon blijven logeren (of omdat ik hoop had snel een vriendje te hebben? :P). Maar het is vooral genieten dat het hele bed voor mij is. Toen ik hem pas had, sprong ik iedere avond letterlijk het bed in en rolde ik er doorheen. ‘s Nachts draai ik me niet om, maar ik rol om. Maar jullie nog veel sterkte met het het bekvechten iedere nacht omdat de ander je dekens jat.

Doen wat ik wil

Ik hoef met niemand rekening te houden en kan alle dagen inplannen zoals ik wil. Er zit niemand thuis op me te wachten dus ik zie wel wanneer ik naar huis ga. Spontaan ergens blijven eten of nog wat langer blijven houden; ik hoef het niemand te laten weten.

Alle tijd voor vrienden

Ik heb mijn tienerjaren eigenlijk altijd een vriendje gehad en daar zat ik het liefst aan vast geplakt. Hij ging voor alles en het liefst bracht ik alle tijd met hem door. Maar nu mag iedereen me altijd bellen voor een spontaan drankje in de stad, ik heb altijd tijd voor mijn vrienden. (Dat wil niet zeggen dat ik dat als ik een vriend heb dat niet meer heb, maar je snapt me.)

Niemand missen

Het gevoel van iemand moeten missen terwijl je het liefst me diegene bent en diegene wilt vast houden is echt verschrikkelijk! Aan de ene kant is het een heel mooi gevoel maar ik kan er heel slecht tegen. Als ik iets wil dan wil ik het nu!

Iemand die al verlangd naar single zijn?

11 Comments

11 Comments on De voordelen van single zijn

 1. Yvette
  27 mei 2015 at 07:45 (9 jaar ago)

  Vriendjes hebben voor en nadelen xD . Ik ben wel heel blij met de mijne maar soms is een dagje zonder ook wel lekker :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   27 mei 2015 at 18:13 (9 jaar ago)

   True that :D

   Beantwoorden
 2. Marieke
  27 mei 2015 at 09:34 (9 jaar ago)

  Heeeuj SINGLE GIRL OVER HERE! Haha, wel heel herkenbaar!

  Beantwoorden
  • Sanne
   27 mei 2015 at 18:13 (9 jaar ago)

   HOLA!

   Beantwoorden
 3. Naomi
  27 mei 2015 at 10:45 (9 jaar ago)

  Oh zeker het bed alleen hebben! Ik moet er niet aan denken om nu mijn bed te dele..

  Beantwoorden
  • Sanne
   27 mei 2015 at 18:14 (9 jaar ago)

   Hahahha! Ik vind het ook echt heel fijn om tegen iemand aan te liggen (lepeltje lepeltje!) maar ik ben nu zo gewend aan de ruimte, dat ik bang ben dat ik tegen iemand aanrol, haha.

   Beantwoorden
 4. Salina
  27 mei 2015 at 17:46 (9 jaar ago)

  All the single ladies! Leuk artikel Sanne, nee eigenlijk is single zijn toch niet zo erg (A)

  Beantwoorden
  • Sanne
   27 mei 2015 at 18:14 (9 jaar ago)

   OH OH OH!

   Beantwoorden
 5. Jennifer
  29 mei 2015 at 16:56 (9 jaar ago)

  Single zijn is helemaal niet erg, ben het inmiddels al 4 jaar haha x’D Mijn man op het witte paard komt nog wel ;)

  Beantwoorden
 6. Natasja
  31 mei 2015 at 21:58 (9 jaar ago)

  Ik geniet echt ontzettend van het single zijn! Ik ben 18 en heb nog nooit een vaste relatie gehad, maar ik vind het helemaal prima zo. Kan doen en laten wat ik wil. :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   1 juni 2015 at 20:51 (9 jaar ago)

   Snap ik helemaal :) vooral op die leeftijd

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>