Movie tag

| Movies I have watched, Tag

TAG TIME! Lieve Julie-Renee aka de Filmkabouter, tagde mij voor de Movie tag! Zij is echt de queen van fims en ik.. een stuk minder. Ik kijk best wel weinig films. Dat komt omdat ik vaak de rust niet kan vinden om twee uur stil te zitten. En ik vind het veel leuker om samen met iemand een film te kijken. Als ik alleen ben zet ik sneller een serie aan. Maar hierbij zal ik toch wat vragen over films beantwoorden.1. Wat was de eerste film die je in de bioscoop zag en wat herinner je je van dat bezoek?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee! Ik weet wel dat ik vroeger vaak op zondag met mijn vader naar de bioscoop ging. En naast de bioscoop zat een poffertjeskraam, dus daarna gingen we altijd poffertjes eten. Ik vroeg mijn vader regelmatig wanneer we weer ‘koffertjes’ gingen eten. Ik had het er laatst nog met mijn vader over, maar we kunnen ons beide eigenlijk geen film herinneren die we hebben gezien, haha. Maar het waren sowieso kinderfilms en grote kans dat het een Disney film was. Het grappige is dat mijn vader echt helemaal niets met Disney heeft maar dat mijn liefde voor Disney misschien wel door hem is begonnen.

2. Zijn er films waar je sterke herinneringen aan hebt die niet met de film hebben te maken (bijvoorbeeld iets wat gebeurde tijdens het film kijken)?

Ja! Want wie gaat er niet samen film kijken met zijn nieuwe liefde? Haha, terwijl het zo ongemakkelijk is om twee uur naast iemand te zitten die je onwijs leuk vindt en je op de film te concentreren. Ik weet van heel veel films nog precies met wie ik hem heb gekeken. Op mijn eerste date met mijn eerste echte vriendje, gingen we naar ‘Finding Nemo’. En die hebben we daarna nog wel tig keer gekeken.

3. Welke films hadden een grote impact op je en veranderde een (klein) deel van je kijk op het leven?

‘Amelie’ heeft me echt geleerd om de kleine dingen in het leven te waarderen en vooral om ze ook echt te zien. Niets voor lief nemen omdat het normaal is maar er vooral even bij stil staan en van genieten. Maar ook films over de Tweede Wereldoorlog zoals ‘Schindler’s List’ en ‘The Pianist’ laten me realiseren hoe kostbaar het leven is en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

4. Heb je troost films die je vaak kijkt als je in een bepaalde mood bent (bijvoorbeeld als je je verdrietig voelt of als je een gebroken hart hebt)?

Mijn guilty pleasure is toch wel dat ik soms echt onwijs kan genieten van slechte films. En dan bedoel ik dat ze onwijs voorspellend zijn, te romantisch en dat je weet dat je gaat huilen. Denk aan ‘The Last Song’, ‘The Notebook’, ’10 Things I Hate About You’ en ‘Dear John’.

5. Als er een film over je leven zou worden gemaakt, wat voor soort film zou het zijn en wie moet jou spelen?

Ik heb wel vaker gezegd dat als mijn leven een film zou zijn, je zou zeggen ‘Dat kan nooit!’. Als je bedenkt dat ik in een jaar tijd mijn broer ben verloren, mijn moeder een half jaar in het ziekenhuis heeft gelegen, mijn vader ook in het ziekenhuis kwam te liggen, mijn oma overleed, het uit ging met vriend na 3,5 jaar en er brand ontstond in ons huis, dat is echt too much voor een geloofwaardige film. Dus waarschijnlijk een soort thriller drama. En Carice van Houten zou mij absoluut mogen spelen omdat ze erg goed is in dit soort rollen.

6. Welke bestaande film past het beste bij je?

Ik voel me soms echt een Carrie Bradshaw. Niet echt een film, maar je snapt me wel.

7. Als je wist dat je morgen dood zou gaan, welke film zou je als laatste willen zien?

‘La vita e bella’

8. Als je in de filmindustrie zou werken, wat zou je doen en waarom? (bijvoorbeeld regisseur, producer, acteur, cameraman, geluidsman, kostuumontwerper etc.)

Ik vind het voor als achter de camera eigenlijk heel erg leuk. Daarom vind ik YouTube filmpjes maken zo leuk, omdat je alles moet doen en zelf in de hand hebt. Maar ik heb acteren altijd heel erg leuk gevonden. Ik heb een paar jaar in mijn vrije tijd op de theaterschool gezeten en op de middelbare school haalden ik altijd negens bij drama. Ik vind acteren onwijs leuk en ik mis het eigenlijk wel, het is een hele fijne manier om jezelf te uiten. Maar het lijkt me ook heel tof om te filmen of te bewerken.

9. Wat is je favoriete film relatie en waarom?

Joel Barish en Clementine Kruczynski in ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind‘ omdat ze niet met en niet zonder elkaar kunnen. En ook omdat je Kate Winslet en Jim Carrey hier in zulke andere rollen ziet dan we van ze gewend zijn.

10. Als je een film moest kiezen om samen met je geliefde te kijken, welke zou dat dan zijn?

Dat vind ik een lastige want ik houd vooral van filmhuis films maar die zijn al snel erg zwaar. Ik denk dan een animatiefilm, altijd goed.

11. Hoe is de liefde voor film begonnen en hoe is het gegroeid?

Ik heb echt jaren niets met films gehad. En dat was vooral omdat de films die in de bioscoop draaien, niet echt mijn ding zijn. Vaak dezelfde acteurs en een voorspellend verhaal. Totdat ik het genre filmhuis ontdekte waar alles op een aparte manier wordt gefilmd en films vaak een boodschap hebben. Toen ben ik veel meer films gaan kijken en ook gaan kopen.

12. Als je een karakter uit een film kon kiezen als je echtgenoot, wie zou het zijn en waarom?

Guido uit ‘La vita e bella‘ omdat hij een romanticus is die niet denkt maar doet. En omdat hij alles doet om anderen gelukkig te maken.

En de laatste vraag is 13. Hoe heeft de liefde voor film je verandert in een film blogger? maar die is voor mij niet van toepassing.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat meer te lezen over mijn film smaak. Ik heb nu wel zin om mijn favoriete films weer eens te bekijken want de meeste heb ik al zolang niet meer bekeken. Ook is het me weer heel duidelijk geworden dat ik echt veel meer films moet gaan kijken. Wie kijkt er mee?
En voel je natuurlijk vrij om de tag over te nemen.

5 Comments

5 Comments on Movie tag

 1. Naomi
  9 mei 2015 at 20:36 (9 jaar ago)

  Wat heb je de tag leuk ingevuld!

  x

  Beantwoorden
  • Sanne
   10 mei 2015 at 19:28 (9 jaar ago)

   Dankjewel :)

   Beantwoorden
 2. Yvette
  10 mei 2015 at 09:07 (9 jaar ago)

  Leuk :)
  Mijn all time favourite is sws mean girls die heb ik echt te vaak gezien xD

  Beantwoorden
  • Sanne
   10 mei 2015 at 19:29 (9 jaar ago)

   Die heb ik ook vaker gezien dan ik zou willen haha.

   Beantwoorden
 3. Lisa
  14 mei 2015 at 23:28 (9 jaar ago)

  Wat een leuke tag! Ik ga deze misschien ook doen aangezien ik een echte film liefhebber ben :)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>