Spotify playlist: Ingewikkelde liefde

| Muziek

Een van de dingen waar ik niet meer zonder zou willen is Spotify. Al je favoriete bands en artiesten bij elkaar, offline muziek kunnen luisteren in de metro en je eigen playlists maken. Ik maak regelmatig mijn eigen afspeellijstjes (je kan me vinden op Sanneke89). Liedjes die passen bij mijn gevoel, mijn humeur of mijn karakter. Of een excuus om alleen maar foute muziek te luisteren. Ik vind het leuk om deze afspeellijsten met jullie te delen. Misschien passen ze net zo goed bij jouw humeur op dit moment of ontdek je weer fijne nieuwe liedjes. Afgelopen zondag maakte ik de playlist ‘ingewikkelde liefde’.

Deze lijst staat vol met liedjes waarin ik mezelf herken. Ik denk dat we allemaal dol zijn op liefde maar dat er ook niets is wat zo ontiegelijk veel pijn kan doen. Ik schreeuw al jaren dat je na je twintigste nooit meer verliefd wordt, wat natuurlijk totale onzin is, maar dat is puur omdat ik bang ben voor wat gaat komen. Je moet dit samen met iemand doen en op de ander kunnen vertrouwen. Maar het kan ieder moment weer afgelopen zijn. Die onzekerheid vind ik verschrikkelijk. Vooral omdat ik al zo vaak liefdesverdriet heb gevoeld. Het liedje ‘Nooit verliefd’ van Torre Florim en Roos Rebergen beschrijft dat gevoel. ‘Ik word nooit verliefd, ik kan het niet. Ik ben op mijn hoede, wil dat niet voelen.’ Ook wil ik de ander altijd heel erg gelukkig maken. Niet zeuren, er altijd voor diegene zijn en laten weten hoe bijzonder ik hem vind. Dat vind ik in Junk of the heart van The Kooks heel erg terug. I wanna make you happy, I wanna make you feel alive. Maar ik moet ook meer van de momenten genieten in plaats van me mee te laten nemen door mijn eigen onzekerheid en bezig te zijn met de toekomst. Want wat als het mis gaat en dit over gaat? Geniet van het nu. Zoals John Mayer zingt in het liedje Clarity; By the time I recognize this moment, This moment will be gone. Maar gelukkig lukt me dat soms wel en kan ik er zelfs een beetje in verdrinken. Dat ik me oprecht gelukkig en geliefd voel. Ik zal gelukkig zijn, zwijgen en kijken. Spinvis – Bijt mijn tong af

De playlist kan je hier vinden. Ik zal hem waarschijnlijk nog aanvullen de komende tijd.

Welk liedje beschrijft jouw liefdesleven perfect?

 
0 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>