Dit laat je huilen

| Muziek, Videos

Soms kan een liedje of filmpje je diep raken. Je wordt er stil van en het laat je even stil staan. Hierbij deel ik een paar van mijn favorieten waardoor ik een traantje moest weg pinken.


Marina Abramovic is een kunstenares. In 2010 deed zij een performance in het Museum modem art in New york ander de naam ‘The Artist is Present.’. Tijdens deze performance zat ze 3 maanden lang tijdens de openingstijden van het museum op een stoel. Vreemden konden plaats nemen op een stoel tegenover haar en zo deelden ze een kort moment oogcontact. Op de eerste dag opent Marina haar ogen en zit haar oude liefde tegenover haar die ze al 30 jaar niet meer heeft gezien. Totaal onverwacht. De blikken zeggen zoveel. Dat oude liefde nooit roest en iemand altijd een plekje in je hart heeft. Ik vind het prachtig om te zien.


Dit is zo onwijs tof gefilmd. Alles is achterstevoren afgespeeld waardoor je aan het einde pas snapt waar het over gaat. Zou jij vandaag dezelfde beslissingen nemen als je wist dat je niet lang meer te leven hebt?


De film ‘Remember me’ lijkt op het eerste gezicht een standaard romantische en dramatische film. Maar het einde komt keihard en onverwacht. Ik kan hier niet te veel over zeggen, gewoon gaan kijken. En sorry, je gaat huilen.


Dit liedje kwam voorbij toen ik een playlist aan het luisteren was. Gelijk raakte het me. Ik werd er stil en emotioneel van, zo mooi vond ik het. Toen ik zag dat de componist Nils heet, stroomde de tranen pas echt over mijn wangen. Mijn broer heet namelijk ook Nils en het is niet een naam die je dagelijks hoort. Ik heb normaal niet zoveel met componisten maar ik kan zo van zijn muziek genieten. Wel moet ik er echt voor gaan zitten omdat het voor mij nogal zware muziek is.

Welk filmpje laat jou huilen?

3 Comments

3 Comments on Dit laat je huilen

  1. Femke
    14 juni 2015 at 08:08 (9 jaar ago)

    Wat een mooie filmpjes zo samen, vooral die eerste vind ik erg mooi. Een traantje wegpinken echter niet, dat heb ik eigenlijk nooit bij filmpjes of films.. tenzij het een documentaire is die bijv. over dramatische dingen gaan (denk aan onderwerpen als oorlogen, derde wereld landen met ondervoeding, etc. )

    Beantwoorden
  2. Linda
    14 juni 2015 at 16:39 (9 jaar ago)

    Die van Marina is zo goed! Heb hem al vaker gezien en blijft mooi.

    Beantwoorden
  3. Tessa
    14 juni 2015 at 22:19 (9 jaar ago)

    Rascal flatts. What hurts the most. Het nummer de clip. Gegarandeerd huilen voor mij.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>