Hoe overleef je een baaldag?

| How to

We worden allemaal wel eens wakker met een slecht humeur. Je voelt je rot, hebt nergens zin in en alles maakt je chagrijnig. Het liefst zou je de hele dag in bed willen blijven liggen. Maar ik raad je aan om wat van je dag te maken. Hoe? Ik geef je hierbij wat tips.Verstop je niet
Hoe aantrekkelijk het ook is om in je bed te blijven en niet naar buiten te gaan, geef er niet aan toe. Je weet dan zeker dat je humeur er niet beter van wordt, je niks van je dag maakt en je daardoor misschien aan het einde van de dag alleen nog maar rotter door voelt. Ga uit bed, stap onder de douche en kleed jezelf aan. Jezelf uit je stink pyjama hijsen en jezelf opfrissen en mooi maken scheelt al heel veel.

Zorg voor een fijne omgeving
Je omgeving heeft een grote invloed op je humeur. Rotzooi op je kamer is onrust in je hoofd. En ik kan het weten. Ik heb maanden voorbij laten gaan dat ik mijn kamer niet heb opgeruimd. En daardoor voelde ik me steeds rotter en werd de stap om eraan te beginnen ook steeds groter. Mijn achternicht heeft me laatst heel erg geholpen met opruimen waar ik erg dankbaar voor ben. Daardoor is het ook weer fijn leven op mijn kamer.

Muziek
Mijn muziek pas ik altijd heel erg aan op mijn humeur. Dus als ik me rot voel gaan vaak de trieste, zielige en ‘ik voel me zo alleen’ liedjes aan. Het is soms fijn en je voelt je daardoor beter begrepen maar draai de knop eens om en zet muziek aan waar je vrolijk van wordt en waar je spontaan van gaat dansen. Dat voelt toch al een heel stuk beter? Dance it off!

Eten
Eten kan echt troost bieden dus haal in huis waar je zin in hebt of bak iets lekkers voor jezelf.

Zoek gezelschap
Geef niet toe aan het gevoel dat je er niet toe doet maar zoek mensen op. Ze vinden het echt niet erg als je je verhaal kwijt moet en vinden het vaak alleen maar fijn om te zien dat je hen vertrouwd om open tegen ze te zijn. Je hoeft het er ook niet perse over te hebben dat je je rot voelt, ze kunnen ook genoeg afleiding bieden en je laten lachen.

Zoek afleiding
Mijn nare gedachten komen vooral als ik in bed lig. Als iedereen slaapt en ik niets te doen heb. Probeer dan toch iets anders te gaan doen. Lees een boek, kijk nog een serie of ga gewoon slapen. Maar probeer niet in je gedachten te blijven hangen en er aan toe te geven.

Wat doe jij als je een baaldag hebt?

11 Comments

11 Comments on Hoe overleef je een baaldag?

 1. Kimberley
  12 juni 2015 at 08:23 (6 jaar ago)

  Leuk artikel! Soms heb ik ok een ochtendhumeur, dus deze tips ga ik zeker gebruiken.

  Beantwoorden
 2. Ellis
  12 juni 2015 at 09:28 (6 jaar ago)

  Wat heb je de laatste tijd leuke blogposts Sanne! Ga zo door! :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   12 juni 2015 at 22:49 (6 jaar ago)

   Dankjewel, Ellis!

   Beantwoorden
 3. BySilke
  12 juni 2015 at 11:31 (6 jaar ago)

  Yay voor eten! Wandelen kan ook echt enorm helpen. En schrijven natuurlijk :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   12 juni 2015 at 22:49 (6 jaar ago)

   goeie!

   Beantwoorden
 4. Femke
  12 juni 2015 at 20:31 (6 jaar ago)

  Muziek en eten zijn ook altijd goed voor mijn humeur als ik een baaldag heb!!

  Beantwoorden
 5. Sandra
  13 juni 2015 at 00:23 (6 jaar ago)

  Ik schrijf vooral van me af op zo’n dag. Ook ga ik dan juist naar buiten en bewegen, ook als ik me lichtelijk totaal niet fit voel. Een frisse neus helpt altijd wel! En inderdaad, niet jezelf verstoppen. Gewoon leuke kleren aan doen en proberen het beste uit de dag te halen!

  Beantwoorden
 6. Alice
  16 juni 2015 at 13:56 (6 jaar ago)

  Als ik een baaldag heb vind ik het heerlijk om een hele lekkere lange douche te nemen. Ik zie dat als het ware dat ik dan alle zorgen van me afspoel, zoals ik het vuil van me afwas tijdens het douchen. Daarna mezelf lekker verwennen met een masker en een bodybutter en ik kan er weer (een beetje) tegenaan.

  Beantwoorden
 7. Annabel
  28 juni 2015 at 17:34 (6 jaar ago)

  Hee!
  Ik ben pas op je blog terecht gekomen en ik vind dat je heel originele dingen schrijft. Dit vind ik er een heel goed voorbeeld van! Blijf vooral lekker door gaan :)
  Als ik een baaldag heb geef ik helaas er te vaak aan toe. Moet ik niet doen! Gelukkig weet ik mezelf wel te verwennen met wat lekkers te eten en een tijdschrift ofzo :) Hopelijk jij ook!
  Je zal heus nog vaker van me horen ;)
  Liefs XXX

  Beantwoorden
  • Sanne
   29 juni 2015 at 14:14 (6 jaar ago)

   Dankjewel voor het compliment :D

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>