Iemand blij maken

| How to

De kleine dingen in het leven kunnen mij erg gelukkig maken. Als iemand iets kleins of liefs voor me doet, maakt dat mijn dag. Ik probeer het zelf ook regelmatig bij een ander te doen want zoiets kleins kan voor een ander heel veel betekeken. Dus hierbij wat tips hoe je iemand anders met een klein gebaar blij kunt maken.


Klein cadeautje
Laat iemand eens zomaar weten dat diegene belangrijk voor je is of dat je diegene lief hebt. Door bijvoorbeeld eens spontaan een kaartje te sturen. Ik vind het jammer dat we tegenwoordig niet meer zo veel post naar elkaar sturen en ik mis het. Maar daardoor is een kaartje krijgen wel extra bijzonder geworden waardoor het een grote betekenis kan hebben. Ik word in ieder geval altijd erg blij als ik post krijg van mensen die ik lief heb. Ook kan je bijvoorbeeld iemand zijn favoriete chocolade cadeau doen of iets anders kleins waarvan je weet dat je diegene er heel blij mee maakt. Als iemand aankomt met mijn favoriete chocola of andere lekkernijen, dan weet ik dat diegene heel persoonlijk is en oprecht aan me heeft gedacht.

Compliment
Ik was vroeger altijd heel slecht in complimenten geven maar ik was me er eigenlijk niet zo bewust van. Als ik vond dat iemand een mooie lipstick droeg of er goed uitzag in dat jurkje, dan dacht ik altijd dat ze dat zelf wel wisten. Maar van iemand anders horen dat je er goed uit ziet of iets goed hebt gedaan, geeft zoveel meer positieve energie. Via internet is een compliment makkelijker gemaakt maar zeg het ook eens in real life tegen iemand. Of het nu een bekende of een vreemde is.

Groeten
Het is voor veel mensen misschien vanzelfsprekend dat ze dagelijks mensen spreken, maar er leven ook veel mensen in eenzaamheid die dagen niemand zien of spreken. Groet daarom eens een vreemde op straat of maak een praatje met iemand in de supermarkt. Ik heb soms ook dagen dat ik niemand spreek en dan doet dat praatje op straat me echt heel goed. Oh, en kijk eens om je heen als je in de metro zit in plaats van alleen maar op je telefoon en sta ook echt open voor anderen.

Help
Als je ziet dat iemand je hulp kan gebruiken, bied die dan gelijk aan. Denk aan een moeder die de trein moet uitstappen waarbij je kunt helpen met het tillen van de kinderwagen of het dragen van boodschappen voor een oudere. Wacht niet af omdat je denkt dat iemand anders het wel doet. Of als je ziet dat een vriendin het erg druk heeft, doe spontaan de afwas.

Wees dankbaar
We zien veel dingen als vanzelfsprekend terwijl ze dat niet altijd zijn. Je moeder die je was doet, een vriendin die voor je klaar staat als je je wat minder goed voelt. Bedank diegene ook echt en zeg wat het voor je betekent.

Wat zijn kleine dingen die jou blij maken?

0 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>