Leven zonder smartphone

| Lifestyle

Mijn iPhone is mijn grote vriend maar soms ook mijn grootste vijand. Ik vind het fijn dat ik altijd verbonden ben met de wereld waardoor ik veel contact heb met anderen en altijd van alles op de hoogte ben. Maar tegelijkertijd voelt het alsof ik juist verder weg sta van mensen die ik lief heb. En maakt het me allemaal ook zo onzeker en gek. Ik mis soms de tijd zonder smartphone en hoeveel rust dat gaf.


Ik geef eerlijk toe dat ik maar moeilijk zonder mijn iPhone kan en dat ik hem vaker wel dan niet in mijn handen heb. Ik ben een echte social media junkie en mijn smartphone geeft me de mogelijkheid om er altijd op te kunnen kijken. Dat ik overal foto’s van kan maken en kan delen, kan zien waar mijn vrienden zijn en wat ze bezig houd, ik vind het echt heel leuk. Maar aan de andere kant maakt het me ook heel eenzaam en af en toe een beetje gek. Want ik mis het uren bellen met elkaar en dat je elkaar vertelt wat je hebt gedaan. Mijn vrienden kunnen zien wat ik doe door me op Instagram of op Twitter te volgen dus waarom zouden ze me nog op moeten bellen? Deels is het dus mijn eigen schuld maar ik baal er ook van dat de wereld een beetje zo is geworden.

Ik mis de tijd waarop je een tijd afsprak met iemand op MSN om met elkaar te praten. En op dat moment had je ook gewoon de tijd voor diegene en was je alleen maar met dat gesprek bezig. Dat niet iedereen in het openbaar vervoer op zijn telefoon zat te staren. En al helemaal niet tijdens het eten (daar kan ik nog steeds best een beetje boos om worden.). Want waar ligt de grens? Als iemand me een belangrijk of persoonlijk berichtje stuurt via Whatsapp, dan reageer ik daar pas op als ik er de tijd en alle aandacht voor heb. Zo kan het dus zijn dat ik je uren negeer maar ik wil dan gewoon de tijd voor je nemen. Maar aan de andere kant word ik soms heel erg onzeker als ik zie dat iemand mijn bericht heeft gelezen, al een paar keer online is geweest maar niet reageert. De blauwe vinkjes en ‘laatst online’ houden me soms echt veel te veel bezig. Ik baal er gewoon van dat die functies er uberhaupt zijn waardoor we elkaar zo erg in de gaten kunnen houden.

Ik weet dat ik er net zo hard aan mee doe maar soms haat ik deze tijd zo erg. Ik wil gewoon weer lange smsjes krijgen waarover is nagedacht omdat het je veel geld kost om een smsje te versturen, ik wil dat iemand me belt om te vragen hoe het gaat, ik wil niet zien dat degene die ik leuk vind online is maar mijn berichten niet leest.

Wat mis jij? Of ben je juist alleen maar super blij met je smartphone?

12 Comments

12 Comments on Leven zonder smartphone

 1. BySilke
  7 juni 2015 at 06:52 (9 jaar ago)

  Ik mis die tijden ook! Soms vind ik het echt erg hoe mensen met hun gsm bezig zijn en relaties onderhouden met mensen die niet bij hen zijn, terwijl ze de mensen die wél bij hen zijn straal negeren…

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 juni 2015 at 16:58 (9 jaar ago)

   Ja, daar moet ik ook echt opletten. Ik kijk er sowiewso te vaak op maar probeer hem wel steeds weg te leggen.

   Beantwoorden
 2. Sanne
  7 juni 2015 at 13:28 (9 jaar ago)

  Hoi sanne,
  Je kunt die blauwe vinkjes en laats gezien toch ook gewoon uitzetten , dan heb je er naar mijn idee al minder “last” van .
  Heb ik zelf ook gedaan en dat geeft mij al een heleboel
  Rust .

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 juni 2015 at 16:59 (9 jaar ago)

   Ja voor mezelf kan ik het uitzetten maar bij een ander niet dus dan blijft hetzelfde probleem. :)

   Beantwoorden
   • Sanne
    7 juni 2015 at 23:36 (9 jaar ago)

    Sanne,

    Als je “laats gezien “bij jezelf uitzet is het voor die ander
    Ook niet te zien wanneer jij online bent geweest (als dat is wat je bedoeld) en dat is ook zo met de blauwe . vinkjes jij ziet niet wanneer een bericht gelezen is en andersom ook niet .

    Beantwoorden
    • Sanne
     8 juni 2015 at 14:53 (9 jaar ago)

     Maar dan zie ik toch nog steeds wanneer diegene online is en voor het laatst is geweest?

     Beantwoorden
     • nadine
      8 juni 2015 at 17:21 (9 jaar ago)

      Neee :) Gelukkig niet haha

      Ik haat het ook! Dat sociale gedoe wat zo asociaal is! :(
      Heb er pas ook een blog over geschreven..

    • Sanne
     8 juni 2015 at 19:28 (9 jaar ago)

     Nee, je ziet niets . Aan beide kanten niet, enkel en alleen als diegene aan het “typen” is .
     Probeer het maar eens uit ! Ideaal haha.

     Beantwoorden
     • Sanne
      9 juni 2015 at 15:11 (9 jaar ago)

      Ohhhhh! Thanks! :D

 3. Jennifer
  8 juni 2015 at 10:25 (9 jaar ago)

  Ik mis die tijd ook! Ik vind dat mensen juist onsociaal zijn geworden door dit ‘gemak’

  Beantwoorden
  • Sanne
   8 juni 2015 at 14:53 (9 jaar ago)

   Ja, inderdaad. Zelf heb ik het vaak niet eens meer door.

   Beantwoorden
 4. Floor Daasvand
  13 juni 2015 at 20:12 (9 jaar ago)

  Ik mis de tijd van MSN ook! Hoe blij ik dan was als ik weer eventjes kon chatten met mijn online vrienden! En nu is het eigenlijk heel gewoontjes geworden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>