Wat ik moeilijk vind

| Personal

Wat voor de een bijna vanzelfsprekend is om te doen, kan voor een ander heel moeilijk zijn. Iets waar jij misschien niet eens bij nadenkt, moet de ander overwinnen om te durven. Vaak stelt het niet veel voor en zijn het vaak je gedachten die je gek maken en doen alsof het allemaal veel erger is dan het uiteindelijk is. Hierbij deel ik een paar dingen die ik zelf soms erg lastig vind om te doen.Hulp vragen
Er zijn genoeg dingen waar ik niets van snap, niet alleen kan of waar anderen meer verstand van hebben. Maar om hulp vragen vind ik onwijs lastig. Ten eerste aangeven dat ik het niet zelf kan en ten tweede om iemand anders te vragen om mij te helpen. Je vraagt iemand om zijn vrije tijd, energie en aandacht. Heeft diegene daar wel zin in? Zelf vind ik het juist heel fijn als ik iemand anders kan helpen en zeker als iemand dat vraagt om dat ze denken dat ik er meer verstand van heb. Dus waarom ik denk dat dat andersom niet zo zou zijn? Geen idee. Ik ben ook snel bang dat ik dom gevonden word omdat ik informatie vraag over dingen waar ik zelf geen verstand van heb. Terwijl vragen natuurlijk nooit dom zijn.

Zeggen wat me dwars zit
Als iets me dwars zit, kan ik dat moeilijk los laten. Dus mensen merken het wel snel aan me. Liever loop ik dan weg of wacht ik af totdat ik het wel heb weg gestopt. Vaak vind ik mezelf maar een zeurpiet en wil anderen daar niet mee lastig vallen. Ook omdat ik heel snel huil en niet de aandacht wil trekken. Ik doe alsof de gedachten die ik heb er niet toe doen en onzin zijn en als ik daarover praat dat anderen me zeker raar zullen vinden. Ik denk dat dit voort komt omdat er zeker mensen zijn geweest die me hebben laten stikken terwijl ik me wel open durfde te stellen. Ik wil niemand er mee lastig vallen.

Afspreken
Ik vind het fijn om mensen die ik lief heb regelmatig te zien. Als ik iemand mis, vind ik het lastig om dit aan te geven en al helemaal om te vragen of ze met me willen afspreken. Ik moet echt een grens over om te vragen of iemand tijd voor me heeft en met me wil afspreken. Want wie zit er nu op mij te wachten en heeft diegene wel tijd voor me? Soms dan wil ik iemand zo graag zien maar als ik dan een keer heb gehoord dat diegene geen tijd heeft, dan wacht ik maar heel ongeduldig af en durf er eigenlijk verder niet meer over te beginnen. Vooral heel frustrerend voor mezelf.

Mezelf open stellen
Ik kan me soms opeens rot voelen en omdat ik anderen daar niet mee lastig wil vallen, stop ik het weg. Mezelf echt aan iemand laten zien en praten over wat ik denk en voel vind ik erg lastig. Aan de ene kant vind ik het juist heel fijn, want het lucht op en ik vind het ook fijn om te horen wat een ander er van denkt. Maar ik moet iemand echt vertrouwen voordat ik dat durf.

Ik weet dat mijn vrienden net zo graag met mij afspreken als ik met hem, dat mensen het fijn vinden als je open en eerlijk bent en dat ik helemaal niet zo’n last ben voor anderen als dat ik vaak denk. Maar uiteindelijk maak ik het in mijn hoofd allemaal veel groter waardoor het wel moeilijk voor me is.
Wat vinden jullie lastig?

4 Comments

4 Comments on Wat ik moeilijk vind

 1. Femke
  19 juni 2015 at 06:42 (6 jaar ago)

  Zo’n beetje alles wat jij opnoemt heb ik ook gehad.. Gelukkig heb ik een moment gekregen dat ik dacht, oké nu moet ik dit gewoon doen..of nu moet ik gewoon dat doen. Het maakt het leven wat ‘makkelijker’ maar ik begrijp je helemaal!!

  Beantwoorden
  • Sanne
   19 juni 2015 at 20:46 (6 jaar ago)

   True, maar ik merk dat ik er moeite mee blijf houden.

   Beantwoorden
 2. Daphne
  19 juni 2015 at 11:01 (6 jaar ago)

  Dit is zon bizar herkenbaar artikel; ik heb met alle vier de punten die je noemt ook moeite. Vooral mezelf openstellen en zeggen wat me dwars zit (die voor mij best dicht in de buurt liggen) is erg lastig!

  Beantwoorden
 3. Nanda
  20 juni 2015 at 14:05 (6 jaar ago)

  Alles wat jij opnoemt vind ik ook lastig.

  Maar wat ik ook lastig vind als iemand mij overvalt met een vervelende opmerking en dat ik dan zo overrompelt ben dat ik niet goed er iets op terug weet te zeggen. En ik durf er ook niet meer op terug te komen, maar het zit mij wel dwars.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>