Besef van geluk

| Personal

Na een mooie dag ben ik intens aan het nagenieten. Ik kan me na een drukke, volle, gezellige dag al snel alleen voelen en sip zijn dat de dag voorbij is. Maar nu voel ik alleen maar blijheid. De traantjes prikken wel maar dat is vooral omdat ik me realiseer hoe gelukkig ik ben op dit moment. Dat ik in mijn handjes mag knijpen en hoeveel mooie en fijne dingen ik mee maak. Alleen maar genieten!


Ik heb een boekje wat ik erbij pak als ik me slecht voel en mijn gedachten kwijt moet. Het boekje staat vol met negatieve gevoelens en vervelende gedachtes. Het helpt heel erg om van me af te schrijven en vooral zelf eens in te zien waar ik precies mee zit en of dat wel echt nodig is. Vaak kan ik het dan een stuk beter los laten. Schrijven is een uitlaatklep voor me. Maar schrijven zodra ik me blij en gelukkig voel? Dat vind ik lastig. Benoemen wat ik precies voel wat me zo fijn laat voelen en het moment vast houden. Terwijl ik het zo belangrijk vind om me te realiseren hoe fijn ik me soms voel en dat ik dat zeker niet mag vergeten. Dat is pas het opschrijven waard!

Ik schrijf vaak persoonlijke updates en dat is ook een uitlaatplek voor me om al het negatieve los te laten. Of in een filmpje vertellen hoe ik me voel. Gek genoeg gaat me dat makkelijker af. Daarom wil ik nu mezelf vooral even laten zien; Hey Sanne! Kijk eens wat je hebt en hoe leuk je leven op het moment is. Vergeet je niet te genieten?

Mijn hoofd is een baas in onzekere gedachtes die vaak op niets zijn gebaseerd. Ze nemen de loop met me en laten vaak zelfs geloven dat het waar is wat ik denk. De gedachtes heb ik los gelaten. Vooral omdat ik heb ervaren heb hoe oneerlijk dat is tegenover anderen. Hoe kan iemand me leuk vinden? Diegene liegt vast. Ik geloofde niet meer in het goede van de mens en zag voornamelijk het slechte, wat ik ook nog eens zelf had ‘verzonnen’. Nu ik inzie dat het niet altijd aan anderen heeft gelegen maar vooral aan mijn blik op de wereld, wil ik dit graag veranderen. Voor mijn gevoel spring ik compleet in het diepe maar dat ik dit eindelijk na jaren inzie is zeker stap 1. En ik merk nu al hoeveel ik daardoor kan loslaten en simpelweg alleen maar kan genieten. Van het moment, de mensen, het gevoel wat het me geeft. Ik moet vooral geloven dat mijn eigen gevoelens echt zijn en dat anderen dat ook waard zijn.

Ik vind het onwijs fijn dat ik mijn vrienden de laatste tijd vaak zie. Dat maakt de momenten dat ik alleen ben ook een stuk minder erg en juist fijn. Ik had vandaag een hele fijne dag met de leukste mensen om me heen. En hoe ik erg ik ze vervolgens weer mis, doet het geen pijn meer of kan ik er niet meer sip om zijn. Des te meer reden om meer van deze gelukkige fijne momenten te maken.

Geluk durven erkennen en geloven dat je het waard bent is zeker een grote stap voor me. Het verleden los laten en nieuwe mensen nieuwe kansen geven. Ik ben er nog lang niet maar ik ga een hele flinke stap in de juiste richting. En ik geniet! Dat is het allerbelangrijkste.

5 Comments

5 Comments on Besef van geluk

 1. Salina
  27 september 2015 at 00:06 (9 jaar ago)

  Mooi artikel Sanne! Ik vind loslaten erg lastig, maar eigenlijk schrijf ik het nooit van me af terwijl ik schrijven juist fijn vind. En dat met die “after” na een leuke dag vind ik ook wel.. Een leuke dag en dan kijk je erop terug en mis je het.. Maar dat heeft dan ook wel weer betrekking op “het verleden”.

  Beantwoorden
  • Sanne
   27 september 2015 at 19:43 (9 jaar ago)

   Dankjewel. :) Het is ook een kwestie van doen. Dan wordt je er vanzelf beter in!

   Beantwoorden
 2. Melissa
  3 oktober 2015 at 01:45 (9 jaar ago)

  Heet dat boekje twitter?

  Beantwoorden
  • Sanne
   3 oktober 2015 at 13:32 (9 jaar ago)

   Vroeger wel, maar nu deel ik echt niet alles meer. ;)

   Beantwoorden
 3. Alice
  29 oktober 2015 at 10:23 (9 jaar ago)

  Sanne toch, je verdient een hele grote knuffel!!

  Al die nare gedachtes ook, ik weet er zelf ook veel vanaf. Ik heb ze namelijk ook.

  Wel mooi dat je mooie momentjes van geluk hebt en dat je ze koestert.

  Zover ik zie ben je een super meid en volhouden he ;)

  Liefs!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>