De waarheid van Tinder

| Personal

Ik kan niet geloven als mensen vragen hoe lang ik al op Tinder zit, ik deze vraag kan beantwoorden met 2,5 jaar. Maar de keren dat ik het heb verwijderd kan ik ook niet meer tellen. Ondertussen maakte Sophie en ik ook Tinderreview video’s (hier deel 1 en hier deel 2) over persoonlijke ervaringen. Toch blijft de app me na jaren nog verbazen en blijf ik het heel apart vinden.Ik zie Tinder eigenlijk al lang niet meer als dating app. Het aantal dates wat ik in al die jaren heb gehad zijn dan ook op een hand te tellen. In het begin vond ik het nog wel eens leuk om spontaan en snel met iemand af te spreken maar tegenwoordig is het iets waar ik eerder tegen op zie. Voor velen is Tinder namelijk gewoon een makkelijke seksapp. En ik vind het eigenlijk behoorlijk treurig dat we op deze manier aan onze trekken komen en dat er zoveel mensen zijn die met een totaal vreemde in bed belanden. Alsnog moet iedereen dat natuurlijk lekker zelf weten en doen waar ze zich goed bij voelen. En ik wil niet zeggen dat als je iemand uit de kroeg mee naar huis neemt dat je die dan heel goed kent. Maar ik kan me niet voorstellen om seks met iemand te plannen waar ik niet eens een eerste indruk van heb gehad. Toch zijn er regelmatig mensen die vragen of ik het leuk zou vinden als ze langs zouden komen. Ik bedank vriendelijk. Het lijkt mij niet zo slim om totaal vreemden bij je binnen te laten terwijl je niets van diegene weet. Maar dat is mijn mening.

Sinds Tinder is er Ć¼berhaupt een hoop veranderd qua daten en flirten. Vroeger had ik nog regelmatig mannen die me spontaan mee op date vroegen. Via social media dan wel maar toch. Dat vind ik toch van een beetje meer lef tonen dan via een simpele app waarvan je weet dat diegene vrijgezel is (tenminste, vaak wel) en op zoek is (naar wat dan ook). Of ik werd via via gekoppeld om op date te gaan. Sinds Tinder gebeurd dit echt nooit meer. Alsof mensen niets meer durven buiten Tinder om. Er zijn zelfs mensen die iemand leuk vinden in de kroeg en vervolgens op Tinder gaan zoeken of ze haar/hem kunnen vinden. Please! Waar is het simpele flirten gebleven?
Ik maak mezelf ook schuldig, hoor. Het is natuurlijk een super makkelijke manier van contact zoeken en schaamteloos flirten. Maar soms vind ik het een beetje goedkoop en te makkelijk.

De grootste irritatie van mij op Tinder is dat ik iedereen van mijn leeftijd moet uitleggen wat vloggen is. Ze denken dat alle video’s op Youtube een vlog zijn, ze kennen alleen Enzo knol of ze denken dat het een blog is. Ga eens even met je tijd mee! Ik snap dat het een ingewikkeld wereldje is maar het is wel van deze tijd en de meesten doen niet eens moeite om het te snappen. Of ze gaan me opzoeken terwijl ik expres niet mijn Youtube kanaal geef. Ik vind het niet perse erg dat mensen het zien maar ik doe het al 7 jaar en er staan meer dan 600 video’s van me online en ik heb geen idee welke video ze aanklikken en van me zien. Plus dat de eerste indruk gelijk weg is.

Stiekem ben ik onwijs Tinder moe en ben ik niet van plan om er nog echt iets serieus mee te doen. Maar ik heb het gevoel dat ik iets mis als ik het verwijder. En praten met vreemden blijft een leuk iets. Gelukkig werkt het nog altijd meer op mijn lachspieren dan dat ik me echt irriteer. Het blijft een raar iets waar ik niet aan kan wennen.

10 Comments

10 Comments on De waarheid van Tinder

 1. Amy
  7 januari 2016 at 10:54 (8 jaar ago)

  Hier nog 1 die tinder moe is! De dates die ik gehad heb daarvan dacht ik bij een aantal dat diegene serieus was (en ik stort mij nogal snel in een relatie en wil al heel snel weten waar ik aan toe ben) om vervolgens na een paar dates niks meer te laten horen.
  En een hoop die alleen uit zijn op seks, dan is het bij mij; Daar is het gat van de deur, dooeeiii!!

  In het begin dacht ik nog, nou benieuwd of ik op deze manier iemand kan leren kennen, want vanwege mijn ziekte kom ik niet snel in sociale gelegenheden. Maar helaas, 4,5 jaar laten nog steeds single en ik ben nog nooit zo lang single geweest en ik begin het heeeel naar en eng worden. Ik wordt over 2 mnd 28 jaar, wil mij graag settelen. Heb al 2 jaar samengewoond en ben verloofd geweest dus ik weet hoe het is en ik vind het heerlijk.

  Hopelijk ooit!
  Ook datingsites zijn vaak drama. Degene waarvoor je moet betalen vallen al af want ik kan dat geld gewoon niet missen. En de gratis sites is zo een beetje het zelfde als tinder. BAH!!

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 januari 2016 at 17:19 (8 jaar ago)

   Je niet te veel zorgen maken, liefde kan soms lang op zich laten wachten maar dat is het waard. :) Het belangrijkste is dat je gelukkig bent. Komt goed! Tinder is gewoon een apart geval, haha.

   Beantwoorden
 2. Nienke
  7 januari 2016 at 14:27 (8 jaar ago)

  Haha leuk om jouw tinderervaring te lezen. Zelf heb ik nu bijna een jaar een relatie met mijn eerste tinder-date. Het kan dus echt! :)

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 januari 2016 at 17:19 (8 jaar ago)

   Gefeliciteerd! :D

   Beantwoorden
  • agneta
   9 januari 2016 at 13:42 (8 jaar ago)

   Same here, alleen dan nu 6 maanden. Ken ook stel dat nu gaat trouwen en kennen elkaar ook van Tinder. Dus het kan zeker.

   Beantwoorden
 3. Nancy
  7 januari 2016 at 16:11 (8 jaar ago)

  Het lijkt me idd echt lastig om mensen te leren kennen als je zelf bekend bent. Zij kunnen eigenlijk jouw hele leven al bekijken via YouTube terwijl jij misschien nog niks van hen weet.
  Ik heb er zelf een jaar of zo opgegeten, en best wel geluk gehad want heb er vriendschappen aan over gehouden en er waren ook best veel jongens die op zoek waren naar iets serieus. Uiteindelijk heb ik er zelfs de man van m’n dromen mee gevonden, op het moment dat ik het juist niet verwachtte! Ik hoop dat jij ‘m ook snel vindt, dat verdien je echt! xx

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 januari 2016 at 17:20 (8 jaar ago)

   Wat fijn voor je :D
   Haha ja, je zou eigenlijk denken dat het makkelijker is maar mensen vormen al snel een oordeel over je.

   Beantwoorden
 4. Vera
  7 januari 2016 at 16:12 (8 jaar ago)

  Ik herken zo’n beetje alles wat je omschrijft. Het enige wat ontbreekt, is het feit dat ik dus wel ontzettend veel jonge mannen tegenkom die (na wat Facebook research) dus wel een relatie blijken te hebben. NIET OK!

  Ik heb zelf iets meer dan een jaar een relatie gehad met een Tindermatch, hoewel het uiteindelijke en daadwerkelijke contact tot stand is gekomen dankzij een gemeenschappelijke vriendin.

  Momenteel staat Tinder wel op mijn telefoon, maar doe ik er alleen iets mee als ik me verveel. En eerlijk: zelf dan irriteer ik me dood aan de simpele zielen die denken dat ze ne met een makkelijke opmerking het bed in kunnen lullen.

  De Tindertijd is wat mij betreft voorbij, hoewel een vleeskeuring op z’n tijd best verfrissend kan zijn!

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 januari 2016 at 17:22 (8 jaar ago)

   Haha er staat toch ergens ‘dan weet je zeker dat ze vrijgezel zijn (tenminste, de meeste)’. Ik ben er ook regelmatig achter gekomen dat diegene al getrouwd was en daar niets over zei. Of bekenden van me die in een relatie zitten.
   Ze denken ook allemaal dat ze met DE openingszin moeten komen. Nee, wees eens even lekker jezelf en doe normaal. Mensen die me lieverd noemen of tien keer vertellen hoe mooi mijn ogen zijn, mag ik een teiltje?

   Beantwoorden
 5. Eline | Simply Handwritten
  28 maart 2016 at 22:41 (8 jaar ago)

  Mijn vriend kwam laatst heel vrolijk melden dat hij op Tinder zat, want hij vond het zo’n leuke app voor vleeskeuring. Gelukkig gebruikte hij een foto van een bord pasta en kreeg hij weinig matches, maar ik vond het toch wel vervelend. Wat nou als al die meiden zich wel voor zijn voeten werpen? Wat heb je trouwens te zoeken op Tinder, als je graag nog jaren bij je vriendin wilt blijven…?

  Nee, ik ben geen fan van Tinder!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>