Films die je moet zien in 2016

| Favorieten, Movies I have watched

Ten eerste wil ik jullie natuurlijk allemaal een heel mooi nieuw jaar wensen. Dat jullie 2016 vol mag zitten met geluk, liefde, gezondheid en mooie momenten met je geliefden. Ik ben vol positiviteit het nieuwe jaar in gestapt met de belofte aan mezelf dat ik er iets moois van ga maken. Een nieuw jaar betekent eigenlijk niets. Maar doen we niet stiekem allemaal een beetje aan goede voornemens? Ik heb er eigenlijk een hekel aan maar betrap mezelf er ook op. 2015 was een goed jaar waar ik van genoten maar ik ben er zeker van dat ik er veel meer uit kan halen. Dat is dan ook zeker mijn doel. Meer ondernemen, uitspreken en gewoon doen. Voor Sinterklaas kreeg ik van mijn vader een ring met de tekst ‘Hoofd uit, hart aan’. De quote is van Merel Morre en spreekt me onwijs aan. Mijn vader vond het erg toepasselijk voor me. Ik wil van deze mooie zin mijn motto maken voor komend jaar. Ik ben iemand die veel denkt maar het lastig vind om haar gevoelens uit te spreken. Dit jaar wil ik mijn hoofd meer uitzetten en vooral met mijn hart leven. Niet denken maar doen. En ik hoop dat jullie daar ook iets van mee kunnen nemen.


Goed, terug naar de kern van deze blogpost. Ik zag op veel blogs in 2015 het voornemen om meer films te kijken. En totaal geïnspireerd op Iris, die het afgelopen jaar maar liefst 208 films (!) keek, ben ik ook zeker van plan om meer films te gaan kijken. En ik wil ook gaan bijhouden welke films ik heb gezien. Ik ben vrij kritisch qua films dus ik verwacht er lang niet zoveel te zien als Iris maar gelukkig is het ook geen battle. Die zou ik gegarandeerd verliezen, haha. Om anderen te helpen bij dit goede voornemen, wil ik jullie vertellen welke films je gezien moet hebben. Volgens mij dan. De meeste films heb ik zelf al jaren niet meer gezien dus ik neem voor om veel mijn favorieten ook weer eens op te zetten. Hierbij de films die je moet zien in 2016!

Amélie

Grote kans dat je deze film al eens hebt gezien of wel eens over hebt gehoord. Want welk meisje heeft niet ooit ‘Amélie‘ als lievelingsfilm gehad? Van mij in ieder geval wel als 16-jarig meisje. Deze film heeft namelijk best mijn kijk op het leven veranderd. Focus je niet alleen op de grote gebeurtenissen en dingen in het leven maar zie ook al de mooie kleine dingen. Ik ben veel meer gaan genieten van kleine dingetjes en ze ook werkelijk gaan zien. En ook nog eens gaan doen! Al is het maar om iemand eens een kaartje te sturen om te weten dat diegene belangrijk voor je is of iemand op te vrolijken door te laten weten dat je aan ze denkt. Je kan met hele kleine dingen iemands dag maken. Ik zal niet te veel weg geven over het verhaal want je moet het gewoon gaan zien. Al is het maar voor de mooie filmbeelden of de prachtige Audrey Tautou. De boodschap; focus op en geniet van de kleine dingen dan komt het grootste vanzelf wel.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Ik denk dat dit mijn favoriete romantische film is. Het is geen standaard liefdesverhaal en het zal je even flink aan het denken zetten want het is niet de makkelijkste film. Ik heb hem zelfs 2 keer bekeken om hem helemaal te snappen. Ook zal Jim Carrey je verbazen in deze film en zie je een totaal andere kant van hem. Ik ben geen grote fan van hem maar in deze film is hij wel echt heel erg goed. In deze film wordt er echt gevochten voor de liefde en om deze terug te vinden. Onwijs mooi verhaal maar je moet wel blijven opletten en nadenken.

La vita è bella

Als je me vraagt wat mijn favoriete film is, is er een grote kans dat ik zal antwoorden met ‘La vita è bella. Mijn favoriete filmgenre is toch wel de Tweede wereldoorlog. En de meeste films zijn onwijs zwaar, verdrietig en deprimerend. Ik zal je deze titels dan ook besparen. Daarom is deze film zo anders en heeft me zo erg verrast. Een feel good film terwijl hij afspeelt in een hele nare tijd. Bizar maar vooral onwijs mooi. Een film die je zeker beter zal laten voelen.

Little Miss Sunshine

Mijn favoriete droge humor film terwijl er ook een hele verdrietige kant aan zit. De film heeft een onverwachte wending die je zeker laat lachen. En je wordt hoe dan ook verliefd op het schattige meisje, ietwat nerdy, Olive Hoover. Een film met een lach en een traan.

TBS

Als je er van overtuigd bent dat Nederlandse films altijd slecht zijn, raad ik je aan om TBS te kijken. Ik vind dat een van de beste Nederlandse films die er is gemaakt. Ik was altijd al fan van Theo Maassen als cabaretier maar als acteur is hij in deze film behoorlijk angstaanjagend. De film is onwijs spannend met toch een vrij onverwacht einde.

The last song

Deze film past eigenlijk helemaal niet in het soort films wat ik normaal kijk. Maar ik ben vaak in de mood voor een echte jankfilm en geloof me, bij deze film ga je het hoe dan ook niet droog houden. Het lucht mij altijd even onwijs op als ik alles eruit kan gooien en ik houd ervan als je een film gaat kijken en van tevoren zeker weet dat je gaat janken. Dat klinkt heel stom maar ik denk dat de meeste vrouwen zich hier wel in zullen herkennen. Oftewel, zet deze film eens op als je je rot voelt en alles er even uit wilt gooien.

The Reader

Ik had deze film jaren geleden gezien en afgelopen week weer. Ik was eigenlijk vergeten hoe goed deze film is en hoe aangrijpend het verhaal is. En dat Kate Winslet misschien toch wel tot een van mijn favoriete actrices behoort. Een mooi liefdesverhaal met een bizarre verassing. Wel een zware film zonder happy end.

Een kort rijtje maar ik denk dat jullie met deze tips en 7 films bekijken wel even zoet zijn. Ik heb ook gekozen voor films die bijna allemaal op Netflix staan (behalve de eerste 3 en dat zijn eigenlijk wel mijn grootste favorieten). Omdat ik merk hoe lastig het soms is om een film op Netflix te vinden die me aanspreekt. Als jullie nog tips hebben; gooi ze hieronder! En laat me weten of jullie het leuk vinden als ik mijn lijstje met films die ik heb gezien hier ga bijhouden.

Ben jij van plan komend jaar meer films te kijken? En wat is volgens jou een film die je absoluut gezien moet hebben?

8 Comments

8 Comments on Films die je moet zien in 2016

 1. Eilish
  1 januari 2016 at 17:19 (8 jaar ago)

  Leuk lijstje! Ik heb 247 dingen gezien (films en series. 1 seizoen telt als 1).

  Beantwoorden
  • Sanne
   1 januari 2016 at 17:44 (8 jaar ago)

   Wow, bizar.

   Beantwoorden
 2. Iris
  1 januari 2016 at 17:26 (8 jaar ago)

  Ahhh zo leuk, je noemt allemaal films die ik mega goed vind! Vooral Little Miss Sunshine, die is zo leuk. (Behalve The Last Song, die vond ik echt verschrikkelijk, maar dat vergeef ik je haha.) Als je nog een feel good film om te lachen zoekt dan is The Duff echt superleuk, vond ik in ieder geval, staat ook op Netflix!

  Beantwoorden
  • Sanne
   1 januari 2016 at 17:44 (8 jaar ago)

   Haha, het is ook verschrikkelijk! :P Maar guilty pleasures horen er ook bij. Oeh, thanks voor de tip. Ga ik zeker kijken :D!

   Beantwoorden
 3. Eva B.
  6 januari 2016 at 00:00 (8 jaar ago)

  Hoi Sanne,

  Ik kijk zelf bijna dagelijks een film door de dvdverzameling (lees:verslaving) van mijn vriend. Hij kiest vaak van die films waar ik altijd van denk: ziet er ver-schrikkelijk uit, maar achteraf zijn ze meestal echt wel goed! Hier dus even mijn top 3 (moet je echt zien!):

  1) Kangaroo Jack (echt zo zo grappig!!)
  2) Black (vlaamse film over de criminaliteit van bendes in Brussel –> harde, maar zeer goede, sterke film!)
  3) Hot Fuzz

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 januari 2016 at 17:18 (8 jaar ago)

   Thanks voor de tips!

   Beantwoorden
 4. Nina
  6 januari 2016 at 21:37 (8 jaar ago)

  heeee sanne
  nog de beste wensen
  volg trouw je vlogs de laatste maanden
  en je deliefde kanaal
  beide top

  hehe eindelijk je blog weer gevonden.
  je schrijft echt boeiende originele artikelen sanne
  the girl with the dragon tattoo
  the tourist
  the moulin rouge
  dreamgirls met beyoncé

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 januari 2016 at 17:18 (8 jaar ago)

   Dankjewel, Nina :)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>