Mijn guilty pleasures

| Muziek

Ik kom er liever niet voor uit dat ik soms slechte films kijk en heel erg vrolijk word van een beetje foute muziek. Ik moet zelfs opbiechten dat ik bijna elke avond om 20.00 uur voor de TV zit om ‘Goede tijden, slechte tijden’ te kijken. There, I said it. Het is niet iets waar ik me voor schaam maar het is ook niet iets wat je snel van me zult horen. Vera noemt me zelfs regelmatig het ‘Pauw & Witteman’ type, alsof ik alleen maar dat soort TVprogramma’s kijk, haha. Ik vind het soms heel fijn om naar iets te kijken waar ik letterlijk even niet bij hoef na te denken. En GTST kan je 3 weken niet zien en het dan zonder moeite weer volgen. Qua muziek luister ik eigenlijk alleen maar indierock, met hier en daar een uitzondering. Maar mijn favoriete bands zijn toch allemaal wel in die categorie in te delen. Toch is er genoeg muziek die ik regelmatig opzet en waar ik hard op mee dans of zing. Maar ze staan wel in mijn lijstje ‘guilty pleasures’.

Ik denk dat Mindless self indulgence wel mijn favoriete guilty pleasure is. In 2004 begon de vriendengroep waar ik toen veel mee omging dit te luisteren. Alle jongens vonden het geweldig en draaide het kapot terwijl alle meiden het verschrikkelijk vonden. Inclusief ik. Ik werd er helemaal gestoord! Ik denk dat ik het toen zo vaak ongewild heb geluisterd dat ik het vanzelf leuk begon te vonden. Het is denk ik de grootste herrie die ik luister en de teksten zijn vaak nogal grof. Maar ik kan hier nu echt heel erg van genieten en draai het regelmatig lekker hard door het huis.


Ik vind Katy Perry heel tof en de meeste liedjes vind ik leuk en zing ik graag mee. Maar toen dit nummer uit kwam dacht ik wel even ‘WAT IS DIT?!’. Ik vind het zo niet bij haar passen. Toch werd het nummer overal stuk gedraaid en zong ik het ook weer binnen no time mee.


Als er een nummer is wat me niet stil kan laten zitten is het wel ‘Shake it off’. LOVE IT! Dit nummer is zo goed dansbaar en mee te brullen. Ik vind het jammer dat de andere nummers van Taylor vaak zo zwaar en sad zijn.


Sinds een paar jaar is ‘Tangled’ toch wel mijn favoriete Disneyfilm. En grote kans dat je me dit liedje regelmatig hoort zingen. Er staat zelfs een karaokeversie van me online, hahah! Let op: ik heb nooit gezegd dat ik kan zingen!


Oke, deze is wel echt fout. Maar ik noem regelmatig iemand een ‘papi chulo’, haha. En deze moet je soms even heel hard luisteren en draaien met die heupen.


Ik leerde Nelly Furtado kennen toen ik 11 jaar was en de lieve liedjes zoals ‘I’m like a bird’ mee zong. Deze is een stukje fouter en ze ging opeens een hele andere kant op. Wel een lekkere foute dansbare kant.


Dit is misschien heel stiekem wel mijn absolute favoriet. Maar dan moet hij wel HARD worden gedraaid. Dit was het eerste liedje waarbij ik los ging toen ik Vera en Saske net leerde kennen (hier te zien vanaf 0.55). Als ik feestjes geef, dan moet dit nummer voorbij komen.

Ik wil niet zeggen dat alle nummers hierboven perse heel fout of slecht zijn, ze gaan gewoon buiten mijn comfortzone van muziek die ik normaal luister. Ik word er erg vrolijk van en ik moet deze liedjes altijd mee zingen of dansen.

Wat is jouw guilty pleasure?

0 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>