Beginnende en oudere vloggers die je moet volgen

| Check this out, Videos

Ten eerste bedoel ik de term ‘oudere vloggers’ absoluut niet kwetsend. Ik maak zelf al 7 jaar video’s op YouTube en heb ondertussen ook al de 27 jaar bereikt. Maar wat ik in die 7 jaar heb geleerd is dat mijn publiek vrij jong blijft. De kijkers zijn toch gemiddeld 14 tot 18 jaar met hier en daar een uitschieter. Maar als ik mensen van mijn leeftijd vertel dat ik vlog en al jaren lang mijn video’s online knal, word ik vaker raar aangekeken dan begrepen. Terwijl het voor de jonge generatie echt een heel ding is en net zo normaal is geworden als ‘s avonds voor de TV zitten voor je favoriete TV-programma. Daarom word ik extra enthousiast dat de mensen die mijn leeftijd hebben (of zelfs ietsjes ouder) ook spontaan beginnen met hun leven online delen via video’s. Ja sorry, maar dat kijkt voor mij toch net even wat fijner weg dan Enzo Knol. Hierbij mijn favoriete vloggers van dit moment die je zeker moet gaan volgen.Om dan maar gelijk met de beste van dit moment te beginnen; Arjen Lubach. Die je waarschijnlijk bekend is van ‘Lubach op Zondag’ (als je nog wel eens TV kijkt) of van zijn boeken zoals onder andere ‘IV’ en ‘Magnus’. Arjen vond ik altijd al leuk maar hij neemt zijn ‘filmpjes’ (hij noemt het geen vlogs, sowieso een pluspunt!) erg serieus. Hij zette vorige week zijn eerste filmpje online en houdt dit ondertussen elke dag vol. Het zijn geen simpele vlogs die je snel vervelen. De humor van Lubach, het fijne bewerken en zijn zelfgemaakte muziekjes maken de filmpjes uniek. Ondertussen is het elke dag het eerste filmpje wat ik kijk in mijn abonnementen inbox.


Martine/10e volg ik al een tijdje. Ze noemt haar video’s vlogs maar haar video’s zijn zo rustig en sfeervol dat ik ze niet perse direct in die categorie zou plaatsen. Ik word erg blij van haar manier van filmen en vooral van haar kinderen die onbedoeld erg grappig zijn. Martine is een vriendin van Arjen dus je ziet hen regelmatig terug in elkaars vlogs.


Ook Bram gaat behoorlijk lekker en ik ben behoorlijk jaloers op hem hoe hij zijn video’s in elkaar zet. Qua beelden, muziek en het overlopen daarvan klopt het altijd. Bovenstaande video was de eerste die ik van hem zag en waar ik gelijk van onder de indruk was. Zijn oma die al behoorlijk oud is en het leven eigenlijk een beetje zat is. Iets wat ik heel erg herken bij mijn eigen grootouders. Onwijs mooi in beeld gebracht. Bij Bram is geen video hetzelfde. De ene keer neemt hij je mee op pad bij zijn baan bij ‘Kinderen voor kinderen’, hij gaat op vakantie met zijn familie of hij irriteert zijn vriend Jesse met het filmen.


Soms denk ik ook wel eens ‘Niet iedereen die bij TV of radio werkt hoeft een YouTube kanaal te beginnen!’. Soms loopt het een beetje uit de hand en het zijn er ondertussen zoveel dat ik het niet meer kan bijhouden. Ik volg lang niet iedereen en dat is vooral omdat lang niet iedereen boeiend genoeg is. Het was voor mij dan ook erg verrassend toen ik mezelf erop betrapte dat ik wekelijks klaar zat voor de vlogs van Domien. De video’s zijn fijn geknipt en door zijn video’s ben ik erachter gekomen dat ik zijn gevoel voor humor meer kan waarderen dan ik dacht. Oké, ik geef toe. Sinds Domien vlogt ben ik hem beter gaan leren kennen, hem anders gaan bekijken en misschien zelfs een beetje leuk gaan vinden. Props voor hem dat hij dit alweer bijna een half jaar volhoudt en netjes elke vrijdag een video online zet. Lekker bezig!


Terwijl ik een beetje moe werd van iedere BN’er die opeens begon te vloggen, zat ik stiekem heel erg te wachten op een iemand. Michiel Veenstra! Een maandje geleden ging hij eindelijk overstag en nam ons mee naar zijn favoriete band Weezer in Londen. Respect als je je eerste vlog al zoveel tegen een camera loopt te praten op straat terwijl iedereen je aankijkt en het je geen reet boeit. Duidelijk dat Michiel hier feeling voor heeft en er zijn eigen draai aan geeft door er commentaar bij te geven in zijn eigen studiootje thuis. Afgelopen week was Michiel in Orlando om Disney World te bezoeken. Michiel in Disney?! Je kunt misschien begrijpen dat ik héél erg uitkijk naar de vlogs.

7 Comments

7 Comments on Beginnende en oudere vloggers die je moet volgen

 1. lisa
  6 mei 2016 at 20:30 (5 jaar ago)

  Je bent CREASOOF (sofie roozendaal) vergeten, de nieuwe belofte in nieuw youtubeland!!!

  Beantwoorden
 2. Iris
  7 mei 2016 at 12:09 (5 jaar ago)

  Je bent de vloggende vader vergeten! Maar voorderest een heel leuk artikel.

  Beantwoorden
  • Sanne
   7 mei 2016 at 14:05 (5 jaar ago)

   Haha, ik tip alleen mensen waar ik zelf naar kijk. :P Niet perse omdat ze oud zijn.

   Beantwoorden
  • Sanne
   7 mei 2016 at 14:06 (5 jaar ago)

   Ik was die ene persoon op de wereld die het boek van John Green verschrikkelijk vond.

   Beantwoorden
   • M
    7 mei 2016 at 20:57 (5 jaar ago)

    Oh z’n boeken mag je verschikkelijk vinden :)

    Samen (nouja, om en om) met z’n broer kan hij best grappig zijn :P

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Voer de CAPTCHA in

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>