Over Schatteke

Mijn naam is Sanne de Leeuw van Weenen. Ook wel beter bekend als Schatteke of Sanneke89. Ik ben 29 jaar oud en sinds 2012 woon ik op mezelf in de mooie stad Rotterdam.

Op 18 maart 2009 plaatstte ik mijn eerste filmpje op mijn Youtubekanaal Schatteke waar ik mijn dagelijkse make up routine liet zien. Ik hield me toen totaal nog niet bezig met views of abonnees, ik deed het puur omdat ik het leuk vond om te praten voor een camera en dit met de wereld te delen. Na ruim 1,5 jaar wekelijks filmpjes maken behaalde ik de 1.000 abonnees op Youtube. In oktober 2010 maaktte ik ook kennis met andere Youtubers zoals Vera Camilla, Teske de Schepper en Saske de Schepper die nu goede vriendinnen van me zijn geworden. Sindsdien is Youtube veel meer dan alleen een plek waar ik mijn filmpjes upload. Ook het contact met kijkers werd steeds groter en belangrijker en dus organiseerde ik op 7 juli 2012 de eerste Schatteke meeting. Ondertussen zijn veel kijkers al vriendinnen van me geworden die ik regelmatig zie. Door de Youtube gathering, die jaarlijks wordt georganiseerd, leer ik kijkers beter kennen, willen ze met me op de foto en vragen ze zelfs om een handtekening. Youtube, Youtubers en kijkers zijn een belangrijk deel van mijn leven geworden en 9 jaar later upload ik nog steeds video’s op mijn kanaal. Mijn filmpjes gingen in het begin over beauty en make up maar later werd dit een stuk persoonlijker waar ik vertelde over mijn favoriete films, muziek en in 2010 kroop ik voor de camera om over het verlies van mijn broer en mijn zieke moeder te praten. Ik deel veel met mijn kijkers en wil ze graag het idee geven alsof ze naar een vriendin luisteren. Persoonlijkheid is in mijn filmpjes erg belangrijk.

Op 13 juli 2009 begon ik met bloggen. Ik heb tot juni 2013 voornamelijk over beauty geblogd. Al jaren spookte het idee van een eigen blog door mijn hoofd. Maar aangezien er al zoveel beautyblogs waren en ik niet de zoveelste wilde zijn, besloot ik deze droom nog even te laten varen. Totdat mijn passie voor bloggen echt begon te groeien en mensen er steeds meer naar vroegen, heb ik besloten om mijn eigen blog te starten. Ik wil van Iheartschatteke.nl geen beautyblog maken maar een mengelmoes van alles wat mij interesseert. Zoals beauty, muziek, cultuur, kunst, persoonlijk, vlogs, koken, lifestyle en mode.